تغذیه دام و طیور
تأثیر آموزش نیروی انسانی بر بهبود شاخص تولید در مزارع پرورش مرغ گوشتی اردبیل

محمود صحرائی؛ نادر اسدزاده؛ اکبر ابرغانی

دوره 37، شماره 145 ، اسفند 1403، ، صفحه 3-14

https://doi.org/10.22092/asj.2023.363248.2340

چکیده
  این ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ با هدف ﺑﺮرﺳﯽ اثرات آموزش نیروی انسانی بر بهبود شاخص ﺗﻮﻟﯿﺪ در مزارع پرورش مرغ گوشتی در استان اردبیل انجام شد. در ابتدا ، از بین 418 واحد مرغداری گوشتی فعال، وضعیت 50 واحد مرغداری در سطح استان مورد بررسی قرار گرفتند. واحدهای تولیدی براساس شاخص تولید و با استفاده از روش آنالیز خوشه‌ای به گروه های زیر تقسیم شدند: گروه اول ...  بیشتر

ارزیابی ترکیب شیمیایی، انرژی قابل متابولیسم و گوارش پذیری سه گیاه شورپسند مورد تعلیف شتر به روش آزمایشگاهی

اکبر ابرغانی؛ مرتضی چاجی؛ هرمز منصوری؛ مرتضی ممویی؛ خلیل میرزاده؛ هدایت اله روشنفکر

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 29-42

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101345

چکیده
  سه گونه گیاهی شورزی تحت چرای شتر به نام­های سلمکی ساقه سفید، اشنان و سیاه شور از نظر ترکیب شیمیایی، انرژی قابل متابولیسم و گوارش­پذیری ماده خشک، ماده آلی و فیبر در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه­های گیاهی در طول فصل چرای پاییزه و زمستانه از مراتع تحت چرای جنوب استان خوزستان و بر اساس الگوی چرای شتر ...  بیشتر