ایوب شیری قزقاپان؛ شکوفه غضنفری؛ شیرین هنربخش
چکیده
در مطالعه حاضر تأثیر اسانس نعناع فلفلی (PEO) و آرتیفایر در جیرههای کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت جوجههای گوشتی بررسی شد. 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 و مقایسه با تیمار شاهد (5 تیمار) و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای ...
بیشتر
در مطالعه حاضر تأثیر اسانس نعناع فلفلی (PEO) و آرتیفایر در جیرههای کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت جوجههای گوشتی بررسی شد. 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 و مقایسه با تیمار شاهد (5 تیمار) و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1. تیمار شاهد و تیمارهای حاوی جیرههای کم انرژی (150 کیلوکالری بر کیلوگرم کمتر از جیره شاهد) مکمل شده با 2. بدون افزودنی3. 150 ppm PEO 4. 300 ppm آرتیفایر و 5. 150 + PEO ppm 300 ppm آرتیفایر بودند. نتایج نشان داد که در بین جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای کم انرژی استفاده از PEO+ آرتیفایر در جیره باعث افزایش وزن بدن (05/0P<)، شاخص تولید (11/0P=) وکاهش قیمت خوراک مصرفی(05/0P<) درکل دوره پرورش شد. تفاوتی بین پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد با پرندگان تغذیه شده با جیره کم انرژی حاوی PEO + آرتیفایر در وزن بدن، شاخص تولید، درصد ماندگاری و هزینه خوراک مصرفی مشاهده نشد. همچنین پرندگان تغذیه شده با جیرههای کم انرژی حاوی PEO + آرتیفایر نسبت به تیمار شاهد دارای کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی پایین، تریگلیسرید سرم خون و مالوندیآلدئید گوشت کمتر و ظرفیت آنتیاکسیدانی تام بیشتر بودند. در نهایت، میتوان نتیجه گرفت که استفاده همزمان از 150 ppm PEO + 300 ppm آرتیفایر در جیرههای کم انرژی جوجههای گوشتی درمقایسه با جیره شاهد عملکرد و هزینه خوراک جوجههای گوشتی مشابه و فراسنجههای بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت بهتری داشتند.
سیده زهرا سروش؛ سید جواد حسینی واشان؛ نظر افضلی؛ علی اله رسانی
چکیده
به منظور ارزیابی اثرات استفاده از کنجاله زیتون بر عملکرد، خصوصیات لاشه، ریختشناسی ایلئوم، گوارشپذیری مواد مغذی، شاخصهای خونی و وضعیت پاداکسندگی بلدرچین ژاپنی، تعداد 352 قطعه بلدرچین ژاپنی یکروزه در قالب طرح کاملا تصادفی به چهار تیمار، چهار تکرار و 22 قطعه بلدرچین (مخلوط نر و ماده) در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی ...
بیشتر
به منظور ارزیابی اثرات استفاده از کنجاله زیتون بر عملکرد، خصوصیات لاشه، ریختشناسی ایلئوم، گوارشپذیری مواد مغذی، شاخصهای خونی و وضعیت پاداکسندگی بلدرچین ژاپنی، تعداد 352 قطعه بلدرچین ژاپنی یکروزه در قالب طرح کاملا تصادفی به چهار تیمار، چهار تکرار و 22 قطعه بلدرچین (مخلوط نر و ماده) در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (صفر)، چهار، هشت و 12 درصد کنجاله زیتون بود. برای تعیین گوارشپذیری مواد مغذی، به مدت 3 روز (21-18روزگی)، فضولات پرندهها جمعآوری شد. در پایان آزمایش (سن 35 روزگی)، بطور تصادفی دو پرنده توزین، خونگیری و کشتار شدند. نتایج نشان داد کنجاله زیتون بر شاخصهای افزایش وزن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و صفات وزن نسبی لاشه، سینه، ران، قلب و طحال اثر نداشت، بجز وزن نسبی کبد و سنگدان که در سطح 12 درصد کنجاله زیتون بالاترین بود(05/0p <). ارتفاع پرز در پرندههای تغذیه شده با کنجاله زیتون در مقایسه با شاهد افزایش یافت (05/0p <). گوارشپذیری پروتئین و چربیخام در سطح 12 درصد کنجاله زیتون و گوارشپذیری خاکستر و فسفر در سطح 8 درصد کنجاله زیتون نسبت به شاهد افزایش یافت (05/0p <). کنجاله زیتون باعث کاهش غلظت مالوندیآلدئید خون در مقایسه با شاهد شد ولی بر سایر شاخصهای خونی اثر نداشت. بیشترین میزان فعالیت آنزیم آسپارتاتآمینوترانسفراز درتیمار شاهد و بالاترین میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز در سطح 12 درصد کنجاله زیتون مشاهده شد(05/0p <). یافتههای حاضر پیشنهاد میکند که میتوان کنجاله زیتون را تا سطح 12 درصد در جیره بلدرچین ژاپنی بدون داشتن اثر منفی بر عملکرد پرنده اضافه نمود.