تغذیه دام و طیور
مطلب ابراهیمی؛ میرهادی حسینی؛ حمزه قادری؛ سید علی میرقلنج
چکیده
آزمایش حاضر با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر آویشن بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و حفظ کیفیت داخلی تخممرغ در دماهای مختلف نگهداری در مرغهای تخمگذار مسن انجام شد. بدین منظور از 144 مرغ تخمگذار (Hy-line-W36) با وزن بدن مشابه (50± 1470 گرم) در سن 65 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار، 6 تکرار و 8 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای ...
بیشتر
آزمایش حاضر با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر آویشن بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و حفظ کیفیت داخلی تخممرغ در دماهای مختلف نگهداری در مرغهای تخمگذار مسن انجام شد. بدین منظور از 144 مرغ تخمگذار (Hy-line-W36) با وزن بدن مشابه (50± 1470 گرم) در سن 65 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار، 6 تکرار و 8 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1-تیمار شاهد (جیره بر پایه کنجاله سویا-ذرت بدون پودر آویشن)، 2- تیمار حاوی 25/0 درصد پودر آویشن و 3) تیمار حاوی 5/0 درصد پودر آویشن بودند. در پایان دوره آزمایش (هفته هشتم آزمایش) 6 تخممرغ از هر تکرار انتخاب و در دماهای 4 و 25 درجه سانتیگراد جهت تعیین کیفت داخلی به مدت 30 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که مرغهای تخمگذار تغذیه شده با جیره حاوی 25/0 و 5/0 درصد پودر آویشن وزن تخممرغ بیشتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>P). توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک در تیمار 5/0 درصد پودر آویشن به طور معنیداری نسبت به تیمار شاهد به ترتیب بیشتر و کمتر بود (05/0>P). در دمای 25 درجه سانتیگراد، استفاده از 5/0 درصد پودر آویشن نسبت به گروه صفر درصد، ارتفاع زرده و شاخص زرده تخممرغ را بالا برد (05/0>P). به طور کلی افزودن 5/0 درصد پودر گیاه آویشن به جیره مرغهای تخمگذار مسن به دلیل بهبود وزن تخممرغ، ضریب تبدیل خوراک، کیفیت داخلی تخممرغ و حفظ کیفیت تخممرغ در طول نگهداری توصیه میگردد.
مدیریت پرورش دام و طیور
فاطمه بحری بیناباج؛ بهروز سرجوقی؛ فریبا فریور؛ زهرا تراز
چکیده
این تحقیق بهمنظور بررسی اثرشرایط نگهداری تخم بلدرچین ژاپنی بر کیفیت تخم، درصد جوجهدرآوری، و کیفیت جوجههای هچ شده انجام شد. تعداد 480 عدد تخم بلدرچین در قالب طرح کاملا ًتصادفی به روش فاکتوریل 2×6 با دو سطح دمای ذخیرهسازی (دمای اتاق، 25درجه سانتیگراد و دمای سردتر از اتاق، 15 درجه سانتیگراد) و 6 دوره مختلف ذخیرهسازی (صفر، 4، 8، ...
بیشتر
این تحقیق بهمنظور بررسی اثرشرایط نگهداری تخم بلدرچین ژاپنی بر کیفیت تخم، درصد جوجهدرآوری، و کیفیت جوجههای هچ شده انجام شد. تعداد 480 عدد تخم بلدرچین در قالب طرح کاملا ًتصادفی به روش فاکتوریل 2×6 با دو سطح دمای ذخیرهسازی (دمای اتاق، 25درجه سانتیگراد و دمای سردتر از اتاق، 15 درجه سانتیگراد) و 6 دوره مختلف ذخیرهسازی (صفر، 4، 8، 12، 16 و 20 روز) مورداستفاده قرار گرفتند. بعد از اتمام دوره ذخیرهسازی تعداد 15 تخم از هر تیمار به لحاظ صفات کیفیت داخلی و خارجی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تعداد 25 تخم از هر تیمار به مدت 15 روز درشرایط استاندارد انکوباسیون در شرایط ستر و به مدت 3 روز در شرایط هچر قرار گرفتند. در پایان دورۀ جوجهکشی، درصد جوجهدرآوری محاسبه شد. جوجه بلدرچینها بهصورت انفرادی توزین و طول بدن و طول ساق آنها نیز اندازهگیری شد و کیفیت جوجه بلدرچینها براساس سیستم امتیازدهی تونا ارزیابی گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش طول دوره و دمای ذخیرهسازی، وزن تخمهاکاهش یافت (01/0>P). همچنین با افزایش طول دوره ذخیرهسازی وزن سفیده، شاخص زرده، شاخص سفیده و واحد هاو کاهش و وزن زرده افزایش یافت (01/0>P). با افزایش طول دوره ذخیرهسازی (01/0>P) و دمای ذخیرهسازی (05/0>P) درصد جوجهدرآوری تخم بلدرچین ژاپنی کاهش یافت. بهطورکلی نتایج این تحقیق نشان داد که افزایش مدتزمان و دمای نگهداری باعث کاهش کیفیت داخلی و خارجی تخم، قابلیت جوجهدرآوری و کیفیت جوجههای یک روزه بلدرچین میگردد.
تغذیه دام و طیور
هادی میرزاسروری؛ نظر افضلی؛ سید همایون فرهنگفر؛ احمد رضا راجی
چکیده
عصاره برگ زیتون به دلیل دارا بودن ترکیبات پلیفنلی به عنوان منبع غنی آنتیاکسیدانی میتواند مورد استفاده قرار گیرد. هدف از تحقیق حاضر، اندازهگیری فعالیت آنتی اکسیدانی و اثر عصارههای آبی و الکلی برگ زیتون بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم، بیوشیمیایی سرم خون، خونشناسی و پاسخ ایمنی مرغهای تخمگذار بود. این آزمایش با 440 قطعه مرغ ...
بیشتر
عصاره برگ زیتون به دلیل دارا بودن ترکیبات پلیفنلی به عنوان منبع غنی آنتیاکسیدانی میتواند مورد استفاده قرار گیرد. هدف از تحقیق حاضر، اندازهگیری فعالیت آنتی اکسیدانی و اثر عصارههای آبی و الکلی برگ زیتون بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم، بیوشیمیایی سرم خون، خونشناسی و پاسخ ایمنی مرغهای تخمگذار بود. این آزمایش با 440 قطعه مرغ تخمگذار سویه های-لاین (25 هفتگی) در قالب 11 تیمار آزمایشی، با 5 تکرار و هر تکرار شامل 8 قطعه مرغ به مدت سه دوره 28 روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج سطح عصاره آبی (200، 400، 600، 800 و 1000 میلیگرم در کیلوگرم) و پنج سطح عصاره الکلی (200، 400، 600، 800 و 1000 میلیگرم در کیلوگرم) انجام شد. برای سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره از روش DPPH استفاده شد. صفات عملکردی به صورت دورهای اندازهگیری شد. در پایان طرح ، خونگیری از ورید بال برای بررسی بیوشیمیایی سرم و خون شناسی انجام شد. تزریق واکسن نیوکاسل در روز 40 آزمایش و سپس خونگیری از ورید بال در هفت روز بعد برای سنجش عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین درصد تولید در مقایسه با تیمار شاهد را پرندگان دریافت کننده سطح 1000 عصارههای آبی و الکلی داشتند. بالاترین شمار گلبولهای سفید و هتروفیلها و عیار پادتن بر علیه ویروس نیوکاسل در پرندگان مربوط به تیمار حاوی سطح 1000 عصاره الکلی مشاهده شد. به طور کلی استفاده از سطح 1000میلیگرم در کیلوگرم عصاره آبی و الکلی برگ زیتون موجب بهبود عملکرد و کیفیت تخم مرغهای تخمگذار میشود.
امیر جوادی فر؛ سید جواد حسینی واشان؛ محمد باقر منتظر تربتی؛ یاسمن شمشیرگران
چکیده
به منظور تعیین اثر سطوح مختلف نانو اکسید آهن بر عملکرد، شاخصهای کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسایشی مرغهای تخمگذار، آزمایشی با 96 قطعه مرغ تخمگذار سویه Bovens در اوج تولید (28 هفته) در قالب طرح کاملا˝ تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار اجرا شد. مرغها به مدت هشت هفته با جیرههای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 50 و 100 میلیگرم ...
بیشتر
به منظور تعیین اثر سطوح مختلف نانو اکسید آهن بر عملکرد، شاخصهای کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسایشی مرغهای تخمگذار، آزمایشی با 96 قطعه مرغ تخمگذار سویه Bovens در اوج تولید (28 هفته) در قالب طرح کاملا˝ تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار اجرا شد. مرغها به مدت هشت هفته با جیرههای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 50 و 100 میلیگرم نانواکسیدآهن بر کیلوگرم جیره تغذیه شدند. صفات عملکردی شامل درصد تخمگذاری، میانگین وزن تخممرغها، توده تخممرغ تولیدی، میانگین خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک بصورت هفتهای رکوردبرداری شدند و صفات کیفی تخم مرغ (شاخص رنگ زرده، شاخص شکل تخممرغ، شاخص ارتفاع زرده، واحد هاو، و وزن نسبی سفیده، زرده)؛ صفات پوسته تخممرغ (ضخامت پوسته، مقاومت پوسته تخممرغ، وزن مخصوص تخممرغ و وزن نسبی پوسته در انتهای دورههای 28 روزه بررسی شدند و شاخصهای بیوشیمیایی خون و زرده تخممرغ در انتهای آزمایش اندازهگیری شدند. مکمل نانوآهن بر صفات عملکردی و پروتئین تام خون اثری نداشت. استفاده از مکمل نانواکسیدآهن سبب افزایش غلظت HDL خون، آهن، روی و عیار پادتن بر ضد نیوکاسل و آنفلوآنزا در مقایسه با شاهد شد و غلظت کلسترول، تری گلیسرید، LDL و ALT در مقایسه با شاهد کاهش یافت. غلظت MDA خون با افزودن نانوذرات آهن افزایش یافت. بنابراین افزودن مکمل نانواکسیدآهن میتواند باعث بهبود شاخصهای عملکرد، برخی خصوصیات کیفی تخممرغ و کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون، و بهبود پاسخ ایمنی در مرغهای تخمگذار گردد.