مهدیه ملائی نژاد؛ امیدعلی اسماعیلی پور؛ روح الله میرمحمودی؛ مژگان مظهری
چکیده
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر پونهکوهی و دارچین بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجههای گوشتی تحت تنشگرمایی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس با پنج تیمار و چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1) جیره (شاهد) 2) جیره پایه + 25/0 درصد پونهکوهی 3) جیره پایه + 5/0 درصد پونهکوهی 4) جیره پایه ...
بیشتر
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر پونهکوهی و دارچین بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجههای گوشتی تحت تنشگرمایی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس با پنج تیمار و چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1) جیره (شاهد) 2) جیره پایه + 25/0 درصد پونهکوهی 3) جیره پایه + 5/0 درصد پونهکوهی 4) جیره پایه + 25/0 درصد دارچین 5) جیره پایه + 5/0 درصد دارچین بودند. جوجهها تا 25 روزگی با جیره یکسان تغذیه شدند. از سن 25 روزگی جوجهها با تیمارهای غذایی تغذیه شده و تحت تنش گرمایی متناوب (روزانه 8 ساعت در دمای 2 ±0C 34 ) قرار گرفتند. با افزودن پودر پونهکوهی و دارچین در جیره جوجههای گوشتی خوراک مصرفی در دوره آزمایشی تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0<P). پودر پونهکوهی و دارچین باعث افزایش وزن و کاهش تأثیر ضریب تبدیل خوراک نسبت به گروه شاهد شدند (01/0>P). در مقایسه با تیمار شاهد، جوجههای تغذیه شده با تیمارهای حاوی 5/0 درصد پونهکوهی و 25/0درصد و 5/0 درصد دارچین به ترتیب اضافه وزن روزانه بالاتر و بهبود در تأثیر ضریب تبدیل خوراک را نشان دادند. افزودن 5/0 درصد پونهکوهی در جیره بهطور معنیداری باعث افزایش آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز به میزان 74 درصد نسبت به گروه شاهد شد (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن 5/0 درصد پودر پونهکوهی و دارچین به جیره جوجه های گوشتی میتواند منجر به بهبود عملکرد و پاسخ ایمنی شده و تا اندازهای اثرات منفی تنشگرمایی را کاهش دهد.
محمد حسین نعمتی؛ سید عبداله حسینی؛ وحید قاسملو؛ امیر میمندی پور
چکیده
به منظور بررسی اثر پودر زردچوبه، دارچین، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجه-های خونی و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی در دورهی آغازین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار در چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد، 2- جیرهی حاوی 150 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک آویلامایسین، 3- جیرهی حاوی 100 ...
بیشتر
به منظور بررسی اثر پودر زردچوبه، دارچین، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجه-های خونی و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی در دورهی آغازین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار در چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد، 2- جیرهی حاوی 150 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک آویلامایسین، 3- جیرهی حاوی 100 میلیگرم در کیلوگرم پروتکسین، 4و5 - جیرهی پایه حاوی 5 و 5/7 گرم در کیلوگرم پودر زردچوبه، 6 و7- جیرهی پایه حاوی 5 و 5/7 گرم در کیلوگرم پودر دارچین بود. نتایج نشان داد که وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تحت تاثیر تیمارهای مختلف قرار نگرفت (05/0p>). پروتئینکل، آلبومین، کلسترول و تریگلیسرید پلاسما تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند (05/0>p). تیمار شاهد پایینترین سطح آنزیم آلکالینفسفاتاز را داشت که با تیمارهای دیگر اختلاف معنی دار داشت (05/0>p). بالاترین سطح کلسیم و فسفر در تیمار پروبیوتیک و کمترین آن در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>p). استفاده از افزودنیهای مختلف تاثیری بر عیار آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی نداشت (05/0<p). بهطور کلی نتایج نشان داد که استفاده از افزودنیها بیشترین تاثیر خود را بر فراسنجههای خونی در دورهی آغازین اعمال مینمایند و در این تحقیق، تیمار پروبیوتیک اثرات مثبت بیشتری نسبت به سایر افزودنیها بر فراسنجههای خونی داشت.