%0 Journal Article %T تأثیر دو فرم آلی و معدنی روی بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و استحکام استخوان در مرغ‌های تخمگذار مسن %J علوم دامی %I موسسه تحقیقات علوم دامی کشور %Z 2588-6436 %A دخت نیک نیا, آیدین %A وکیلی, رضا %A طهماسبی, عبدالمنصور %D 2022 %\ 02/20/2022 %V 34 %N 133 %P 91-102 %! تأثیر دو فرم آلی و معدنی روی بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و استحکام استخوان در مرغ‌های تخمگذار مسن %K استحکام استخوان %K سوپراکسید دیسموتاز %K مرغ تخمگذار %K مکمل روی %R 10.22092/asj.2021.353610.2128 %X این آزمایش به منظور بررسی، اثر دو شکل معدنی و آلی روی بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی و استحکام استخوانی در فاز آخر تخمگذاری مرغ تخمگذار انجام شد. 175 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن (w36) با سن 80 هفته در 7 تیمار و 5 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی تقسیم شدند. تیمارها عبارت بودند از: شاهد (بدون مکمل روی) تیمارهای حاوی سولفات روی (15، 30 و 45 mg/kg). تیمارهای حاوی روی آلی (به ترتیب با 15، 30 و 45 mg/kg). نتایج نشان داد که افزایش معنی داری در رابطه با مصرف خوراک بین تیمار شاهد و تیمارهای 15 و 45 میلی گرم روی معدنی وتیمارهای روی آلی وجود داشت (05/0>P). وزن تخم مرغ در تیمار 45 میلی گرم روی معدنی و تیمارهای روی آلی و توده تخم مرغ در تیمارهای 15 و 30 میلی گرم روی آلی افزایش معنی داری داشت ضریب تبدیل خوراک تیمارهای روی آلی کاهش معنی دار آماری نشان داد (05/0>P). در رابطه با صفات کیفی تخم مرغ اختلاف معنی داری بین تیماهای آزمایشی با تیمار شاهد مشاهده نشد (05/0P). استحکام استخوان درشت‌نی در مرغ‌های دریافت‌کننده 30 میلی‌گرم در کیلوگرم روی آلی افزایش یافت. با توجه به نتایج، روی آلی می‌تواند با بهبود مصرف و ضریب تبدیل خوراک؛ عملکرد، فعالیت آنتی اکسیدانی و استحکام استخوانی را در مرغ‌های تخمگذار در فاز آخر تولید افزایش دهد. %U https://asj.areeo.ac.ir/article_126047_d40d2fc2559d0c6f81193c024d513852.pdf