تغذیه دام و طیور
غلامرضا زابلی؛ عنایت رحمت نژاد؛ ابراهیم شهرکی
چکیده
پژوهش حاضر به منظور ارزیابی اثرات سینبیوتیک بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، جمعیت میکروبی و ریختسنجی روده کوچک مرغهای تخمگذار در شرایط تنش مزمن گرمایی و برآورد نقطه بهینه مصرف آن با استفاده از مدلسازی خط شکسته انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و نه قطعه مرغ در هرتکرار انجام شد. تیمارها ...
بیشتر
پژوهش حاضر به منظور ارزیابی اثرات سینبیوتیک بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، جمعیت میکروبی و ریختسنجی روده کوچک مرغهای تخمگذار در شرایط تنش مزمن گرمایی و برآورد نقطه بهینه مصرف آن با استفاده از مدلسازی خط شکسته انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و نه قطعه مرغ در هرتکرار انجام شد. تیمارها شامل سطوح صفر(شاهد) 5/0، 1 و 5/1 گرم در کیلوگرم سینبیوتیک بود که به جیره پایه اضافه شد. یافتهها نشان داد که افزودن سین-بیوتیک، درصد تخمگذاری، توده تخممرغ و وزن تخممرغ را در 42-44 هفتگی و 44-46 هفتگی افزایش داد )05/0(p<. همچنین توده تخم مرغ و درصد تخمگذاری در همه گروههای دریافتکننده سینبیوتیک در مقایسه با شاهد، در کل دوره بیشتر بود05/0(p<. کمترین و بیشترین مقدار توده تخممرغ در کل دوره مربوط به گروه شاهد و گروه دریافتکننده 5/0 گرم سینبیوتیک بود(به ترتیب 88/45 و 6/49). شمار سالمونلا در گروههای 5/0، 1 و 5/1 گرم سینبیوتیک در مقایسه با شاهد کمتر شد )05/0(p<. برآورد سطح بهینه در جیره بر اساس مدلسازی خط شکسته خطی و درجه دو برای درصد تخمگذاری به ترتیب 93/0 و 05/1 گرم سینبیوتیک در کیلوگرم جیره بود. در مجموع، استفاده از سین-بیوتیک باعث بهبود وزن تخم مرغ، شاخص تولید و درصد تخمگذاری همراه با کاهش جمعیت سالمونلا شد و مقدار یک گرم در کیلوگرم برای شرایط تنش گرما توصیه میگردد.
مجتبی وفایی نیا؛ حسین مروج؛ محمود شیوازاد؛ حسن شیرزادی؛ عبدالله اکبریان؛ سعید خلجی
چکیده
بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف انرژی جیرۀ غذایی در دوران پرورش بر عملکرد و صفات تولیدی مرغهای تخمگذار در دورۀ تولید آزمایشی انجام شد. تعداد 196 قطعه جوجه تخمگذار یکروزه بهطور تصادفی به 7 تیمار (Kcal ME/kg3000- 2900- 2800- 2700- 2600- 2500- 2400)، با 4 تکرار و 7 پرنده به ازای هر تکرار اختصاص داده شد. سطح انرژی Kcal ME/kg 2800 بهعنوان گروه شاهد در نظر گرفته ...
بیشتر
بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف انرژی جیرۀ غذایی در دوران پرورش بر عملکرد و صفات تولیدی مرغهای تخمگذار در دورۀ تولید آزمایشی انجام شد. تعداد 196 قطعه جوجه تخمگذار یکروزه بهطور تصادفی به 7 تیمار (Kcal ME/kg3000- 2900- 2800- 2700- 2600- 2500- 2400)، با 4 تکرار و 7 پرنده به ازای هر تکرار اختصاص داده شد. سطح انرژی Kcal ME/kg 2800 بهعنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که تغذیه سطوح مختلف انرژی تأثیر معنیداری بر خوراک مصرفی و افزایش وزن پرندهها نداشت. اگرچه با کاهش سطح انرژی جیره غذایی ضریب تبدیل خوراک به تخم مرغ افزایش یافت، اما این کاهش انرژی تا سطح Kcal ME/kg 2400 نسبت به گروه شاهد تفاوت معنیداری نداشت. کاهش سطح انرژی جیرۀ غذایی تا Kcal ME/kg 2500 در مقایسه با تیمار شاهد تأثیر معنیداری بر خوراک مصرفی به ازای هر دوجین تخممرغ و تعداد تخممرغ تولیدی هر مرغ در کل دوره تولید نداشت. همچنین رقیقکردن انرژی متابولیسمی جیره تا سطح 2600 و 2700 کیلوکالری در کیلوگرم بهترتیب تأثیری روی تولید تخممرغ و سن شروع تخمگذاری نداشت (05/0P>). بهعنوان نتیجهگیری تغذیه تیمار حاوی سطح انرژی Kcal ME/kg 3000 علاوه بر بهبود عملکرد و صفات تولیدی، در مقایسه با سایر تیمارها سبب افزایش میانگین وزن هر تخممرغ شد (05/0P<). افزون بر این استفاده از این سطح انرژی در مقایسه با تیمار شاهد سبب کاهش هزینة تغذیه برای تولید هر کیلوگرم تخممرغ شد (25/7 درصد). بنابراین توصیه میشود که جهت دستیابی به یک عملکرد مطلوب از این سطح انرژی در دوران پرورش استفاده شود.
علی نوبخت
چکیده
این تحقیق به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح افزایشی پودر شبدر بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای خون مرغهای تخمگذار انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سویة های لاین (W36) از سن 65 تا 77 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) اجراء گردید. ...
بیشتر
این تحقیق به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح افزایشی پودر شبدر بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای خون مرغهای تخمگذار انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سویة های لاین (W36) از سن 65 تا 77 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) اجراء گردید. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد (بدون استفاده از پودر شبدر)، 2) جیرۀ حاوی 1 درصد پودر شبدر، 3) جیرۀ حاوی 2 درصد پودر شبدر، و 4) جیرۀ حاوی 3 درصد پودر شبدر. استفاده از پودر شبدر در جیرههای غذایی مرغهای تخمگذار اثرات معنیدار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغها داشت (05/0>P). بیشترین مقادیر وزن تخممرغ، تولید تودهای، بالاترین درصد تولید تخممرغ، بهترین ضریب تبدیل غذایی، کمترین هزینۀ خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی، بیشترین درصد سفیدۀ تخممرغ، کمترین سطوح آلبومین، اسید اوریک و گلبولهای قرمز خون با استفاده از 3 درصد پودر شبدر در جیرهها بدست آمد. کمترین سطح تریگلیسرید و پروتئین کل خون با جیرۀ حاوی 1 درصد پودر شبدر مشاهده شد. در مرغهای تخمگذار استفاده از 3 درصد پودر شبدر موجب بهبود عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، تغییر سطح فراسنجههای خونی میگردد.
علی نوبخت؛ محمدرضا قلعه نویی
چکیده
این تحقیق به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح مختلف ملاس چغندر قند بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغهای تخمگذار انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین W36 از سن 32 تا 43 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) اجرا ...
بیشتر
این تحقیق به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح مختلف ملاس چغندر قند بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغهای تخمگذار انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین W36 از سن 32 تا 43 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) اجرا گردید. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد بدون استفاده از ملاس چغندر قند، 2) جیره حاوی 4 درصد ملاس چغندر قند، 3) جیره حاوی 6 درصد ملاس چغندر قند، و 4) جیره حاوی 8 درصد ملاس چغندر قند. نتایج به دست آمده از این آزمایش نشان دادند که استفاده از ملاس چغندر قند در جیرههای غذایی مرغهای تخمگذار دارای اثرات معنیدار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغها میباشد (05/0>P). بیشترین مقادیر وزن تخممرغ، وزن توده تخممرغ، بالاترین درصد تولید تخممرغ، بهترین ضریب تبدیل غذایی و کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی با استفاده از 6 درصد ملاس چغندر قند در جیره مرغها مشاهده گردید. استفاده از 8 درصد ملاس چغندر قند باعث کاهش معنیدار عملکرد مرغها شد. استفاده از ملاس چغندر قند به مقدار 4 درصد موجب افزایش درصد پوسته و نیز واحد هاو شد. کمترین مقدار کلسترول خون مرغها با استفاده از 4 درصد ملاس چغندر قند به دست آمد. نتیجهگیری نهایی اینکه استفاده از ملاس چغندر قند در مقایسه با شاهد، اثرات سودمندی در مرغهای تخمگذار دارد. به طوری که مرغها بهترین عملکرد و سلولهای خون را با 6 درصد ملاس و بهترین صفات کیفی تخممرغ و کمترین سطح کلسترول خون را با 4 درصد ملاس چغندر قند در جیره داشتند.