اثر افزودن اسید بوتیریک به شیر کامل بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های هلشتاین قبل و بعد از شیرگیری

احسان محجوبی؛ امیر ارمکان؛ مهدی حسین یزدی؛ داود زحمتکش

دوره 33، شماره 126 ، خرداد 1399، ، صفحه 17-30

https://doi.org/10.22092/asj.2019.123406.1775

چکیده
  به منظور بررسی اثر افزودن اسید بوتیریک به شیر کامل بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های هلشتاین از 36 راس گوساله هلشتاین در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) گروه شاهد بدون افزودنی (B0)، 2) گروه شاهد + 4 گرم در روز اسید بوتیریک در شیر (B4)، و 3) گروه شاهد + 8 گرم در روز اسید بوتیریک در شیر (B8). در طول آزمایش ...  بیشتر

جایگزینی بخشی از کنجاله سویا با منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش در گاوهای شیری: عملکرد و پیامدهای اقتصادی

داود زحمتکش؛ مقداد جهانی مقدم

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 203-214

https://doi.org/10.22092/asj.2017.109965.1426

چکیده
  هدف از این پژوهش، بررسی جایگزینی بخشی از کنجاله سویا با منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش در گاوهای شیری بر تولید شیر، ترکیب شیر و پیامدهای اقتصادی آن بود. بدین منظور، 44 رأس گاو شیرده با میانگین روزهای شیردهی 39±193 و میانگین تعداد زایش 1/4±1/3 به‌صورت تصادفی به دو تیمار آزمایشی (جیره شاهد (جیره حاوی کنجاله سویا) و جیره حاوی نیتروژن ...  بیشتر