ابوالقاسم کرمی؛ نعمت ضیائی؛ امیدعلی اسماعیلی پور
چکیده
بهمنظور مقایسه اثر صمغ آنغوزه وآنتیبیوتیک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی و فراسنجههای خونی از 200 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه رأس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و10 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه بدون هیچ ماده افزودنی 2- جیره پایه+02/0 درصدآنتیبیوتیک فلاوفسفولیپول ...
بیشتر
بهمنظور مقایسه اثر صمغ آنغوزه وآنتیبیوتیک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی و فراسنجههای خونی از 200 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه رأس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و10 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه بدون هیچ ماده افزودنی 2- جیره پایه+02/0 درصدآنتیبیوتیک فلاوفسفولیپول -3جیره پایه + 05/0 درصد صمغ آنغوزه 4- جیره پایه + 1/0 درصد صمغ آنغوزه و 5- جیره پایه + 25/0 درصدصمغ آنغوزه بود. در پایان آزمایش از هر تکرار دو پرنده بهمنظور اندازهگیری فراسنجههای خونی از ورید بال خونگیری شد. نتایج نشان داد در دوره رشد و کل دوره پرورش اثر صمغ آنغوزه وآنتی بیوتیک برافزایش وزن روزانه معنیدار بود (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف صمغ آنغوزه موجب کاهش سطح متابولیت های خونی یعنی گلوکز، HDL-کلسترول و کلسترول کل شد و این کاهش ازلحاظ آماری برای تری گلیسیرید و گلوکز معنیدار بود(05/0>P). نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن 1/0 درصد صمغ آنغوزه به جیره میتواند باعث کاهش گلوکز و تری گلیسرید خون جوجههای گوشتی شود.
حمید جهانی؛ مژگان مظهری؛ نعمت ضیایی؛ روح اله میرمحمودی
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثر آنتیبیوتیک ویرجینامایسین، اسانس میخک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، فراسنجههای خونی، جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. برای این منظور240 قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس 308 در 40 واحد آزمایش با 6 تیمار و 4 تکرار 10 قطعه-ای در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. تیمارها شامل: جیره ...
بیشتر
این پژوهش با هدف بررسی اثر آنتیبیوتیک ویرجینامایسین، اسانس میخک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، فراسنجههای خونی، جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. برای این منظور240 قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس 308 در 40 واحد آزمایش با 6 تیمار و 4 تکرار 10 قطعه-ای در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. تیمارها شامل: جیره پایه (شاهد)، دو گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره شاهد و افزودن 02/0 درصد آنتیبیوتیک ویرجیناماسین و پروبیوتیک پروتکسین و سه گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره شاهد و سطوح 150، 300 و 450 میلیگرم درکیلوگرم جیره، اسانس میخک بودند. نتایج نشان داد که تیمارهای حاوی آنتی بیوتیک، پروبیوتیک و سطوح 150 و 300 میلیگرم اسانس میخک وزن زنده، ضریب تبدیل خوراک، وزن نسبی لاشه، سینه و ران را به طور معنیدار بهبود بخشیدند (05/0P<). میانگین وزن نسبی اندامهای ایمنی بورس و طحال و همچنین کبد، در تمامی تیمارها در مقایسه با تیمار کنترل افزایش یافت (05/0P<). پروبیوتیک و تمامی سطوح اسانس، میزان کلسترول و LDL پلاسمای خون را به طور معنیدار کاهش دادند (05/0P<). تمامی تیمارها بجز آنتیبیوتیک تعداد باکتریهای لاکتوباسیلوس را افزایش و تعداد باکتریهای اشرشیاکلی را کاهش دادند (05/0P<). آنتیبیوتیک، پروبیوتیک و سطوح 150 و 300 میلیگرم اسانس میخک ارتفاع و عرض پرز را افزایش و عمق کریپت را کاهش دادند. تمامی تیمارها نسبت هتروفیل به لمفوسیت را بهبود بخشیدند (05/0P<). بنابراین میتوان از پروبیوتیک و اسانس میخک تا سطح 300 میلیگرم به عنوان جایگیزین آنتی بیوتیک در جهت بهبود عملکرد و ایمنی جوجههای گوشتی استفاده کرد.