تغذیه دام و طیور
تأثیر عمل‌آوری مکانیکی سیلاژ ذرت و نوع دانه بر مصرف خوراک و گوارش‌پذیری مواد مغذّی، فراسنجۀ‌های شکمبه‌ای و رفتار مصرف خوراک در گوسفند

مهلا سعیدی گراغانی؛ محمد مهدی شریفی حسینی؛ کاظم جعفری نعیمی؛ امید دیانی

دوره 37، شماره 145 ، اسفند 1403، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/asj.2024.363739.2347

چکیده
  این تحقیق به‌منظور مقایسۀ تأثیر عمل‌آوری سیلاژ ذرت و دانه‌های جو و ذرت بر مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذّی و فراسنجه‌های شکمبه‌ای در گوسفند طراحی شد. از چهار رأس قوچ‌ نژاد کرمانی با میانگین وزنی‌-1/4±2/53 ‌کیلوگرم استفاده شد. آزمایش به‌صورت چینش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح مربع لاتین در چهار دورۀ 21 روزه اجرا شد. علوفۀ ذرت خرد ...  بیشتر

مقایسه تاثیر سیلاژهای ذرت، سورگوم و ارزن بر مصرف خوراک و قابلیت هضم مواد مغذّی و فراسنجه‌های شکمبه‌ای در بز

رضا آقایی پور؛ محمد مهدی شریفی حسینی؛ رضا طهماسبی؛ امید دیانی

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، ، صفحه 43-58

https://doi.org/10.22092/asj.2021.354391.2151

چکیده
  به منظور مقایسه تاثیر سیلاژهای ذرت، سورگوم و ارزن بر مصرف و قابلیت هضم مواد مغذّی، و فراسنجه‌های شکمبه‌ای از شش راس بز رائینی نر دو ساله با میانگین وزن 5/6±37 در یک طرح مربع لاتین 3×3 در دو تکرار استفاده شد. مصرف ماده خشک و دیگر مواد مغذّی در جیره سیلاژ ذرت بیشتر از دو جیره آزمایشی دیگر بود و در جیره دارای سیلاژ سورگوم بیش از ارزن ...  بیشتر