اندازه گیری و تحلیل بهره‌وری عوامل تولید در واحدهای مرغداری گوشتی استان فارس

رهام رحمانی؛ قاسم لیانی

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، ، صفحه 87-102

https://doi.org/10.22092/asj.2022.354027.2142

چکیده
  در این مطالعه ارزیابی اقتصادی واحدهای مرغداری گوشتی در استان فارس براساس برخی از ویژگی‌های مرغداری‌ها و مدیران این واحدها، اندازه‌گ‍یری و تحلیل بهره‌وری عوامل تولید و مقایسه میزان مصرف کنونی عوامل تولید با وضعیت بهینه انجام شد. با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی شده 86 مرغداری انتخاب و از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ...  بیشتر

تحلیل و مقایسه بهره‌وری و کارایی عوامل تولید مرغ گوشتی در استان‌های کشور

وحید برادران؛ یگانه قدسی

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 77-94

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116047

چکیده
  ارتقاء بهره‌وری در صنعت طیور به عنوان یکی از زیر بخش‌های مهم و اساسی بخش کشاورزی اهمیت ویژه‌ای دارد. مطالعه و مقایسه بهره‌وری عوامل تولید در استان‌های مختلف کشور، زمینه برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای ارتقاء بهره‌وری را فراهم می‌کند. در این مقاله، شاخص‌های مناسب اندازه‌گیری بهره‌وری جزئی (انرژی و مواد اولیه) و کل عوامل تولید مرغ ...  بیشتر

تحلیل اقتصادی تولید گوشت مرغ در شهرستان بهبهان

سیامک مشایخی؛ محمد علی پسندیده؛ سید جمال‌الدین فاطمی

دوره 28، شماره 109 ، اسفند 1394، ، صفحه 133-142

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106091

چکیده
  گوشت مرغ اهمیت ویژه‌ای در تغذیه انسان دارد. در بین شهرستان‌های استان خوزستان، شهرستان بهبهان دارای رتبه پنجم در تولید گوشت مرغ می‌باشد. تحقیق حاضر، جنبه‌های اقتصادی تولید مرغ گوشتی در این شهرستان را مورد بررسی قرار داد. بدین منظور تابع تولید کاب- داگلاس تخمین زده شد و بهره‌وری کل عوامل تولید و سودآوری فعالیت تعیین گردید. داده‌های ...  بیشتر