تغذیه دام و طیور
تاثیر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بر مصرف خوراک، فراسنجه های شکمبه ای و متابولیت‌های خونی بره‌های پرواری آتابای

عبدالحکیم توغدری؛ تقی قورچی؛ محمد اسدی؛ کامل عموزاده آرائی؛ مصطفی عالی پور

دوره 37، شماره 143 ، شهریور 1403، ، صفحه 71-84

https://doi.org/10.22092/asj.2023.362376.2316

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بر مصرف خوراک، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی بره‌های پرواری آتابای صورت گرفت. سی راس بره‌ پرواری (با میانگین وزن 7/2± 32 کیلو‌گرم) به طور تصادفی به 3 گروه با 10 تکرار تقسیم شدند. بره‌های گروه کنترل با جبره بدون کنجاله جوانه ذرت تغذیه شدند. سایر ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
تأثیر جایگزینی کنجاله سویا با پودر بقایای کشتارگاهی طیور بر میش های شیرده

صادق سجادی؛ عبدالحکیم توغدری؛ تقی قورچی؛ محمد اسدی

دوره 37، شماره 142 ، خرداد 1403، ، صفحه 45-58

https://doi.org/10.22092/asj.2023.361890.2299

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با پودر بقایای کشتارگاه طیور بر عملکرد، ترکیبات شیر، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه‌های خونی میش‌های شیرده صورت گرفت. جهت اجرای این آزمایش از تعداد 24 رأس میش شیری سه شکم زایش نژاد دالاق با میانگین وزنی 7/3±36 کیلوگرم در ۴ تیمار و 6 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تیمارها ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
اثر جایگزنی بوته پنبه بجای کاه گندم بر عملکرد، فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک و فراسنجه‌های شکمبه‌ای میش‏های دالاق

تقی قورچی؛ عبدالحکیم توغدری؛ محبوبه شاهی؛ محمد اسدی

دوره 36، شماره 141 ، اسفند 1402، ، صفحه 59-74

https://doi.org/10.22092/asj.2023.358657.2225

چکیده
  به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف بوته پنبه‏دانه جایگزین کاه گندم بر عملکرد، فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک و فراسنجه‌های شکمبه‌ای میش‏های دالاق از 18 رأس میش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و شش تکرار استفاده‌شد. سه تیمار آزمایشی در این تحقیق بترتیب صفر، 20 و 40 درصد، بکارگیری گیاه پنبه‏ در جیره و طول کل دوره آزمایشی 42 روز بود. ...  بیشتر

تأثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانۀ جو بر عملکرد، فراسنجه‌های تخمیری شکمبه و سنتز پروتئین میکروبی در بره‌های پرواری دالاق

راحله رجبی علی آبادی؛ تقی قورچی؛ نورمحمد تربتی نژاد؛ عبدالحکیم توغدری؛ مختار مهاجر؛ رضا طهماسبی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، ، صفحه 17-30

https://doi.org/10.22092/asj.2022.354280.2149

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانه جو بر عملکرد، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و سنتز پروتئین میکروبی در بره‌های پرواری نژاد دالاق از 30 رأس بره نر 2/1±5/3 ماهه با میانگین وزن زنده 1/1±17 کیلوگرم استفاده شد. این آزمایش در قالب فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو با دو فاکتور شامل: شکل فیزیکی علوفه و فرآوری دانه ...  بیشتر

مقایسه عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌ها و بزغاله‌های پرواری با جیره‌های حاوی سطوح مختلف عصاره آویشن

صفورا شه روان؛ تقی قورچی؛ بهروز دستار؛ عبدالحکیم توغدری؛ مختار مهاجر

دوره 34، شماره 132 ، آذر 1400، ، صفحه 83-98

https://doi.org/10.22092/asj.2020.351439.2089

چکیده
  هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح مختلف عصاره آویشن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌ها و بزغاله‌های پرواری بود. برای این منظور ۱۵ راًس بزغاله ۳ ماهه با میانگین وزن اولیه ۲/۱± ۳/۱۷ کیلو‌گرم و ۱۵ راًس بره ۳ ماهه از نژاد دالاق با میانگین وزن اولیه ۵/۱± ۴/۲۱ کیلو‌گرم به‌طور تصادفی با یکی از ۳ جیره: ۱) بدون عصاره آویشن، ۲) ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف ضایعات پرتقال بر قابلیت هضم مواد مغذی ،آنزیم‌های فیبرولتیک ،فراسنجه های شکمبه‌ای و خونی در میش دالاق

آزاده نهاردانی؛ تقی قورچی؛ عبدالحکیم توغدری

دوره 33، شماره 129 ، اسفند 1399، ، صفحه 113-124

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126194.1920

چکیده
  به‌منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف ضایعات پرتقال بر مصرف‌خوراک، قابلیت‌هضم موادمغذی، رفتار نشخوار، آنزیم‌های سلولیتیک شکمبه و فراسنجه‌های خونی در میش‌های دالاق، از 12راس میش 1-5/1 سال غیرآبستن با میانگین وزن 9/0±33 کیلوگرم استفاده شد. این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار انجام گرفت.تیمارها شامل1- شاهد (بدون ضایعات ...  بیشتر

ارزشیابی خصوصیات پروتئین پودر بقایای کشتارگاه طیور با مدل CNCPS و تاثیر سطوح مختلف آن بر عملکرد بره های پرواری نژاد بلوچی

محدثه رودباری؛ تقی قورچی؛ سعید حسنی؛ بهروز دستار؛ راحله رجبی علی آبادی؛ محمدرضا بیرجندی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، ، صفحه 29-38

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124374.1825

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر بقایای کشتارگاه طیور بر عملکرد بره‌های نر نژاد بلوچی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 جیره آزمایشی حاوی سطوح مختلف (صفر، 5/2، 5 و 5/7) پودر بقایای کشتارگاه طیور با6 تکرارانجام شد. طول دوره پروار 90 روز با 14 روز دوره عادت‌پذیری بود. سطوح مختلف پودر بقایای کشتارگاه طیور براضافه وزن روزانه بره‌ها، ...  بیشتر

تاثیر سطوح مختلف سبوس ذرت بر جمعیت میکروبی، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و خونی و ابقای نیتروژن در میش‌های دالاق

عبدالحکیم توغدری؛ تقی قورچی؛ محمد اسدی؛ رضا کمالی

دوره 33، شماره 127 ، شهریور 1399، ، صفحه 177-188

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124222.1811

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف سبوس ذرت بر جمعیت میکروبی، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و خونی و ابقای نیتروژن در میش‌های دالاق از 20 رأس میش 3 شکم زایش با میانگین وزن 7/3±36 کیلوگرم استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل: تیمار اول (بدون سبوس ذرت)، تیمار دوم (حاوی 7 درصد سبوس ...  بیشتر

بررسی تاثیر استفاده از مقادیر مختلف بقایای بوته خشک گوجه‌فرنگی بر عملکرد، قابلیت هضم و فراسنجه‌های خونی بره‌های دالاق‬‬‬‬‬‬

سمیه فروزان؛ تقی قورچی؛ عبدالحکیم توغدری؛ بهرام پارسا

دوره 33، شماره 126 ، خرداد 1399، ، صفحه 83-94

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124272.1816

چکیده
  استفاده از بقایای محصولات زراعی در خوراک بره‌های پرواری در کشورهای مختلف بعنوان موضوعی مهم مطرح می‌باشد. با توجه به وسعت بالای کشت بالای گوجه‌فرنگی ،هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر سطوح مختلف علوفه گوجه‌فرنگی بر عملکرد بره‌های دالاق می‌باشد از این رو از 16 بره نژاد دالاق با متوسط وزن اولیه 2/4 ± 5/26 در 4 تیمار در قالب طرح کاملا ...  بیشتر

تأثیر شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر جیره بر سنتز پروتئین میکروبی، فراسنجه‌های شکمبه-ای و خونی در بره‌های پرواری دالاق

محمد اسدی؛ عبدالحکیم توغدری؛ تقی قورچی؛ شهریار کارگر

دوره 32، شماره 122 ، خرداد 1398، ، صفحه 143-158

https://doi.org/10.22092/asj.2018.121090.1658

چکیده
  به‌منظور بررسی تاثیر شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر جیره بر فراسنجه‌های شکمبه‌ای، خونی و سنتز پروتئین میکروبی در بره‌های پرواری نژاد دالاق از 28 رأس بره نر 5 ماهه با میانگین وزن 7/2±28 استفاده شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل 2×2 بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو نوع بافر و دو شکل فیزیکی کنسانتره به مدت 98 روز اجرا شد. تیمارها شامل 1- کنسانتره ...  بیشتر

تاثیر تفاله گوجه فرنگی خام و تخمیری بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و ریخت شناسی پرز‌های ایلئوم جوجه‌های گوشتی

محسن رجب زاده نسوان؛ بهروز دستار؛ تقی قورچی؛ امید عشایری زاده؛ مرتضی خمیری

دوره 32، شماره 122 ، خرداد 1398، ، صفحه 349-366

https://doi.org/10.22092/asj.2018.121788.1694

چکیده
  به منظور مقایسه تاثیر افزودن تفاله گوجه فرنگی در جیره جوجه‌های گوشتی، دو نوع تفاله گوجه فرنگی خام و تخمیر شده هر کدام در چهار سطح (5، 10، 15 و 20 درصد) به صورت آزمایش فاکتوریل 2×4 در قالب طرح کاملا تصادفی و یک گروه آزمایشی شاهد با 9 گروه آزمایشی و 3 تکرار استفاده و تاثیر آن‌ها بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و ریخت شناسی پرز‌های ایلئوم جوجه‌ها ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف ضایعات چای سبز بر افزایش وزن، قابلیت هضم مواد مغذی و ابقای نیتروژن در بره های پرواری

محمد ناصحی؛ نورمحمد تربتی نژاد؛ مرتضی رضائی؛ تقی قورچی

دوره 31، شماره 120 ، آذر 1397، ، صفحه 71-88

https://doi.org/10.22092/asj.2017.115835.1546

چکیده
  این پژوهش با هدف بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف ضایعات چای سبز بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی وتعادل نیتروژن بره‌های پرواری انجام گرفت. بدین منظور از چهار تیمار آزمایشی دارای سطوح صفر، 2، 4 و 6 درصد ماده خشک ضایعات چای سبز استفاده گردید. مقدار وزن پایانی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل بین تیمارهای دارای 2، 4 و 6 درصد ضایعات چای ...  بیشتر

تاثیر چرای مستقیم گیاه کامل جو بر عملکرد و خصوصیات پرواری بره‌های دالاق

تقی قورچی؛ سیدمحمدمهدی سیدالموسوی؛ ابراهیم زینلی؛ زهره کریمی؛ آشور محمد قره باش

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 141-150

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116052

چکیده
  به منظور بررسی توان پرواری بره ها با استفاده از چرای مستقیم علوفه جو از 21 راس بره نر نژاد آتابای (دالاق) با وزن اولیه 0.4 ±22.5 کیلوگرم در قالب یک طرح کامل تصادفی، با 3 تیمار و 7 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار اول (شاهد): استفاده از جیره پرواری، تیمار دوم: یک ماه چرا و 2 ماه جیره پروار و تیمار سوم: دو ماه چرا و یک ماه جیره پروار ...  بیشتر

ارزیابی و تحلیل اقتصادی عملکرد بره‌های پرواری تغذیه شده با منابع مختلف روغن در جیره براساس مدل‌ تاپسیس (TOPSIS)

رضا پرور؛ تقی قورچی؛ محمود شمس شرق

دوره 30، شماره 116 ، آذر 1396، ، صفحه 89-102

https://doi.org/10.22092/asj.2017.113951

چکیده
  ارزیابی اقتصادی عملکرد بره‌های پرواری تغذیه شده با منابع مختلف روغن براساس مدل‌ تاپسیس با 35 راس بره نر در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. ارزیابی با 8 معیار شامل وزن اولیه، وزن نهایی، ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، وزن لاشه، ضریب تبدیل غذایی، قیمت خوراک مصرفی و هزینه افزایش وزن زنده و 7 تیمار شامل جیره‌های 1) شاهد (بدون افزودن ...  بیشتر

تأثیر ضایعات ماهی تخمیری در تغذیه جوجه های گوشتی بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و فراسنجه های خون

اکرم شبانی؛ فتح اله بلداجی؛ بهروز دستار؛ تقی قورچی؛ سعید زره داران

دوره 29، شماره 113 ، اسفند 1395، ، صفحه 17-30

https://doi.org/10.22092/asj.2017.109457

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر ضایعات ماهی تخمیری در تغذیه جوجه‌های گوشتی بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و فراسنجه‌های خون انجام شد. تخمیر هر کیلوگرم ضایعات ماهی با 15 درصد ملاس و 5 درصد کشت آغازگر (حاوی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و قارچ آسپرژیلوس اوریزا) صورت پذیرفت. پس از 15 روز تخمیر، pH و جمعیت باکتری‌های اسید لاکتیک به ترتیب ...  بیشتر

تأثیر جیره های حاوی ضایعات ماهی تخمیری بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

اکرم شبانی؛ فتح اله بلداجی؛ بهروز دستار؛ تقی قورچی؛ سعید زره داران

دوره 29، شماره 111 ، شهریور 1395، ، صفحه 75-86

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106926

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر جیره‌های حاوی ضایعات ماهی تخمیری بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار آزمایشی با 4 تکرار (12 قطعه جوجه در هر تکرار) اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایش شامل جایگزینی 0، 3، 6، 9 و 12 درصد ضایعات ماهی تخمیری با کنجاله سویا ...  بیشتر

مقایسه ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری شکمبه ای چهار نوع کاه فر آوری-شده با قارچ رنگین کمان (Trametes versicolor)

عطیه مهرابی؛ تقی قورچی؛ سید اسماعیل رضوی

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 49-60

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102337

چکیده
  در این مطالعه، اثر کشت قارچ پوسیدگی سفید رنگین­کمان (Trametes versicolor) بر ترکیب شیمیایی و تجزیه­پذیری شکمبه­ای ماده خشک کاه­­های زیره، گندم، جو و کلزا بررسی و مقایسه شد. انواع کاه با میسلیوم قارچ رنگین­کمان تلقیح و به مدت 21 روز در کیسه­های پلاستیکی در دمای °C30- 25 و رطوبت نسبی 80-70 درصد نگهداری شدند. پس از آن کاه­­ها خشک و آسیاب ...  بیشتر