تأثیر پودر سیر بر فراسنجه های عملکردی، متابولیت های خونی و تخم بلدرچین ژاپنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا

2 عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قم

3 دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

به منظور بررسی تأثیر پودر سیر بر فراسنجه­های عملکردی، خونی و تخم در بلدرچین ژاپنی تخمگذار، آزمایشی روی بلدرچین تخمگذار 8 هفته با 3 تیمار، 4 تکرار و 20 بلدرچین در هر تکرار به مدت 9 هفته انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد (جیره پایه و بدون پودر سیر)، تیمار 2 (5/2 درصد پودر سیر) و تیمار 3 (5 درصد پودر سیر) بودند. وزن بدن در ابتدا و انتهای دوره، مصرف خوراک، درصد تولید و ویژگی­های تخم تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0<p). از بین فراسنجه­های اندازه­گیری شده کلسترول زرده، تری­گلیسرید و اسیداوریک خون در تیمار 3 به طور معنی­داری از گروه شاهد پائین­تر بود (05/0>p). 1HDL خون نیز در تیمار 3 به طور معنی­داری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0>p). نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن 5% پودر سیر به جیره بلدرچین­های ژاپنی باعث بهبود فراسنجه­های خونی و کاهش کلسترول زرده بدون تأثیر منفی بر عملکرد و ویژگی­های تخم شد

کلیدواژه‌ها