تغذیه دام و طیور
اثرات سطوح مختلف پودر گیاه آویشن (Thymus vulgaris)در جیره مرغ‌های تخم‌گذار بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم‌مرغ در دماهای مختلف نگهداری

مطلب ابراهیمی؛ میرهادی حسینی؛ حمزه قادری؛ سید علی میرقلنج

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 23 شهریور 1404

https://doi.org/10.22092/asj.2024.365226.2373

چکیده
  آزمایش حاضر با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر آویشن بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و حفظ کیفیت داخلی تخم‌مرغ در دماهای مختلف نگهداری در مرغ‌های تخم‌گذار مسن انجام شد. بدین منظور از 144 مرغ تخمگذار (Hy-line-W36) با وزن بدن مشابه (50± 1470 گرم) در سن 65 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار، 6 تکرار و 8 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای ...  بیشتر

مدیریت پرورش دام و طیور
اثر زمان و دمای ذخیره‌سازی تخم قبل از جوجه‌کشی بر کیفیت تخم، درصد جوجه‌درآوری و کیفیت جوجه‌های بلدرچین ژاپنی

فاطمه بحری بیناباج؛ بهروز سرجوقی؛ فریبا فریور؛ زهرا تراز

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 23 شهریور 1404

https://doi.org/10.22092/asj.2024.367290.2424

چکیده
  این تحقیق به‌منظور بررسی اثرشرایط نگهداری تخم بلدرچین ژاپنی بر کیفیت تخم، درصد جوجه‌درآوری، و کیفیت جوجه‌های هچ شده انجام شد. تعداد 480 عدد تخم بلدرچین در قالب طرح کاملا ًتصادفی به روش فاکتوریل 2×6 با دو سطح دمای ذخیره‌سازی (دمای اتاق، 25درجه سانتی‌گراد و دمای سردتر از اتاق، 15 درجه سانتی‌گراد) و 6 دوره مختلف ذخیره‌سازی (صفر، 4، 8، ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
اثر آنتی اکسیدانی عصاره آبی و الکلی برگ زیتون بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم‌مرغ، بیوشیمیایی سرم خون و پاسخ ایمنی مرغان تخم‌گذار

هادی میرزاسروری؛ نظر افضلی؛ سید همایون فرهنگ‌فر؛ احمد رضا راجی

دوره 37، شماره 142 ، خرداد 1403، ، صفحه 19-32

https://doi.org/10.22092/asj.2023.360333.2263

چکیده
  عصاره برگ زیتون به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی‌فنلی به عنوان منبع غنی آنتی‌اکسیدانی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. هدف از تحقیق حاضر، اندازه‌گیری فعالیت آنتی اکسیدانی و اثر عصاره‌های آبی و الکلی برگ زیتون بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم‌، بیوشیمیایی سرم خون، خون‌شناسی و پاسخ ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار بود. این آزمایش با 440 قطعه مرغ ...  بیشتر

تأثیر نانو اکسید آهن بر شاخص‌های عملکردی، کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسایشی مرغ‌های تخم‌گذار

امیر جوادی فر؛ سید جواد حسینی واشان؛ محمد باقر منتظر تربتی؛ یاسمن شمشیرگران

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، ، صفحه 125-140

https://doi.org/10.22092/asj.2019.125781.1900

چکیده
  به منظور تعیین اثر سطوح مختلف نانو اکسید آهن بر عملکرد، شاخص‌های کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسایشی مرغ‌های تخم‌گذار، آزمایشی با 96 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه Bovens در اوج تولید (28 هفته) در قالب طرح کاملا˝ تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار اجرا شد. مرغ‌ها به مدت هشت هفته با جیره‌های آزمایشی حاوی سطوح صفر، 50 و 100 میلی‌گرم ...  بیشتر