نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

2 استادیار گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

3 استاد گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

آزمایش حاضر به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینۀ ال-ترئونین در جیرۀ غذایی بر پایۀ گندم در بلدرچین ژاپنی روی عملکرد، ارزیابی اندام­های داخلی، ارزیابی اندام های تولید مثلی و رشد پر انجام گرفت. تعداد 144 قطعه بلدرچین یک­روزه به طور تصادفی بین 6 تیمار آزمایشی و 4 تکرار توزیع شدند. جیرۀ پایه بر اساس گندم، بدون افزودن ال_ترئونین بود و سایر جیره‌ها‌ی آزمایشی با افزودن سطوح  6/0، 2/1، 8/1، 4/2 و 0/3 گرم در کیلوگرم ال-ترئونین تهیه شدند. افزایش سطوح ال-ترئونین به جیرۀ پایه موجب افزایش معنی­داری در وزن روزانۀ کل دوره (05/0>P) شد. نتایج نشان داد که افزایش سطوح ترئونین تأثیر معنی­داری بر مصرف خوراک درکل دوره و ضریب تبدیل غذایی در دورۀ 21 تا 42روزگی نداشت، اما موجب کاهش در ضریب تبدیل غذایی در 1 تا 21 و 1 تا 42 روزگی شد (05/0>P). وزن نسبی قلب، پیش­معده، گناد و طول نسبی ایلئوم تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اما وزن نسبی سنگدان (05/0>P)، چربی محوطه­ی بطنی و طول نسبی دوازدهه، ژژونوم با افزایش سطوح ال-ترئونین افزایش یافت (01/0>P). رابطه‌ی خطی کاهشی و درجه دوم (01/0>P) با افزایش سطوح در وزن نسبی کبد مشاهده می‌شود. حجم غده‌ی کلواکی نر تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی روند خطی افزایشی با افزایش سطوح (01/0>P) و درجه دوم (05/0>P) را تبعیت می‌کند اما تولید کف از غده‌‌ی کلواک نر معنی‌دار نیست. افزایش سطوح ترئونین باعث افزایش معنی­داری در برخی ویژگی­های پردرآوری مانند طول (01/0>P) و وزن پر (05/0>P) شد. می­توان نتیجه گرفت که افزودن4/2 گرم در کیلوگرم ال-ترئونین به جیرۀ بلدرچین ژاپنی سبب بهبود عملکرد و رشد پر می­گردد و سطوح بالاتر از NRC بر برخی شاخص­های تولید مثلی اثر مثبت می­گذارد

 
1-    Austic, R.E., Keene, J.C. and Yuan, J.H. (2000) Effect of dietary protein level on amino acid imbalance and toxicity. Paper presented at the Proc. Cornell Nutrition Conference for Feed Manufacturers (Rochester).
2-    Baker, D.H., Sugahara, M. and Scott, H.M. (1968) The glycine-serine interrelationship in chick nutrition. Poultry Science. 47(4): 1376-1377.
3-    Baylan, M., Canogullari, S., Ayasan, T. and Sahin, A. (2006) Dietary threonine supplementation for improving growth performance and edible carcass parts in Japanese quails, Coturnix coturnix Japonica. International Journal of Poultry Science. 5 (7): 635-638.
4-    Biswas, A., Ranganatha, O., Mohan, J. and Sastry, K. (2007) Relationship of cloacal gland with testes, testosterone and fertility in different lines of male Japanese quail. Animal Reproduction Science. 97(1): 94-102.      
5-    Canogullari, S., Baylan, M. and Ayasan, T. (2009)Threonine requirement of laying Japanese quails. Journal of Animal and Veterinary Advances. 8: 1539-1541.
6-    de Lim, M.R., Costa, F.G.P., Guerra, R.R,. Silva J.H V., Rabelllo, C.B.V,. Miglino,. M.A., lobatp G.B.V., Netto, S.B.S. and Dantas L.D.S. (2013) Threonine:lysine ratio for Japanese quail hen diets. The Journal of Applied Poultry Research. 22(2): 260-268.
7-    Douglas, M. and Parsons, C. (1999) Dietary formulation with rendered spent hen meals on a total amino acid versus a digestible amino acid basis. Poultry Science. 78(4): 556-560.
8-    Dozier, W.A., Moran, E.T. and Kidd, M.T. (2000) Threonine requirements for broiler males from 42 to 56 days of age. Journal of Applied Poultry Research. 9(2): 214-222.
9-    Duncan, D.B. (1955). Multiple range and multiple F test. Biometrics 11: 42.
10- Everett, D.L., Corzo, A., Dozier, W.A., Tillman, P.B. and Kidd, M.T. (2010) Lysine and threonine responses in Ross TP16 male broilers. The Journal of Applied Poultry Research. 19(4): 321-326.
11- Ferguson, N.S., Gates, R.S., Taraba, J.L., Cantor, A.H., Pescatore, A.J., Ford, M.J. and Burnham, D.J. (1998) The effect of dietary crude protein on growth, ammonia concentration, and litter composition in broilers. Poultry Science. 77(10): 1481-1487.
12- Figueiredo, G.O., Bertechini, A.G., Fassani, E.J., Rodrigues, P.B., Brito, J.A.G. and Castro, S.F. (2012) Performance and egg quality of laying hens fed with dietary levels of digestible lysine and threonine. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia. 64 (3): 743-750.
13- Hood, R.D., Witters, W.L., Foley, C.W. and Erb, R.E. (1967) Free amino acids in porcine spermatozoa. Animal Scinece. 26(5): 1101-1103.
14- Iji, P.A., Saki, A.A and Tivey. D.R. (2001). Intestinal structure and function of broiler chickens on diets supplemented with a mannan oligosaccharide. Science of Food and Agriculture. 81: 1192-1186.
15-     Kerr, B., and M. Kidd. (1999) Amino acid supplementation of low-protein broiler diets: 1. Glutamic acid and indispensable amino acid supplementation. The Journal of Applied Poultry Research,. 8(3):. 298-309.
16- Khan, A.R., Nawaz, H. and Zahoor, I. (2006) Effect of different levels of digestible threonine on growth performance of broiler chicks. Journal Animal Poultry Science. 16: 1-2.
17- Law, G., Adjiri-Awere, A. and Pencharz, P.B. (2000) Gut mucins in piglets are dependent upon dietary threonine. Advances in Pork Production. Alberta.
18- Lin, Y., Wu, D., Zeng, W.X., Fang, Z.F. and Che, L.Q. (2012) Effect of threonine on immunity and reproductive performance of male mice infected with pseudorabies virus. Animal Science. 6(11): 1821-1829.
19- Mandal, A.B., Sarabmeet, K., Anurag, K.J., Arumbackam, V.E., Chandra, D, and Harendra, P.S. (2006) Response of growing Japanese quails to dietary concentration of L-threonine. Journal of the Science of Food and Agriculture. 86: 793–798.
20- Mehri, M., Nassiri- Moghaddam, H., Kermanshahi, H. and Danesh- Mesgaran, M. (2010) Digestible threonine needs of straight- run broiler during the growing period. International Journal of Animal and Veterinary Advances. 9 (16): 2190- 2193.
21- Mohammadi Gheisar, M., Foroudi, F. and Ghazikhani, A. (2011) Effect of using L-threonine and reducing dietary levels of crude protein on egg production in layers. Journal of Applied Animal Science: 1:65-68.
22- NRC (National Research Council). )1994( Nutrient Requirements of Poultry. National Academies Press.
23- Rosebrough, R.W. and McMurtry, J.P. (1993) Protein and energy relationships in the broiler chicken. Effects of protein quantity and quality on metabolism. British Journal of Nutrition. 70(3): 667-678.
24-     SAS Institute. (2004). SAS User's Guide: Statistics version 7. SAS Institute. USA.
25-     Schaart, M.W., Schierbeek, H., van der Schoor, S.R., Stoll, B., Burrin, D.G., Reeds, P.J. and van Goudoever, J.B. (2005) Threonine utilization is high in the intestine of piglets. Journal of Nutition. 135(4): 765-770.
26- Seiwert, C. and Adkins-Regan, E. (1998) The foam production system of the male Japanese quail: characterization of structure and function. Structures, Brain, Behavior and Evolution. 52(2): 61-80.
27- Shan, A.S., Sterling, K.G., Pesti, G.M., Bakalli, R.I., Driver, J.P. and Atencio, T. (2002) The influence of temperature on the threonine requirement of young broiler chicks. Poultry Scinece Association. 91st Annual Meeting. Abstract: 11-14.
28- Singh, R., Sastry, K., Pandey, N., Singh, K., Malecki, I., Farooq, U., Mohan, J., Saxena, V. and Moudgal, R. (2012) The role of the male cloacal gland in reproductive success in Japanese quail (Coturnix japonica). Reproduction, Fertility and Development. 24(2): 405-409.
29- Star, L., Rovers, M., Corrent, E. and vander Klis, J.D. (2012) Threonine requirement of broiler chickens during subclinical intestinal Clostridium infection. Poultry Science. 91(3): 643-652.
30-Urdaneta-Rincon, M., and Leeson, S. (2004) Effect of dietary crude protein and lysine on feather growth in chicks to twenty-one days of age. Poultry Science. 83: 1713–1717.