TY - JOUR ID - 116593 TI - اثر افزودن پودر و عصاره هیدروالکلی گل بابونه بر صفات عملکردی، برخی فراسنجه‌های خونی و تیتر ایمنی در جوجه‌های گوشتی JO - علوم دامی JA - ASJ LA - fa SN - 2588-6436 AU - قائدی, مریم AU - هدایتی, مهدی AU - خلجی, سعید AD - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران AD - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران. Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 31 IS - 118 SP - 267 EP - 276 KW - بابونه KW - بیوشیمیایی KW - پاسخ‌های ایمنی KW - جوجه گوشتی KW - عملکرد DO - 10.22092/asj.2017.115024.1511 N2 - این مطالعه به منظور مقایسه اثرات پودر و عصاره هیدروالکلی گل بابونه با آنتی‌بیوتیک محرک رشد فسفوفلاوومایسین بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی انجام شد. در این پژوهش 288 قطعه جوجه گوشتی سویۀ راس 308 (مخلوط نر و ماده) در قالب طرح کاملا" تصادفی با 6 گروه آزمایشی و 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار، از سن 1 تا 42 روزگی استفاده شد. گروه آزمایشی 1 به عنوان شاهد با جیره پایه تغذیه شد، گروه آزمایشی 2، جیره پایه به همراه 045/0 درصد فسفوفلاوومایسین به عنوان آنتی بیوتیک محرک رشد و گروه آزمایشی 3، جیره پایه به همراه 05/0 درصد عصاره هیدروالکلی گل بابونه و گروه‌های آزمایشی 4 و 5 و 6 به ترتیب جیره پایه را به همراه 05/0، 1/0 و 3/0 درصد پودر گل بابونه دریافت کرداند. نتایج نشان داد که افزودن گل بابونه اثر معنی‌داری بر افزایش وزن و مصرف خوراک در کل دوره پرورش داشته و بیشترین مصرف خوراک، افزایش وزن‌گیری و بهبود ضریب تبدیل غذایی در گروه آزمایشی حاوی 3/0درصد پودر گل بابونه مشاهده شد (05/0P≤). میزان سرمی تری‌گلیسیرید، HDL و LDL در گروه‌های دریافت کننده گل بابونه کاهش در مقایسه با گروه شاهد معنی‌داری نشان داد (05/0P≤). مصرف پودر گل بابونه بر پاسخ‌های ایمنی هومورال علیه بیماری آنفلوآنزا اثر معنی‌دار داشت (05/0P≤). نتیجه نهایی مشخص کرد که مصرف 3/0 درصد پودر گل بابونه نسبت به عصاره آن، اثرات مطلوبی بر عملکرد، صفات ایمنی و فراسنجه‌های خونی در جوجه های گوشتی از خود نشان داده است. UR - https://asj.areeo.ac.ir/article_116593.html L1 - https://asj.areeo.ac.ir/article_116593_d32a5762e63bf383bb6a40e07ac24dbe.pdf ER -