عباسعلی احمدی نقدهی؛ رسول پیرمحمدی؛ محسن صحرایی بلوردی؛ خسرو پارسایی مهر
چکیده
این تحقیق، بر روی سه راس گوسفند نر فیستوله دار با میانگین وزنی 3±50 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 3×3 اجرا شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه دو جیره حاوی 100 و 200 میلی گرم اسانس نعناع فلفلی در روز بود. مایع شکمبه گوسفندان در 3 ساعت پس از خوراکدهی صبح از طریق فیستولا شکمبهای جمع آوری و میزان pH، نیتروژن آمونیاکی و ...
بیشتر
این تحقیق، بر روی سه راس گوسفند نر فیستوله دار با میانگین وزنی 3±50 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 3×3 اجرا شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه دو جیره حاوی 100 و 200 میلی گرم اسانس نعناع فلفلی در روز بود. مایع شکمبه گوسفندان در 3 ساعت پس از خوراکدهی صبح از طریق فیستولا شکمبهای جمع آوری و میزان pH، نیتروژن آمونیاکی و اسیدهای چرب فرار آن اندازهگیری شد. روز پایانی هر دوره ( 3 ساعت پس از خوراکدهی نوبت صبح) از طریق ورید وداج خون گیری به عمل آمد و میزان گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، HDL، LDL،NEFA، پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین اندازهگیری گردید. ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز و چربی خام; غلظت نیتروژن آمونیاکی، استات، پروپیونات، بوتیرات و کل اسیدهای چرب فرار شکمبه و غلظت فراسنجههای خونی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند
امیر طلاتپه؛ پرویز فرهومند؛ یونس علیجو؛ مهدی زاهدی؛ عباسعلی احمدی نقدهی؛ سینا پیوستگان
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر استفاده از سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع غله بر عملکرد، غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه و برخی فراسنجههایخونی بزغاله هایبومی آذربایجان غربی انجام گرفت. تعداد 36 رأس بزغاله ماده با میانگین وزن 26/2± 18 کیلوگرم در یک آزمایش فاکتوریل3×2 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به مدت 11 هفته مورداستفاده گرفت. ...
بیشتر
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر استفاده از سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع غله بر عملکرد، غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه و برخی فراسنجههایخونی بزغاله هایبومی آذربایجان غربی انجام گرفت. تعداد 36 رأس بزغاله ماده با میانگین وزن 26/2± 18 کیلوگرم در یک آزمایش فاکتوریل3×2 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به مدت 11 هفته مورداستفاده گرفت. جیرههای آزمایشی حاصل ترکیب سه سطح اسانس مرزه (صفر،200 و 400 میلی گرم در روز) و دو نوع غله ذرت و جو بود. بزغالهها در قفس های انفرادی به طور آزاد به آب و غذا دسترسی داشتند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع دانه غلات تأثیر معنیداری بر افزایش وزن، مصرف ماده خشک و ضریب تبدیل خوراک نداشت. غلظت کل اسیدهای چرب فرار و استات مایع شکمبه در گروههای آزمایشی تغذیه شده با سطح 400 میلی گرم اسانس مرزه و دانه جو نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی بالاتر بود (05/0p<). با این وجود نسبت های مولی پروپیونات و بوتیرات و اسیدهایچرب شاخهدار تحت تأثیر هیچ یک از فاکتورهای آزمایش قرار نگرفت (05/0p>). غلظت گلوکز خون، تحت تاثیر سطوح اسانس قرار گرفت (05/0p<). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از اسانس مرزه ممکن است سبب تغییر در تخمیر شکمبه گردد، در حالیکه غلظت فراسنجههای خونی به غیر از گلوکز خون تحت تأثیر فاکتورهای آزمایش قرار نگرفت