تغذیه دام و طیور
مطلب ابراهیمی؛ میرهادی حسینی؛ حمزه قادری؛ سید علی میرقلنج
چکیده
آزمایش حاضر با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر آویشن بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و حفظ کیفیت داخلی تخممرغ در دماهای مختلف نگهداری در مرغهای تخمگذار مسن انجام شد. بدین منظور از 144 مرغ تخمگذار (Hy-line-W36) با وزن بدن مشابه (50± 1470 گرم) در سن 65 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار، 6 تکرار و 8 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای ...
بیشتر
آزمایش حاضر با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر آویشن بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و حفظ کیفیت داخلی تخممرغ در دماهای مختلف نگهداری در مرغهای تخمگذار مسن انجام شد. بدین منظور از 144 مرغ تخمگذار (Hy-line-W36) با وزن بدن مشابه (50± 1470 گرم) در سن 65 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار، 6 تکرار و 8 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1-تیمار شاهد (جیره بر پایه کنجاله سویا-ذرت بدون پودر آویشن)، 2- تیمار حاوی 25/0 درصد پودر آویشن و 3) تیمار حاوی 5/0 درصد پودر آویشن بودند. در پایان دوره آزمایش (هفته هشتم آزمایش) 6 تخممرغ از هر تکرار انتخاب و در دماهای 4 و 25 درجه سانتیگراد جهت تعیین کیفت داخلی به مدت 30 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که مرغهای تخمگذار تغذیه شده با جیره حاوی 25/0 و 5/0 درصد پودر آویشن وزن تخممرغ بیشتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>P). توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک در تیمار 5/0 درصد پودر آویشن به طور معنیداری نسبت به تیمار شاهد به ترتیب بیشتر و کمتر بود (05/0>P). در دمای 25 درجه سانتیگراد، استفاده از 5/0 درصد پودر آویشن نسبت به گروه صفر درصد، ارتفاع زرده و شاخص زرده تخممرغ را بالا برد (05/0>P). به طور کلی افزودن 5/0 درصد پودر گیاه آویشن به جیره مرغهای تخمگذار مسن به دلیل بهبود وزن تخممرغ، ضریب تبدیل خوراک، کیفیت داخلی تخممرغ و حفظ کیفیت تخممرغ در طول نگهداری توصیه میگردد.
تغذیه دام و طیور
سید محمد رضا خطیبی؛ حیدر زرقی؛ ابوالقاسم گلیان؛ احمد حسن آبادی
چکیده
بمنظور بررسی اثر سطح روغن سویا و لیزوفسفولیپید (LPL) در جیره بر پایه گندم بر شاخصهای عملکردتولیدی، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای سرم خون مرغهای تخمگذار، آزمایشی با استفاده از 648 قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین W-36 در دامنه سنی 120-113 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چیدمان فاکتوریل 2×3، 6 گروه آزمایشی با 6 تکرار و 18 قطعه ...
بیشتر
بمنظور بررسی اثر سطح روغن سویا و لیزوفسفولیپید (LPL) در جیره بر پایه گندم بر شاخصهای عملکردتولیدی، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای سرم خون مرغهای تخمگذار، آزمایشی با استفاده از 648 قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین W-36 در دامنه سنی 120-113 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چیدمان فاکتوریل 2×3، 6 گروه آزمایشی با 6 تکرار و 18 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. گروههای آزمایشی شامل افزودن سه سطح (صفر، 1.5 و 3%) روغنسویا و دو سطح (صفر و 0.05%) LPL به جیره بودند. در پاسخ به افزایش سطح روغن جیره؛ تولید توده تخم مرغ، میانگین وزن، وزن مخصوص، ماده خشک و پروتئین خام محتوای (زرده و کل بدون پوسته) تخم مرغ با روند درجه دوم تغییر یافت. بطوریکه پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 1.5% روغن شاخصهای فوق بالاترین مقدار را داشتند. ضریب تبدیل خوراک و غلظت فسفر سرم خون با روند خطی کاهش، وزن پوسته و تراکم پوسته و غلظت تری گلیسرید و کلسترول سرم خون با روند خطی افزایش یافت. افزون LPL به جیره باعث کاهش مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن پوسته تخم مرغ و غلظت فسفر سرم خون شد. در شرایط تغذیه شده با جیرههای حاوی LPL، بهبود ضریب تبدیل خوراک در پاسخ به افزایش سطح روغن جیره موثرتر بود. نتیجه کلی اینکه؛ افزودن روغن گیاهی در سطح 1.5% به جیره مرغهای تخمگذار بر پایه گندم باعث بهبود شاخصهای عملکردی و کیفیت تخم مرغ میشود. بعلاوه افزودن LPL به جیره دارای اثر هم افزایی مثبت با سطح روغن جیره است.
وحید خسروی؛ سید امیر حسین مهدوی؛ حمیدرضا رحمانی؛ احمد ریاسی
چکیده
بهمنظور بررسی اثر پودر گیاهان دارویی آویشنشیرازی، مریمگلی، مخلوط آویشنشیرازی و مریمگلی و نیز پروبیوتیک پروتکسین بر صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و تغییرات هیستومورفولوژیک کبد مرغهای تخمگذار، آزمایشی با استفاده از تعداد 225 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن، بعد از اوج تولید (42 هفتگی) به مدت10هفته انجام پذیرفت. ...
بیشتر
بهمنظور بررسی اثر پودر گیاهان دارویی آویشنشیرازی، مریمگلی، مخلوط آویشنشیرازی و مریمگلی و نیز پروبیوتیک پروتکسین بر صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و تغییرات هیستومورفولوژیک کبد مرغهای تخمگذار، آزمایشی با استفاده از تعداد 225 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن، بعد از اوج تولید (42 هفتگی) به مدت10هفته انجام پذیرفت. مرغها به صورت تصادفی بین 9 تیمار آزمایشی متشکل از 5 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارها شامل گروه شاهد، سطوح 2/0 و 4/0 درصد پودر برگ آویشن شیرازی، 2/0 و 4/0 درصد پودر برگ مریمگلی، 2/0 و 4/0 درصد مخلوط مساوی از آویشنشیرازی و مریمگلی و 005/0 و 01/0 درصد از پروبیوتیک پروتکسین بودند. نتایج بیانگر آن بود که استفاده از سطح 4/0 درصد مخلوط مساوی از پودر برگ آویشن و مریمگلی موجب کاهش حاشیهای وزن نسبی کبد (07/0=P)، کاهش فعالیت آنزیمهای سرمی SGOT (08/0=P) و SGPT (05/0>P) و نیز افزایش قابلملاحظه دانسیته رنگ هپاتوسیتها (05/0>P) و HDL پلاسما (05/0>P) شد. استفاده از مخلوط پودر گیاهان دارویی مورد آزمون در سطح 4/0 درصد سبب افزایش حاشیهای وزن پوسته (06/0=P) و افزایش معنیدار (05/0>P) استحکام پوسته، شاخص رنگ زرده و نیز واحد هاو در دوره آزمایش 48 تا 52 هفتگی شد. لذا یافتههای مطالعه حاضر پیشنهاد دهنده آن است که بهرهگیری از سطح 4/0 درصد مخلوط پودر گیاهان دارویی آویشنشیرازی و مریمگلی میتواند سبب بهبود قابل ملاحظه شاخصهای سلامت کبد، پروفیل چربیهای خون و صفات کیفی تخممرغ همچون استحکام پوسته، شاخص رنگ زرده و واحد هاو نسبت به دیگر سطوح گیاهان دارویی و یا پروبیوتیک شود.