TY - JOUR ID - 116045 TI - اثر عصاره دو گیاه دارویی نعناع فلفلی و آویشن بصورت ترکیبی و یا جداگانه بر عملکرد، خصوصیات لاشه و میکروفلورای روده جوجه های گوشتی JO - علوم دامی JA - ASJ LA - fa SN - 2588-6436 AU - خمیس آبادی, حسن AU - پورحسابی, قاسم AD - استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه AD - دکتری تخصصی تغذیه طیور مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان کرمانشاه Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 30 IS - 117 SP - 55 EP - 66 KW - نعناع فلفلی KW - آویشن KW - ویژگی های لاشه KW - میکروفلور روده KW - جوجه های گوشتی DO - 10.22092/asj.2017.108021.1314 N2 - ااین مطالعه با هدف تعیین اثرات استفاده از ترکیب عصاره دو گیاه دارویی نعناع فلفلی و آویشن بر عملکرد، ویژگی های لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی انجام شد. آزمایش در 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3×3 با 540 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس) شامل 9 تیمار، 3 تکرار و 20 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه (شاهد) و به ترتیب جیره پایه همراه با 1/0 درصد عصاره نعناع فلفلی، 2/0 درصد عصاره نعناع فلفلی، 1/0 درصد عصاره آویشن ، 2/0 درصد عصاره آویشن ، 1/0 درصدآویشن + 1/0 درصد نعناع فلفلی ، 1/0 درصد نعناع فلفلی + 2/0 درصد آویشن ، 2/0 درصد نعناع فلفلی+ 1/0 درصد آویشن ، 2/0 درصد نعناع فلفلی + 2/0درصد آویشن بود. نتایج نشان داد اثر سطوح مختلف عصاره آویشن و نعناع فلفلی بر خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک، معنی دار نبود(05/0P>). تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی از نظر ویژگی‌های لاشه مشاهده نشد (05/0P>). سطوح مختلف آویشن و نعناع فلفلی در مقایسه با تیمار شاهد درصد تلفات را به طور معنی داری تحت تأثیر قرار داد (05/0P<). باکتری اشرشیاکلی فقط در تیمار شاهد مشاهده شد. درنتایج پژوهش حاضر استفاده از عصاره‌های نعناع فلفلی و آویشن به صورت جداگانه یا بصورت ترکیبی تأثیر معنی داری بر عملکرد رشد، ویژگی‌های لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجه‌های گوشتی نداشت. UR - https://asj.areeo.ac.ir/article_116045.html L1 - https://asj.areeo.ac.ir/article_116045_145874040592eb6e1bb799718b11b890.pdf ER -