تغذیه دام و طیور
ترکیب شیمیایی و مواد ضدتغذیه‌ای علوفۀ سالیکورنیا بیگلوی (Salicornia bigelovii) و تأثیر گنجاندن آن در جیره بر مصرف خوراک، عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‏های پرواری

مهدی رجبی؛ یوسف روزبهان؛ جواد رضائی

دوره 37، شماره 145 ، اسفند 1403، ، صفحه 137-152

https://doi.org/10.22092/asj.2024.365376.2382

چکیده
  هدف از این تحقیق، بررسی اثر تغذیۀ علوفۀ سالیکورنیا بیگلوی بر عملکرد رشد و لاشۀ بره‌های پرواری بود. آزمایش با استفاده از 63 رأس برة نر افشاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و نه تکرار طی 100 روز انجام شد. تیمارها عبارت بودند از: جیرۀ بدون سالیکورنیا (شاهد) و جیره‌های حاوی 45، 90، 135، 180، 225 و 270 گرم سالیکورنیا به جای یونجه در کیلوگرم ...  بیشتر

ارزیابی ترکیب شیمیایی، انرژی قابل متابولیسم و گوارش پذیری سه گیاه شورپسند مورد تعلیف شتر به روش آزمایشگاهی

اکبر ابرغانی؛ مرتضی چاجی؛ هرمز منصوری؛ مرتضی ممویی؛ خلیل میرزاده؛ هدایت اله روشنفکر

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 29-42

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101345

چکیده
  سه گونه گیاهی شورزی تحت چرای شتر به نام­های سلمکی ساقه سفید، اشنان و سیاه شور از نظر ترکیب شیمیایی، انرژی قابل متابولیسم و گوارش­پذیری ماده خشک، ماده آلی و فیبر در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه­های گیاهی در طول فصل چرای پاییزه و زمستانه از مراتع تحت چرای جنوب استان خوزستان و بر اساس الگوی چرای شتر ...  بیشتر