آگاه م.، نصیری مقدم ج.، گلیان ا.، راجی ا.، میرکزکوهی م. ط.، صالح ح. و هاشمی م. ر. (1394). تأثیر عصاره برگ زیتون و روغن کنجد بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و وضعیت آنتیاکسیدانی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. نشریه علوم دامی. شماره 109، ص ص. 82-67.
احسانی م.، و ترکی م. (1390). تأثیر استفاده از تفاله زیتون با و بدون پودر سیر و آویشن در جیرههای غذایی بر فراسنجههای لاشه و عملکرد جوجههای گوشتی. مجله علوم دامی ایران. شماره 42(4)،ص ص. 320-311.
سیادتی س. ع.، ابراهیمنژاد ی.، صالحی جوزانی غ. و شایق ج. (1397). ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی سویههای بومی لاکتوباسیلوس بر ریختشناسی روده بلدرچین ژاپنی در طول دوره پرورش. مجله آسیبشناسی درمانگاهی دامپزشکی. شماره 12 (3)، ص ص. 260-243.
شیرزادی ح.، ناصرمنش ح.، خطیبجو ع.، طاهرپور ک. و اکبری م. ( 1397). تأثیر پروبیوتیک و اسانس گیاه آرتمیزیا آنوا بر عملکرد تولیدی، فراسنجههای خونی، آنزیمهای کبدی و پاسخ ایمنی بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی. مجله تولیدات دامی. شماره 3، ص ص. 462-451.
ضیایی ح.، باشتنی م.، کریمی ترشیزی م. ا.، نعیمیپور ح. و فرهنگفر ه. (1390). اثرات مکمل جیرهای انتیبیوتیک، پروبیوتیک و اسید آلی به عنوان ترکیبات محرک رشد روی عملکرد رشدی و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجههای گوشتی سوبه تجاری راس. نشریه دامپزشکی. شماره 91، ص ص. 24-14.
قناعت پرست م.، شریعتمداری ف. و کریمی ترشیزی م. ا. (1392). تاثیرات استفاده اسید پروپیونیک و انزیم فیتاز بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجههای گوشتی. نشریه پژوهشهای علوم دامی. شماره 23 (1)، ص ص. 162-169.
گلیان ا.، سالار معینی م.، مظهری م. (1392). تغذیه طیور. شرکت پژوهش و توسعه کشاورزی کوثر. تهران. ایران.
Abo Omar J. M. (2005). Carcass composition and visceral organ mass of broiler chicks fed different levels of olive pulp. Journal of The Islamic University of Gaza. 12: 34- 40.
Abo Omar J. M. (2000). The effect of different levels of olive pulp on the feed intake and digestibility of broilers. Bethlehn University Journal. 19:97-100.
Abo Omar J. M., Ottoman R. A., Abu Baker B. M. and Zaazaa A.( 2003). Response of broiler chicks to a high olive pulp diet supplemented with two antibiotics. Dirasat, Agriculture Sciences. 30:137-142.
Afsari M., Mohebbifar A. and Torki M. (2013). Effects of phytase supplementation of low phosphorous diets include olive pulp and date pits on productive performance of laying hens, egg quality traits and some blood parameters. Annual Review Research in Biology. 3(4):777-793.
Al-Harthi M. A. (2016). The efficacy of using olive cake as a by-product in broiler feeding with or without yeast. Italian Journal of animal science. 15:3,512-520.
Al-Harthi M. A. (2017). The effect of olive cake with or without Enzymes supplementation on Growth performance, carcass characteristics, lymphoid organs and lipid metabolism of broiler chickens. Brazilian Journal of Poultry science. 83-90.
Al-Harthi M. A. and Attia Y. A. (2015). Effect of citric acid on the utilization of olive cake diets for laying hens. Italian Journal of Animal Science. 14(3966): 394-402.
AOAC. (2005). Association of Official Analytical Chemists, Official Methods of Analysis. 18th Edition. Maryland, USA
Cross D. E., McDevitt R. M., Hillman K. and Acamovic T. (2007). The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science. 48:496-506.
Ibrahim N. S., Sabic E. M. and Abu-Taleb A. M. (2018). Effect of inclusion irradiated olive pulp in laying quail diets on biological performance. Journal of Radiation Research and Applied Sciences. 11: 340–346.
Iskender H., Yenice G., Dukumacioglu E., Kaynar O., Hayirli A. and Kaya A. (2016). The effects of dietary flavonoid supplementation on the antioxidant status of laying hens. Journal of Poultry Science, 18(4): 663-668.
Jahanian R. and Rasouli E. (2011). Effect of dietary inclusion of olive meal on performance and blood lipid metabolites in laying hens. 18th European Symposium on Poultry Nutrition.
Kieffer D.A., Martin, R.J., and Adams, S.H. (2016). Impact of dietary fibers on nutrient management and detoxification organs: Gut, liver, and kidneys. American Society for Nutrition. Advanced Nutrition, 7: 1111–1121; doi:10.3945/an.116.013219.
Mateos G. C., Jimenez-Moreno E., Serrano M. P. and Lazaro R. P. (2012). Poultry response to high levels of dietary fiber sources varying in physical and chemical characteristics. The Journal of Applied Poultry Research. 21: 156-174.
Mujahid, A., Y. Akiba and M. Toyomizu. (2009). Olive oil-supplementation diet alleviates acute heat stress-induced mitochondrial Ros production in chicken skeletal muscle. American Journal of Physiology-Regulatory, integrative and comparative Physiology. 297: 690-698.
National Research Council. (1994). Nutrient Requirments of Poultry. 9th Edition. National Academy Press, Washington DC.
Oliveira M. C., Rodrigues E. A., Marques R. H., Gravena R. A., Guandolini G. C. and Moraes V. M. B. (2008). Performance and morphology of intestinal mucosa of broilers fed mannanoligosaccharides and enzymes. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia. 60(2), 442-448.
Parkatur I., Miskulin M., Pavic M., Marjanovic K., Blazicevic V., Miskulin I. and Domacinovic M. (2019). Intestinal morphology in broiler chickens supplemented with propolis and Bee pollen. Journal Animals. 9,301.
SAS. (2002). SAS User’s Guide: Statistics. SAS Institute Inc. Cary, NC, USA.
Sateri S., Seidavi A. and Bouyeh M. (2014). Effects of olive pulp and multi enzyme on thymus, liver, spleen and bursa of fabricius of broiler chickens. International Journal of Biosceinces. 5(5): 66.71.
Sayeban P., Seidavi A., Dadashbeiki M. and Ghorbani A. (2015). Effects of Different levels of Two Types of Olive Pulp with or without Exogenous Enzyme Supplemention on Broiler Performance and Economic Parameters. Brazilian Jornal of Poultry Science. V.18/n.3/489-500.
Singh, A.K., Cabral, C., Kumar, R., Ganguly, R., Rana, H.K., Gupta, A.and (2019). Beneficial effects of dietary polyphenols on gut microbiota and strategies to improve delivery efficiency. Nutrients. 11: 2216; doi:10.3390/nu11092216
Xu Z., Hu C., Xia M., Zhan X. and Wang M. (2003). Effects of dietary fructooligosaccharide on digestive enzyme activities, intestinal microflora and morphology of male broilers. Poultry Science. 82(6): 1030-1036.
Yoshioka, T., Kawada, K., Shimada, T., Mori, M. (1979). Lipid peroxidation in maternal and cord blood and protective mechanism against activated-oxygen toxicity in the blood. American Journal of Obstetrics and Gynecology. 135, 372-376.
Younes H., Alphonse J.C., Behr S.R., Demigné C. and Rémésy C. (1999). Role of fermentable carbohydrate supplements with a low-protein diet in the course of chronic renal failure: experimental bases. American Journal of Kidney Diseases. 33:633–46.
Zangeneh, S., and Torki, M. (2011). Effects of β-mannanase supplementing of olive pulp included diet on performance of laying hens, egg quality characteristics, humoral and cellular immune response and blood parameters. Global Veterinary. 7:391-398.
Zarei M., Ehsani M. and Torki M. (2011). Productive performance of laying hens fed wheat-based diets included olive pulp with or without a commercial enzyme product. African Journal of Biotechnology. 10:4303-4312.