بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی دام و طیور
سجاد محمودی؛ جعفر محمدیان موسی آبادی؛ رسول خلیل زاده؛ سید مرتضی رباط جزی؛ فرشید رضایی
چکیده
پروتئین میکروبی میتواند بخشی از پروتئین مورد نیاز در جیره دام و طیور آبزیان را تامین کند، این پروتئین با استفاده از میکروارگانیسمها و منابع کربنی مختلف از جمله متانول و متان تولید میشود. در این پژوهش باکتری متیلوفیلوس متیلوتروفوس در ارلن و فرمنتور با استفاده از متانول به عنوان منبع کربن کشت داده شد سرعت رشد ویژه باکتری در ارلن ...
بیشتر
پروتئین میکروبی میتواند بخشی از پروتئین مورد نیاز در جیره دام و طیور آبزیان را تامین کند، این پروتئین با استفاده از میکروارگانیسمها و منابع کربنی مختلف از جمله متانول و متان تولید میشود. در این پژوهش باکتری متیلوفیلوس متیلوتروفوس در ارلن و فرمنتور با استفاده از متانول به عنوان منبع کربن کشت داده شد سرعت رشد ویژه باکتری در ارلن برابر h-1 0312/0 و در فرمنتور h-1 047/0 بود. پس از کشت، توده زیستی در چگالی نوری برابر 8/3 با استفاده از سانتریفیوژ با سرعت 7000rpm جداسازی شد و تستهای کیفی و کمی پروتئین میکروبی روی آن انجام گرفت. پروفایل آمینواسیدی، پروفایل اسیدچرب، میزان نیتروژن و پروتئین خام به ترتیب با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا، کروماتوگرافی گازی و با روش کجلدال تعیین شدند. نتایج حاصل نشان میدهد مقدار پروتئین خام برابر 5/73 درصد بود. میزان خاکستر 29/8 درصد و مجموع آمینواسیدهای ضروری به غیر ضروری (شامل: لیزین، هیستیدین، آرژنین، والین، لوسین، ایزولوسین، فنیل آلانین، متیونین و ترئونین) برای محصول تولید شده 3/37 درصد بدست آمد. مقدار دو اسید آمینه غیر ضروری سیستئین و تیروزین بالاتر از استاندارد FAO و به ترتیب برابر 38/2 و 21/3 درصد بود. نسبت پالمتیک اسید به چربی کل محصول 6/24 درصد (وزنی/وزنی) است و نسبت لینولئیک اسید و لینولنیک اسید به عنوان اسیدهای چرب غیر اشباع، به ترتیب 2/9 و 3/2 درصد (وزنی/وزنی) به چربی کل محصول بود. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد محصول تولیدی با محتوای پروتئینی 5/73 درصد، کاندیدی مناسب برای خوراک دام به نظر میرسد