اثر اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis) بر عملکرد و میکروفلور روده جوجه های گوشتی

محمد روستائی علی مهر؛ هاجر عزیزی؛ محمود حقیقیان رودسری

دوره 28، شماره 108 ، آذر 1394، ، صفحه 3-12

https://doi.org/10.22092/asj.2015.103706

چکیده
  به­منظور بررسی اثر اسانس گیاه مرزه بر عملکرد تولیدی و میکروفلور روده جوجه­های گوشتی، آزمایشی با 192 قطعه جوجه یک روزه انجام شد. جوجه­ها در روز ششم به 16 گروه (12 قطعه ای) تقسیم شدند و 4 گروه برای هر تیمار در نظر گرفته شد. اسانس مرزه از روز ششم تا 42 روزگی به مقدار صفر (شاهد، Es0)، ppm 50(Es50)، ppm 100 (Es100) و ppm 150 (Es150) در آب آشامیدنی اضافه شد. یک پرنده ...  بیشتر