نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
- سید عبداله حسینی 1
- مجید سیاج 2
- ابوالفضل زارعی 3
- هوشنگ لطف الهیان 4
- علی رضا اقاشاهی 5
- محمد رضا سلیمانی 6
1 دانشیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور. سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی.کرج. ایران
2 کارشناس ارشد بانک کشاورزی
3 دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
4 استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور. سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران
5 دانشیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور. سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران
6 کارشناس ارشد پرورش طیور
چکیده
به منظور درجه بندی مزارع مرغ تخمگذار با استفاده درجه بندی واحدهای مرغداری تخمگذار با استفاده از روش مدیریتی تصمیم گیری چند شاخصه، این مزارع در استان البرز به دو گروه (ظرفیت کمتر از 30000 قطعه و ظرفیت بالاتر ار 3000 قطعه) تقسیم بندی شدند و از گروه اول تعداد 8 واحد مرغداری و از گروه دوم 10 واحد مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مزارع از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. برای درجه بندی واحدها از صفات عملکردی مانند خوراک مصرفی، وزن توده تخم مرغ تولیدی، درصد تلفات و قیمت تمام شده استفاده شد. جهت درجه بندی مزارع از روشهای تصمیم گیری چند شاخصه SAW استفاده گردید. مزارع با ظرفیت بالاتر و کمتر از 30000 قطعه بر اساس امتیاز به 3 گروه خیلی خوب(امتیاز بالای 90)، خوب ( امتیاز بالای 80) و متوسط( امتیاز بالای 70) طبقه بندی شدند. در پایان این سیستم درجه بندی میتواند با ایجاد رقابت در بین تولید کنندگان، سبب افزایش بهره وری و کاهش هزینههای تولید گردد.
کلمات کلیدی: درجه بندی،مرغداری تخمگذار، تصمیم گیری چند شاخصه
کلیدواژهها