تاثیر اسانس نعناع فلفلی و آرتیفایر در جیره‌های کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی

ایوب شیری قزقاپان؛ شکوفه غضنفری؛ شیرین هنربخش

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، ، صفحه 101-116

https://doi.org/10.22092/asj.2022.358247.2217

چکیده
  در مطالعه حاضر تأثیر اسانس نعناع فلفلی (PEO) و آرتیفایر در جیره‌های کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت جوجه‌های گوشتی بررسی شد. 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 و مقایسه با تیمار شاهد (5 تیمار) و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای ...  بیشتر

ارزیابی عملکرد رشد، ریخت‌شناسی ایلئوم، قابلیت گوارش مواد مغذی و شاخص‌های بیوشیمیایی خون بلدرچین ژاپنی تغذیه شده با کنجاله زیتون

سیده زهرا سروش؛ سید جواد حسینی واشان؛ نظر افضلی؛ علی اله رسانی

دوره 34، شماره 130 ، خرداد 1400، ، صفحه 135-150

https://doi.org/10.22092/asj.2020.341378.2026

چکیده
  به منظور ارزیابی اثرات استفاده از کنجاله زیتون بر عملکرد، خصوصیات لاشه، ریخت‌شناسی ایلئوم، گوارش‌پذیری مواد مغذی، شاخص‌های خونی و وضعیت پاداکسندگی بلدرچین ژاپنی، تعداد 352 قطعه بلدرچین ژاپنی یک‌روزه در قالب طرح کاملا تصادفی به چهار تیمار، چهار تکرار و 22 قطعه بلدرچین (مخلوط نر و ماده) در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی ...  بیشتر