محمدرضا صالحی؛ محسن دانشیار؛ پرویز فرهومند؛ مجید طغیانی
چکیده
هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه گلیسین در جیرههای حاوی پروتئین رقیق شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی، مواد مغذی لاشه، فراسنجههای خونی (هورمون رشد، ترییدوتیرونین، تیروکسین، اسید اوریک، اوره و گلوکز) و خصوصیات استخوان درشتنی (قطر، طول، وزن، کلسیم، فسفر و خاکستر) بود. در این آزمایش ازتعداد360 قطعه جوجه ...
بیشتر
هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه گلیسین در جیرههای حاوی پروتئین رقیق شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی، مواد مغذی لاشه، فراسنجههای خونی (هورمون رشد، ترییدوتیرونین، تیروکسین، اسید اوریک، اوره و گلوکز) و خصوصیات استخوان درشتنی (قطر، طول، وزن، کلسیم، فسفر و خاکستر) بود. در این آزمایش ازتعداد360 قطعه جوجه گوشتی نر سویه هوبارد در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی و 6 تکرار (12 قطعه جوجه برای هر تکرار) استفاده گردید.گروههای آزمایشی شامل جیرههای شاهد و رقیق شده حاوی سطوح صفر، 05/0، 08/0 و 1/0 درصد گلیسین در جیرههای دوره های پایانی1 (24 تا 30 روزگی) و پایانی 2 (31 تا 42 روزگی) بودند. مصرف خوراک و افزایش وزن (روز مرغ) در دورههای پایانی1 و پایانی2 اندازه-گیری شد و برای محاسبه ضریب تبدیل خوراک استفاده شدند. رقیقسازی پروتئین تأثیری بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجههای خونی، خصوصیات استخوان درشتنی و مواد مغذی لاشه جوجههای گوشتی نداشت، اما باعث کاهش پروتئین گوشت سینه گردید (05/0p <). رقیقسازی پروتئین جیره همچنین باعث کاهش غلظت کلسیم خون جوجههای گوشتی گردید (05/0p <). اضافه کردن 1/0 درصد گلیسین به جیرههای رقیق شده باعث افزایش پروتئین گوشت سینه و خاکستر استخوان درشتنی گردید. ولی میزان چربی گوشت سینه، هورمون تیروکسین و اوره خون را کاهش داد (05/0p <). به طور کلی، افزودن گلیسین به جیرههای دارای پروتئین رقیق شده تأثیری بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی نداشت اما سطح 1/0 درصد گلیسین با افزیش میزان پروتئین و کاهش چربی لاشه، باعث بهبود کیفیت گوشت گردید.
الناز صفی یاری؛ پرویز فرهومند؛ محسن دانشیار
چکیده
این آزمایش به منظور تعیین سطح احتیاجات اسیدآمینه لوسین کل برای جوجه خروسهای گوشتی سویه راس 308 انجام گرفت. تعیین احتیاجات اسیدآمینه لوسین براساس شاخصهای عملکردی جوجه خروسهای گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با250 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 از سن 24 تا 39 روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) ...
بیشتر
این آزمایش به منظور تعیین سطح احتیاجات اسیدآمینه لوسین کل برای جوجه خروسهای گوشتی سویه راس 308 انجام گرفت. تعیین احتیاجات اسیدآمینه لوسین براساس شاخصهای عملکردی جوجه خروسهای گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با250 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 از سن 24 تا 39 روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) انجام گردید. جیره غذایی پایه حاوی ذرت، گندم و کنجاله سویا برای مقادیر کافی تمام مواد مغذی به جز اسیدآمینه لوسین بر اساس کتابچه راهنمای مدیریتی راس 308 تنظیم شد. سطوح افزایشی اسیدآمینه لوسین به جیره غذایی پایه جهت ایجاد 5 سطح اسیدآمینه لوسین در دامنه 16/1 الی 36/1 درصد تامین گردید. افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و راندمان غذایی در طی دوره آزمایشی اندازه گیری شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که مدل خطوط شکسته خطی برای برآورد احتیاجات لوسین جوجههای گوشتی سویه راس 308 بخوبی روی دادههای افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی برازش داده شد و میزان لوسین مورد نیاز برای این سه صفت به ترتیب 217/1، 218/1 و 213/1 درصد جیره غذایی برآورد گردید. میانگین مقادیر شاخص خونی اسید اوریک بطور معنیداری تحت تاثیر افزودن اسیدآمینه لوسین قرار گرفت (01/0>p). نتایج این آزمایش نشان میدهد که میزان احتیاجات اسیدآمینه لوسین برای حداکثر عملکرد جوجههای گوشتی بین 213/1 الی218/1 متغییر میباشد و در این بازه، مقدار اسید اوریک خون در حداقل قرار دارد.