ایوب شیری قزقاپان؛ شکوفه غضنفری؛ شیرین هنربخش
چکیده
در مطالعه حاضر تأثیر اسانس نعناع فلفلی (PEO) و آرتیفایر در جیرههای کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت جوجههای گوشتی بررسی شد. 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 و مقایسه با تیمار شاهد (5 تیمار) و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای ...
بیشتر
در مطالعه حاضر تأثیر اسانس نعناع فلفلی (PEO) و آرتیفایر در جیرههای کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت جوجههای گوشتی بررسی شد. 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 و مقایسه با تیمار شاهد (5 تیمار) و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1. تیمار شاهد و تیمارهای حاوی جیرههای کم انرژی (150 کیلوکالری بر کیلوگرم کمتر از جیره شاهد) مکمل شده با 2. بدون افزودنی3. 150 ppm PEO 4. 300 ppm آرتیفایر و 5. 150 + PEO ppm 300 ppm آرتیفایر بودند. نتایج نشان داد که در بین جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای کم انرژی استفاده از PEO+ آرتیفایر در جیره باعث افزایش وزن بدن (05/0P<)، شاخص تولید (11/0P=) وکاهش قیمت خوراک مصرفی(05/0P<) درکل دوره پرورش شد. تفاوتی بین پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد با پرندگان تغذیه شده با جیره کم انرژی حاوی PEO + آرتیفایر در وزن بدن، شاخص تولید، درصد ماندگاری و هزینه خوراک مصرفی مشاهده نشد. همچنین پرندگان تغذیه شده با جیرههای کم انرژی حاوی PEO + آرتیفایر نسبت به تیمار شاهد دارای کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی پایین، تریگلیسرید سرم خون و مالوندیآلدئید گوشت کمتر و ظرفیت آنتیاکسیدانی تام بیشتر بودند. در نهایت، میتوان نتیجه گرفت که استفاده همزمان از 150 ppm PEO + 300 ppm آرتیفایر در جیرههای کم انرژی جوجههای گوشتی درمقایسه با جیره شاهد عملکرد و هزینه خوراک جوجههای گوشتی مشابه و فراسنجههای بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت بهتری داشتند.