عباسعلی احمدی نقدهی؛ رسول پیرمحمدی؛ محسن صحرایی بلوردی؛ خسرو پارسایی مهر
چکیده
این تحقیق، بر روی سه راس گوسفند نر فیستوله دار با میانگین وزنی 3±50 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 3×3 اجرا شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه دو جیره حاوی 100 و 200 میلی گرم اسانس نعناع فلفلی در روز بود. مایع شکمبه گوسفندان در 3 ساعت پس از خوراکدهی صبح از طریق فیستولا شکمبهای جمع آوری و میزان pH، نیتروژن آمونیاکی و ...
بیشتر
این تحقیق، بر روی سه راس گوسفند نر فیستوله دار با میانگین وزنی 3±50 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 3×3 اجرا شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه دو جیره حاوی 100 و 200 میلی گرم اسانس نعناع فلفلی در روز بود. مایع شکمبه گوسفندان در 3 ساعت پس از خوراکدهی صبح از طریق فیستولا شکمبهای جمع آوری و میزان pH، نیتروژن آمونیاکی و اسیدهای چرب فرار آن اندازهگیری شد. روز پایانی هر دوره ( 3 ساعت پس از خوراکدهی نوبت صبح) از طریق ورید وداج خون گیری به عمل آمد و میزان گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، HDL، LDL،NEFA، پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین اندازهگیری گردید. ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز و چربی خام; غلظت نیتروژن آمونیاکی، استات، پروپیونات، بوتیرات و کل اسیدهای چرب فرار شکمبه و غلظت فراسنجههای خونی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند
محسن صحرایی بلوردی؛ رسول پیرمحمدی
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از اسانس رزماری بر قابلیت هضم خوراک، فرآسنجه های خونی و شکمبه گوسفندان نژاد قزل انجام شد. برای انجام آزمایش از 4 راس گوسفند نر با میانگین وزن 2± 46 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 4×4 استفاده شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه سه جیره حاوی 100، 200 و 400 میلی گرم اسانس رزماری در روز بود. ...
بیشتر
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از اسانس رزماری بر قابلیت هضم خوراک، فرآسنجه های خونی و شکمبه گوسفندان نژاد قزل انجام شد. برای انجام آزمایش از 4 راس گوسفند نر با میانگین وزن 2± 46 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 4×4 استفاده شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه سه جیره حاوی 100، 200 و 400 میلی گرم اسانس رزماری در روز بود. آزمایش در 4 دوره 21 روزه شامل 14 روز به عنوان دوره عادت پذیری و 7 روز نمونه برداری انجام شد. قابلیت هضم خوراک به روش جمع آوری مدفوع تعیین گردید. مایع شکمبه گوسفندان در زمان های صفر ، 2، 4 و 6 ساعت پس از خوراک دهی در روز بیستم نمونه برداری جمع آوری و مقادیر pH، نیتروژن آمونیاکی و کل اسیدهای چرب فرار آن اندازه گیری شد. روز پایانی نمونه برداری در زمان های صفر و 4 ساعت پس از خوراک دهی از سیاهرگ گردنی وداج گوسفندان خون گیری به عمل آمد و میزان گلوکز، اوره، پروتئین کل و کراتینین آنها اندازه گیری گردید. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که دز 100 میلی گرم اسانس در مقایسه با تیمار شاهد و دز 200 میلی گرم اسانس سبب کاهش کل اسیدهای چرب فرار شکمبه شد (05/0<P). غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه تیمار شاهد در تمامی زمانهای نمونه برداری بالاتر از تیمار دوم و همچنین تیمار سوم نیز بالاتر از تیمار دوم و چهارم بود (05/0<P). در 4 ساعت پس از مصرف خوراک غلظت کراتینین پلاسما در تیمار شاهد بالاتر از تیمار چهارم بود (05/0<P). به طور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که دز 200 میلی گرم در روز اسانس رزماری ممکن است تاثیر مثبت بر هضم خوراک و تخمیر شکمبه گوسفندان داشته باشد. هرچند آزمایشات بیشتری در این زمینه باید انجام گیرد.