تغذیه دام و طیور
مزایای جایگزین کردن اوره آهسته رهش بجای اوره معمولی یا منابع پروتئین گیاهی درجیره نشخوارکنندگان-(مقاله مروری)

علیرضا چگنی

دوره 37، شماره 145 ، اسفند 1403، ، صفحه 169-184

https://doi.org/10.22092/asj.2024.366851.2416

چکیده
  پروتئین جیره نقش مهمی در تغذیه نشخوارکنندگان دارد، زیرا علاوه بر تأمین اسیدهای آمینه، منبع نیتروژن برای ساخت پروتئین میکروبی است. قیمت بالا و محدودیت در تأمین پروتئین جیره غذایی، به‌ویژه برای دام‌های پر‌تولید یکی از نگرانی‌های مهم دامدران می‌باشد. منابع پروتئین گیاهی به مدت طولانی به‌عنوان منبع عالی پروتئین خام برای نشخوارکنندگان ...  بیشتر

اثر یک ترکیب اوره آهسته رهش تولید شده بر تولید گاز، تخمیر، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فعالیت آنزیمهای میکروبی با استفاده از شیرابه شکمبه گوسفند

ایوب عزیزی؛ افروز شریفی؛ حسن فضائلی

دوره 32، شماره 122 ، خرداد 1398، ، صفحه 279-290

https://doi.org/10.22092/asj.2018.121403.1675

چکیده
  در پژوهش حاضر یک ترکیب آهسته رهش اوره تولید شد و اثرات آن روی فراسنجه‌های تولید گاز، تخمیر، ناپدید شدن مواد مغذی و فعالیت آنزیم‌های میکروبی شکمبه گوسفند در شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید. از چهار تیمار آزمایشی شامل جیره شاهد (کنترل)، و مکمل نمودن جیره شاهد با اوره، اوره آهسته رهش و اًپتیژن استفاده گردید. نتایج نشان داد که در عمده زمان‌های ...  بیشتر