این پژوهش بهمنظورتعیین سطح مطلوب لیزینقابلهضمایلئومی استاندارد شده درمرحلهآغازین براساسعملکرد، فراسنجههایخونیوپاسخایمنیبوقلمونهای نر گوشتیانجامشد. اینآزمایش، با160قطعهبوقلمونسویه BUT6 درقالبطرحکاملاًتصادفیبا8تیمار (سطوح اسیدآمینه لیزین قابل هضم: 330/1، 405/1، 480/1، 550/1، 630/1، 705/1، 780/1 و 855/1درصد)، 4 تکرار و 5 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 3 هفته (از سن 8 تا 28 روزگی) انجام شد. جیرههای آزمایشی از لحاظ میزان انرژی قابل سوخت و ساز، نیتروژن، تعادل الکترولیتها و سایر موادمغذی یکسان بودند. دراینآزمایشاثراتسطوح مختلفاسیدآمینهلیزینقابلهضمبر عملکرد وفراسنجههایخونیمعنیدار بود (05/0p<). افزایش میزان لیزین قابل هضم تا سطح 705/1درصد باعث افزایش وزن زنده، بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش نسبتهتروفیلبهلنفوسیت، پروتئین کل، آلبومین و کاهش اسیداوریک سرم در بوقلمونهای نر گوشتی گردید. با افزایش سطح لیزین قابل هضم تعداد گلبولهای سفید خون افزایش یافت. نتیجه نهایی این که افزایش سطح لیزین قابل هضم می تواند منجر به بهبود عملکرد و پاسخ ایمنی بوقلمون گوشتی شود.
حیدری نیا, افشین, شهیر, محمدحسین, طاهری, حمیدرضا, & حسینی, سیدعبداله. (1394). تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لیزین قابل هضم ایلئومی استاندارد شده بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی بوقلمون های نر گوشتی در دوره آغازین. علوم دامی, 28(109), 45-52. doi: 10.22092/asj.2016.106084
MLA
افشین حیدری نیا; محمدحسین شهیر; حمیدرضا طاهری; سیدعبداله حسینی. "تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لیزین قابل هضم ایلئومی استاندارد شده بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی بوقلمون های نر گوشتی در دوره آغازین". علوم دامی, 28, 109, 1394, 45-52. doi: 10.22092/asj.2016.106084
HARVARD
حیدری نیا, افشین, شهیر, محمدحسین, طاهری, حمیدرضا, حسینی, سیدعبداله. (1394). 'تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لیزین قابل هضم ایلئومی استاندارد شده بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی بوقلمون های نر گوشتی در دوره آغازین', علوم دامی, 28(109), pp. 45-52. doi: 10.22092/asj.2016.106084
VANCOUVER
حیدری نیا, افشین, شهیر, محمدحسین, طاهری, حمیدرضا, حسینی, سیدعبداله. تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لیزین قابل هضم ایلئومی استاندارد شده بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی بوقلمون های نر گوشتی در دوره آغازین. علوم دامی, 1394; 28(109): 45-52. doi: 10.22092/asj.2016.106084