تغذیه دام و طیور
پیام پناهی مقدم؛ یحیی ابراهیم نژاد؛ ناصر ماهری سیس؛ حبیب اقدم شهریار؛ ابوالفضل آقاجانزاده گلشنی؛ ابوالفضل قربانی
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی استفاده از مولتیآنزیم بر عملکرد، قابلیت هضم، جمعیت میکروبی روده، ویسکوزیته و pH دستگاه گوارش مرغهای مادر گوشتی60-45 هفتگی میباشد. برای این منظور، تعداد 260 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار (13 مرغ و یک خروس در هر تکرار) مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی ...
بیشتر
هدف از این مطالعه بررسی استفاده از مولتیآنزیم بر عملکرد، قابلیت هضم، جمعیت میکروبی روده، ویسکوزیته و pH دستگاه گوارش مرغهای مادر گوشتی60-45 هفتگی میباشد. برای این منظور، تعداد 260 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار (13 مرغ و یک خروس در هر تکرار) مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) گروه شاهد مثبت (جیره پایه با انرژی و فسفر استاندارد و بدون مولتیآنزیم)، 2) گروه شاهد منفی (جیره پایه که از نظر انرژی 5 درصد و فسفر 50 درصد کمتر از استاندارد بود)، 3) گروه شاهد منفی حاوی یک گرم در کیلوگرم مولتیآنزیم و 4) گروه شاهد مثبت حاوی یک گرم در کیلوگرم مولتیآنزیم بودند. نتایج نشان داد که گروه شاهد منفی باعث کاهش معنیداری درصد تخمگذاری و وزن تخممرغ نسبت به گروه شاهد مثبت شد. استفاده از مولتیآنزیم در جیره شاهد منفی، پارامترهای یادشده را بهبود بخشید به طوریکه تفاوت معنیداری با تیمار شاهد مثبت نداشت. جیره شاهد مثبت حاوی مولتیآنزیم باعث افزایش قابلیت هضم ماده خشک، کلسیم و فسفر نسبت به سایر تیمارها شد (05/0>P). جیره شاهد منفی حاوی مولتیآنزیم ویسکوزیته محتویات ژژنوم را نسبت به تیمار شاهد منفی کاهش داد (05/0>P). به طور کلی تغذیه مرغهای مادر گوشتی با جیره 5 درصد انرژی و 50 درصد فسفر کمتر از استاندارد باعث کاهش عملکرد، قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام و فسفر و افزایش ویسکوزیته محتویات روده شد که با افزودن مولتیآنزیم پارامترهای یادشده بهبود یافت.
کامبیز اعزازی؛ حبیب اقدم شهریار؛ یحیی ابراهیم نژاد
چکیده
آزمایشی برای مطالعه تاثیر دانهی گیاه خرفه بر عملکرد، صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون بلدرچینهای ژاپنی مولد با 192 قطعه بلدرچین تخمگذار در سن هشت هفتهای در یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار به مدت دو ماه انجام شد. گروههای آزمایشی شامل سطوح صفر، 1، 2 و 3 درصد دانهی خرفه بودند. هر روز تخمهای ...
بیشتر
آزمایشی برای مطالعه تاثیر دانهی گیاه خرفه بر عملکرد، صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون بلدرچینهای ژاپنی مولد با 192 قطعه بلدرچین تخمگذار در سن هشت هفتهای در یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار به مدت دو ماه انجام شد. گروههای آزمایشی شامل سطوح صفر، 1، 2 و 3 درصد دانهی خرفه بودند. هر روز تخمهای حاصله از هر تیمار جمعآوری، شمارش و محاسبه شده و در پایان آزمایش به طور تصادفی چهار عدد تخم نزدیک به میانگین هر واحد آزمایشی جهت بررسی کیفیت تخم (درصد زرده، سفیده، پوسته، ضخامت پوسته، شاخص کیفیت داخلی تخم و رنگ زرده) انتخاب شدند. همچنین در پایان آزمایش، از هر واحد آزمایشی دو قطعه بلدرچین برای ارزیابی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون انتخاب شدند. نتایج نشان دادند، تغذیه بلدرچینها با دانهی خرفه در مقایسه با گروه شاهد باعث افزایش تولید تخم شد (05/0p<) و این افزایش در مقدار دو درصد دانهی خرفه بیشتر از سایر گروههای آزمایشی بود. اثر تغذیه با دانهی خرفه تأثیر معنیداری بر خوراک مصرفی نداشت اما ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشید(05/0p<). همچنین، تغذیهی دانهی خرفه به طور معنیداری صفات کیفی تخم بلدرچین (ارتفاع سفیده و شاخص کیفیت داخلی تخم) را تغییر داد (05/0p<). به علاوه، تغذیه دانهی خرفه کل فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون (گلوکز، تریگلیسرید، کلسترول، آلبومین، پروتئین کل، HDL، اسید اوریک و پرواکسیداسیون چربی) را تحت تأثیر قرار داد (05/0p<). نتایج این مطالعه نشان دادند که تغذیه تا 3 درصد از دانهی خرفه در جیره، تأثیر معنیداری بر تولید، عملکرد، صفات کیفی و برخی از فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون بلدرچینهای ژاپنی مولد دارد.
پویا یاری؛ اکبر یعقوبفر؛ حبیب اقدم شهریار؛ یحیی ابراهیم نژاد؛ سارا میرزایی گودرزی؛ نادر پاپی
چکیده
تعداد 1440 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در 8 گروه آزمایشی با 6 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل (2×2×2) شامل دو شیوهی بیان انرژی قابل متابولیسم (ظاهری و حقیقی تصحیح شده)، دو شیوهی بیان اسیدآمینه خوراک (کل و قابل هضم) و دو شیوه بیان نیاز اسیدآمینهای (کل و قابل هضم) طی دو دوره پرورش (21-1 و 42-22 روزگی)، ...
بیشتر
تعداد 1440 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در 8 گروه آزمایشی با 6 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل (2×2×2) شامل دو شیوهی بیان انرژی قابل متابولیسم (ظاهری و حقیقی تصحیح شده)، دو شیوهی بیان اسیدآمینه خوراک (کل و قابل هضم) و دو شیوه بیان نیاز اسیدآمینهای (کل و قابل هضم) طی دو دوره پرورش (21-1 و 42-22 روزگی)، مورد آزمایش قرار گرفتند. شیوهی انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده برای ازت و اسیدآمینه قابل هضم، باعث بهبود عملکرد جوجه ها شد (05/0P<). بالاترین مقدار گلوکز، تریگلیسرید، کلسترول و HDL، مربوط به تیمارهایی بود که از جیرههای تنظیم شده با شیوه بیان انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده برای ازت، تغذیه شده بودند (05/0P<). اگرچه روش بیان اسیدآمینه خوراک به صورت اسیدآمینه قابل هضم باعث افزایش مقادیر پروتئین کل، گلوبولین و اوره سرم خون در پایان دوره پرورش شد (05/0P<)، اما روشهای بیان اسیدآمینهی مورد نیاز بر فراسنجههای مرتبط با متابولیسم پروتئین، تاثیر معنیداری نداشت. مقدار آلبومین، اسید اوریک و LDL تحت تاثیر هیچیک از تیمارهای آزمایش قرار نگرفتند. لذا پیشنهاد میشود جهت تنظیم جیره غذایی جوجه گوشتی سویه 386 آرین از شیوهی بیان انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده برای ازت و اسید آمینه قابل هضم استفاده شود