تغذیه دام و طیور
بررسی تاثیر مصرف خوراک گازدهی شده با ازن بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

سعید هونجانی؛ سید داود شریفی؛ رضا صادقی؛ شکوفه غضنفری

دوره 37، شماره 144 ، آذر 1403، ، صفحه 109-120

https://doi.org/10.22092/asj.2024.359461.2246

چکیده
  تأثیر مصرف خوراک ضدعفونی شده با گاز ازن بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی با استفاده از 432 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح گاز ازن (صفر، 20 و 30 قسمت در میلیون) و دو سطح چربی شامل کم (یک و نیم و دو درصد روغن گیاهی به ترتیب برای دوره‌های رشد و پایانی) و زیاد (سه و چهار درصد به ترتیب ...  بیشتر

فیزیولوژی دام و طیور
تأثیر اسپری غلظت‌های مختلف عصاره رزماری بر تخم‌مرغ‌‌های نطفه‌دار بر فراسنجه‌های جنینی و کیفیت جوجه

کامبیز خانی؛ شکوفه غضنفری؛ ابوذر نجفی

دوره 36، شماره 141 ، اسفند 1402، ، صفحه 155-170

https://doi.org/10.22092/asj.2023.362165.2308

چکیده
  در آزمایش حاضر، اثرات اسپری غلظت‌های مختلف عصاره رزماری روی تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار در روز اول انکوباسیون بر فراسنجه‌های جنینی و کیفیت جوجه‌ها در روز تفریخ بررسی شد. هفت تیمار آزمایشی شامل پنج تیمار از غلظت‌های مختلف اسید‌رزمارینیک شامل 5/0، 0/1، 5/1، 0/2 و 55/2 میلی‌گرم و دو تیمار آب‌مقطر و بدون اسپری در روز اول انکوباسیون با پنج تکرار ...  بیشتر

تاثیر اسانس نعناع فلفلی و آرتیفایر در جیره‌های کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی

ایوب شیری قزقاپان؛ شکوفه غضنفری؛ شیرین هنربخش

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، ، صفحه 101-116

https://doi.org/10.22092/asj.2022.358247.2217

چکیده
  در مطالعه حاضر تأثیر اسانس نعناع فلفلی (PEO) و آرتیفایر در جیره‌های کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت جوجه‌های گوشتی بررسی شد. 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 و مقایسه با تیمار شاهد (5 تیمار) و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای ...  بیشتر

تاثیر آب آشامیدنی مغناطیسی شده و سختی آب بر عملکرد، صفات ایمنی و بیوشیمیایی خون، جمعیت میکروبی روده، کیفیت گوشت و استخوان در جوجه‌های گوشتی

شکوفه غضنفری؛ شهرزاد احمدی؛ احمد افضل زاده؛ شیرین هنربخش

دوره 34، شماره 133 ، اسفند 1400، ، صفحه 73-90

https://doi.org/10.22092/asj.2021.351161.2081

چکیده
  تاثیر نوع و سختی آب بر عملکرد، صفات ایمنی و بیوشیمیایی خون، جمعیت میکروبی روده، کیفیت گوشت و استخوان با استفاده از 192 قطعه جوجه‌ی گوشتی نر به صورت آزمایش فاکتوریل 2×2 با چهار تیمار و چهار تکرار بررسی شد. دو فاکتور مورد بررسی شامل نوع آب آشامیدنی (آب مغناطیسی شده و آب مغناطیسی نشده) و سختی آب (معمولی-850 و سخت-2000 ppm) بودند. نتایج نشان داد ...  بیشتر

اثرات اسانس شیرین‌بیان بر عملکرد و پایداری اکسیداتیو گوشت در جوجه‌های گوشتی

مسلم گراوند؛ سید داود شریفی؛ اکبر یعقوبفر؛ شکوفه غضنفری؛ سید عبداله حسینی

دوره 31، شماره 118 ، خرداد 1397، ، صفحه 173-184

https://doi.org/10.22092/asj.2017.114896.1506

چکیده
  این آزمایش، به منظور بررسی اثرات سطوح اسانس شیرین‌بیان بر عملکرد، کیفیت گوشت و پایداری آن به اکسیداسیون، با استفاده از 625 قطعه جوجه گوشتی آرین ، در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار و 25 قطعه پرنده در هر تکرار اجرا شد. تیمارها شامل جیره پایه (گروه شاهد)، آنتی بیوتیک آویلامایسین (150 میلی‌گرم در کیلوگرم)، پروبیوتیک(100 میلی‌گرم ...  بیشتر