محمد حسین نعمتی؛ نواب اوصانلو؛ علی نوبخت
چکیده
به منظور بررسی اثر تغذیه دانه تریتیکاله خام و عملآوری شده بر عملکرد جوجههای گوشتی، تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر سویه کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار انتخاب شدند. گروههای آزمایشی شامل 1-گروه شاهد بر پایه ذرت- کنجاله سویا، 2- گروه حاوی تریتیکاله خام (به میزان 80 درصد بخش غلهای جیره)، 3- گروه حاوی تریتیکاله عملآوری ...
بیشتر
به منظور بررسی اثر تغذیه دانه تریتیکاله خام و عملآوری شده بر عملکرد جوجههای گوشتی، تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر سویه کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار انتخاب شدند. گروههای آزمایشی شامل 1-گروه شاهد بر پایه ذرت- کنجاله سویا، 2- گروه حاوی تریتیکاله خام (به میزان 80 درصد بخش غلهای جیره)، 3- گروه حاوی تریتیکاله عملآوری شده با آب 40 درجه سانتیگراد (به میزان 80 درصد بخش غلهای جیره)، 4- گروه حاوی تریتیکاله عملآوری شده با اسید استیک یک درصد (به میزان 80 درصد بخش غلهای جیره)، 5- گروه حاوی تریتیکاله عملآوری شده با آنزیم (به میزان 80 درصد بخش غلهای جیره). میانگین افزایش وزن کل دوره پرورشی بین تیمارهای مختلف آزمایشی تفاوت معنیداری نشان داد (05/0> p)، بهطوری که گروه دریافت کننده دانه تریتیکاله عملآوری شده با آب و تیمار شاهد بیشترین و گروه تغذیه شده با دانه تریتیکاله خام، کمترین میانگین افزایش وزن را در کل دوره پرورشی داشتند. روشهای مختلف عملآوری دانه تریتیکاله تأثیر معنیدار بر صفات لاشه نداشتند (05/0p>). میانگین خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند(05/0p>). وزن نسبی و طول قسمتهای مختلف روده تحت تاثیر استفاده از دانه تریتیکاله خام و عملآوری شده قرار نگرفت، لیکن استفاده از دانه تریتیکاله خام سبب کاهش ارتفاع پرزها و افزایش عرض پرزها گردید (05/0> p). استفاده از دانه تریتیکاله عملآوری شده با اسید و تریتیکاله خام منجر به کاهش معنیدار شاخص تولید شد(05/0> p). به طور کلی، عملآوری دانه تریتیکاله با آب ارزش تغذیهای آن را بهبود داده و میتوان تا 80 درصد سهم غلات را در جیره جوجههای گوشتی با دانه تریتیکاله خیسانده شده در آب جایگزین کرد.