تعیین سطح نیازهای جیره‌ای اسیدآمینه لوسین برای جوجه‌ خروس‌های گوشتی سویه راس 308 در ‏دوره پایانی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

2 استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

3 استادگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده

این آزمایش به منظور تعیین سطح احتیاجات اسیدآمینه لوسین کل ‏ برای جوجه‌ خروس‌های گوشتی ‏سویه راس 308 انجام گرفت. تعیین احتیاجات اسیدآمینه لوسین براساس شاخص‌های عملکردی جوجه‌ ‏خروس‌های گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با250 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس ‏‏308 از سن 24 تا 39 ‏ روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) انجام گردید. جیره غذایی ‏پایه حاوی ذرت، گندم و کنجاله سویا برای مقادیر کافی تمام مواد مغذی به جز اسید‌آمینه لوسین بر اساس ‏کتابچه راهنمای مدیریتی راس 308 تنظیم شد. سطوح افزایشی اسیدآمینه لوسین به جیره غذایی پایه جهت ‏ایجاد 5 سطح اسیدآمینه لوسین در دامنه 16/1 الی 36/1 درصد تامین گردید. افزایش وزن بدن، مصرف ‏خوراک، ضریب تبدیل غذایی و راندمان غذایی در طی دوره آزمایشی اندازه گیری شدند. نتایج این تحقیق ‏نشان داد که مدل خطوط شکسته خطی برای برآورد احتیاجات لوسین جوجه‌های گوشتی سویه راس 308 ‏بخوبی روی داده‌های افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی برازش داده شد و میزان لوسین ‏مورد نیاز برای این سه صفت به ترتیب 217/1، 218/1 و 213/1 درصد جیره غذایی برآورد گردید. میانگین ‏مقادیر شاخص خونی اسید اوریک بطور معنی‌داری تحت تاثیر افزودن اسیدآمینه لوسین قرار گرفت ‏‏(01/0>p). نتایج این آزمایش نشان می‌دهد که میزان احتیاجات اسیدآمینه لوسین برای حداکثر عملکرد ‏جوجه‌های گوشتی بین 213/1 الی218/1 متغییر می‌باشد و در این بازه، مقدار اسید اوریک خون در حداقل ‏قرار دارد.‏

کلیدواژه‌ها


Allen, N.K. and Baker, D.H. (1972).Quantitative efficacy of dietary isoleucine and valine for chick growth as influenced by variable quantities of excess dietary leucine.PoultryScience. 51:1292-1298.
Almquist, H.J. (1947). Evaluation of amino acidrequirements by observations on the chick.Journal of Nutrition.34: 543-563.
Anderson, H.C. and Warnick, R.E.(1967). Gross abnormalitiesin chicks fed amino acid deficient diets. Poultry Science. 46:856–861.
AOAC.(1990). Official methods of analysis, 15thEdition.Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC, USA.pp: 554, 575, 654.
AOAC.(1998). Official methods of analysis, 16th Edition.Association of Official Analytical Chemists, Gaithersburg, MD.
Baker, D.H. and Mavromichalis, I. (2000).The role of branched-chainamino acids in swine and poultry nutrition.BiokyowaTechnologyReview. 12: 1–20.
Barbour, G. and Latshaw, J.D. (1992).Isoleucinerequirement of broiler chicks as affected by theconcentrations of leucineandvaline in practical diets.British Poultry Science. 33: 561-568.
Benton, D.A., Harper, A.E., Spivey, H.E. and Elvehjem, C.A. (1956).Leucine, isoleucine and valine relationships in rat.Agriculture Biochemist Biophysics Journal. 60:147-155.
Block, K.P. and Harper, A.E. (1984). Valine metabolism in vivo: Effects of high dietary levels of leucine and isoleucine. Journal of Metabolism. 33:559-566.
Burnham, D., Emmans, G.C. and Gous, R.M. (1992). Isoleucine requirements of thechicken: The effect of excess leucine and valine on the response to isoleucine. British PoultryScience. 33:71-87.
Corzo,A.,Dozier, W.A. and Kidd, M.T.(2008).Valine nutrient recommendation for Ross * Ross 308 broilers.PoultryScience.87:335-338.
Dean, W.F. and Scott, H.M. (1965).The development ofan amino acid reference diet for the early growth ofchicks.Poultry Science. 44: 803-808.
D'Mello, J.P.F. and Lewis, D.(1970).Amino acid interactionsin chick nutrition. 2. Interrelationships between leucine,isoleucine and valine. British Poultry Science.11, 313.
D'Mello, J.P.F.(1974). Plasma concentrations and dietaryrequirements of leucine, isoleucine, and valine: Studieswith young chicks. Journal of Agriculture and Food Science. 24:187-196.
D'Mello, J.P.F. (1983). Amino acid requirements of the turkey poultry. In: larbiar, m. (ed.) proceedings of the 4th European symposium on poultry nutrition, world poultry scienceassociation, Tours, France, pp. 66-73.
Dobson, D.C., Anderson, J.O. and Warnick, R.E. (1964).A determination of the essential amino acidproportions needed to allow rapid growth in chicks.Journal of Nutrition. 82:67-75.
Farran, M.T. and Thomas, O.P. (1990).Dietary requirements ofleucine, isoleucine, and valine in male broilers during thestarterperiod.PoultryScience. 69:757–762.
Farran, M.T. and Thomas, O.P.(1992).Valinedeficiency. 1. The effect of feeding a valinedeficient diet during the starter period onperformance and feather structure of male broilerchicks. Poultry Science. 71:1879-1884.
Featherston, W.R. (1969). Nitrogenous metabolites in the plasma of chicks adapted to high protein diets. Poultry Science. 48:64-652.
Figueroa, J.I., Lewis, A.J., Miller, P.S., Fischer, R.L. and Diedrichsen, R.M. (2003). Growth, carcass trials, and plasma amino acid concentrations for pigs fed low-protein diets supplemented with amino acids including Histidine, Isoleucine, and Valine. Journal of Animal Science. 81:1529-1537.
Garlick, P.J. (2004). The nature of human hazards associated with excessive intake of amino acids. Journal of Nutrition. 134: 1633S–1639S.
GolzarAdabi, S.h., Kamli, M.A.,Noumi, S.,Fani, A.L. andAyazi, A. (2009).Effect of a beta-adrenergic agonist (terbutaline) on performance, carcass traits and blood parameters in tom turkey.V. UlusalHayvanBeslemeKongresi.UluslarArasiKatilimli,BilimselProgrami, Çorlu-Tekirdağ, Turkey, pp: 79-83.
Grau, C.R. and Peterson, D.W. (1946).The isoleucine,leucine, and valine requirement of the chick.Journal of Nutrition.32: 181-186.
Hamano, Y. (2002). Influence of lipoic acid on lipid metabolism and beta-adrenergic response to intravenous or oral administration of clenbutarol in broiler chickens. Poultry Science. 42: 307-316.
Hargrove, D.M., Rogers, Q.R. and Morris, J.G. (1985).Leucine and isoleucine requirements of the kitten.British Journal of Nutrition. 52: 595-605.
Harper, A.E., Benevenga, N.J. and Wohlheuter,R.M. (1970).Effects of ingestion of disproportionateamounts of amino acids.PhysiologyReview. 50: 428-558.
Hevia, P. and Clifford, A.J. (1977).Protein intake, uric acid metabolism, and protein efficiency ratio in growing chicks.Journal of Nutrition. 107:959-964.
Jackson, S. and Potter, L.M. (1984). Influence of basicand branched chain amino acid interactions on thelysine and valine requirements of young turkeys. Poultry Science. 63: 2391-2398.
Knowles, T.A., Southern, L.L. and Robbins, K.R. (1997).The use of serum urea nitrogen concentrations for the determination of the lysine requirements of barrows.Professional Animal Science. 13:198-203.
Matsumoto, K., Koba, T., Hamada, K. and Mitsuzono, R. (2009). Branched-Chain Amino Acid Supplementation Increases the Lactate Threshold during and Incremental Exercise Test in Trained Individuals. Journal of Nutrition Science.Vitaminology.52-58.
Mendoca, C.X. and Jensen, L.S.(1989). Influence of valinelevelon performance of older broilers fed a low protein diet supplementedwith amino acids. Nutrition Report International. 40:247–252.
NRC.(1994). Nutrient Requirements of Poultry .9th. Rev ed. National Research council, National Academy Press, Washington DC.
Robbins, K. R., Saxton, A. M. and Southern, L. L. 2006. Estimation of nutrient requirements using broken-line regression analysis. Journal ofAnimal Science. 84:E155-E165.
Reed, P.J. and Mersmann, H.J. (1991).Protein and energy requirementsof animal treated and beta-adrenergic agonists, a discussion.Journal of Animal Science.69: 1532-1550.
Rostagno, H.S., Albino, L.F., Donzele, T.J., Gomes, L.P.C., Oliveira, R.F.M., Lopes, D.C., Ferreira, A.S. and Barreto, S.L.T. (2011).Brazilian tables for poultry and swine—Compositionof feedstuffs and nutritional requirements.3rd ed. Vicosa, MG,Brazil.
Russell, W.C. and Weber, A.L. (1934).The effect of the protein level of the ration upon certain blood constituents of the hen.Poultry Science. 13:376-378.
SAS.(2002) Statistical Analysis Systems, Version 9.2. Cary, NC: SAS Institute Inc.
Shimomura, Y., Murakami, T.,Nakai, N., Nagasaki, M. and Harris, R.A. (2004). Exercise Promotes BCAA Catabolism: Effects of BCAA Supplementation on Skeletal Muscle during Exercise. Journal of Nutrition.1583s-1587s.
Stevens, L. (1996). Avian biochemistry and molecular biology. New York: Cambridge University Press.