تغذیه دام و طیور
تأثیر شکل خوراک و غلظت مواد مغذی بر وزن بدن، ریخت‌شناسی روده و ضخامت ماهیچه سنگدان نیمچه‌های مادر گوشتی

انور آموزمهر؛ بهروز دستار؛ امید عشایری زاده؛ رضا میرشکار؛ رضا عبدالهی

دوره 37، شماره 144 ، آذر 1403، ، صفحه 121-132

https://doi.org/10.22092/asj.2024.362318.2314

چکیده
  برای انجام این آزمایش تعداد 450 قطعه نیمچه مادر گوشتی(راس 308)، با 6 تیمار و 5 تکرار و 15 پرنده در هر تکرار در 30 واحد آزمایشی توزیع شدند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل 2 × 3 در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 شکل خوراک (آردی، کرامبل و پلت) و 2 سطح غلظت مواد مغذی (جیره استاندارد و جیره رقیق‌شده به مقدار 90% استاندارد) در دوره رشد (7 تا 19 هفتگی) و دوره پیش‌تولید ...  بیشتر

اثر شکل فیزیکی جیره های غذایی (آردی، پلت و اکسترود) بر ویژگی های بستر، خصوصیات کیفی پا، سینه و شاخص های استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی

مهتاب عزیزیان؛ علی اصغر ساکی؛ اکبر یعقوبفر

دوره 31، شماره 120 ، آذر 1397، ، صفحه 159-172

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116737.1590

چکیده
  هدف از تحقیق ارزیابی اثر شکل فیزیکی جیره ‌های غذایی آردی، پلت و اکسترود بر ویژگی‌های بستر، خصوصیات کیفی پا، سینه و شاخص‌های استخوان درشت نی بود. بدین منظور تعداد 936 قطعه جوجه‌ گوشتی یک‌روزه‌ نژاد راس 308 با 3 تیمار آزمایشی و 12 تکرار و 26 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 6 هفته پرورش داده شد. کیفیت فیزیکی بستر (pH، ...  بیشتر