مقایسه تاثیر دانه جو با ذرت بر عملکرد، تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی گوساله های نر پرواری هلشتاین

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه علوم دامی دانشگاه اراک

2 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه اراک.

3 دانشیار گروه علوم دامی اراک

4 استادیار گروه علوم دامی اراک

5 عضو تیم تحقیق و توسعه شرکت شیر و گوشت فوده سپاهان

چکیده

مطالعه حاضر باهدف بررسی تأثیر منبع غلات بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و تخمیر شکمبه‌ای گوساله‌های پرواری انجام شد. به همین منظور، تعداد 18 رأس گوساله نر هلشتاین در حال رشد (سن 11 ± 245 روز) با وزن اولیه 7/17 ± 4/327 در قالب طرح کاملاً تصادفی به تیمارهای آزمایشی شامل جیره‌های بر پایه جو یا ذرت (100 درصد غله از جو یا ذرت) اختصاص یافتند. یافته‌های آزمایش نشان داد که تغذیه با ذرت در مقایسه با جو تمایل به افزایش ماده خشک مصرفی گوساله‌های نر پرواری داشت (06/0P=). همچنین گوساله‌های تغذیه‌شده با ذرت در مقایسه با جو میانگین افزایش وزن روزانه بالاتری را در دوره اول (روز 1 تا 28 آزمایش) داشتند (02/0P=) اما در دوره دوم (روز 29 تا 56 آزمایش) اختلافی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. فراسنجه‌های خونی شامل گلوکز، بتاهیدروکسی بوتیرات، آلبومین، پروتئین کل، نیتروژن اوره‌ای و آنزیم آلانین آمینوترانسفراز تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند اما جایگزینی جو با ذرت در هر دو دوره آزمایش منجر به کاهش غلظت آنزیم کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز شد (به ترتیب 01/0P= و05/0P=). میانگین pHشکمبه و غلظت کل اسیدهای چرب فرار تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت اما تغذیه با ذرت منجر به افزایش سهم مولی استات (03/0P=)، تمایل به کاهش سهم مولی پروپیونات (07/0P=) و افزایش نسبت استات به پروپیونات (04/0P=) را در مقایسه با جو شد. نتایج این مطالعه نشان داد که ذرت می تواند جایگزین مناسبی برای جو در جیره گوساله های پرواری با سطح بالای کنسانتره و غلات نرم آسیاب شده باشد.

کلیدواژه‌ها


Allen, M.S. (2000). Effects of diet on short-term regulation of feed intake by lactating dairy cattle. Journal of Dairy Science. 83:1598–1624.
Allen, M.S., Bradford, B.J., and Oba, M. (2009). BOARD-INVITED REVIEW: The hepatic oxidation theory of the control of feed intake and its application to ruminants. Journal of Animal Science. 87:3317–3334.
Beauchemin, K.A., and McGinn, S.M. (2005). Methane emissions from feedlot cattle fed barley or corn diets. Journal of Animal Science. 83: 653–661.
Bengochea, W.L., Lardy, G.P., Bauer, M.L., and Soto-Na- varro, S.A. (2005). Effect of grain processing degree on intake, digestion, ruminal fermentation, and performance characteristics of steers fed medium-concentrate growing diets. Journal of Animal Science. 83:2815–2825.
Casper, D.P., Maiga, H.A., Brouk, M.J., and Schingoethe, D.J. (1999).Synchronization of carbohydrate and protein sources on fermentation and passage rate in dairy cows.Journal of Dairy Science. 82:1779–1790.
Casper, D.P., Schingoethe, D.J., Wisenbeisz, W.A. (1990). Response of early lactation dairy cows fed diets varying in source of nonstructural carbohydrate and crude protein. Journal of Dairy Science. 23: 1039–1050.
Fatehi, F., Dehghan-banadaky , M., Reza-yazdi, K., Moradi-shahrbabak, M., and Anele, U.Y. (2013). Performance, carcass quality and blood metabolites of Holstein bulls on feedlot feeding of different proportions of barley grain to maize grain. Journal of Animal and Feed Sciences. 22: 35–43.
Fulton, W.R., Klopfenstein, T.J., and Britton, R.A. (1979). Adaptation to high concentrate diets by beef cattle. I. Adaptation to corn and wheat diets. Journal of Animal Science. 49:775–784.
Gaebe, R.J., Sanson, D.W.,  Rush, I.G., Riley, M.L., Hixon, D.L., and Paisley, S.I. (1998). Effects of extruded corn or grain sor- ghum on intake, digestibility, weight gain, and carcasses of finishing steers. Journal of Animal Science. 76:2001–2007.
Garret, W.N., Lofgreen, F.P., and Hull, J.L. (1971). Influence of processing method on energy utilization of feed grains. Hilgardia. 41:123–156.
Huntington, G.B. (1997). Starch utilization by ruminants: From basics to the bunk. Journal of Animal Science.75, 852–867.
Kargar, S., Ghorbani, G.R., Khorvash, M., Sadeghi-Sefidmazgi, A., and Schingoethe, D.J. (2014). Reciprocal combinations of barley and corn grains in oil-supplemented diets: Feeding behavior and milk yield of lactating cows. Journal of Dairy Science. 97: 7001-7011.
Khorasani, G.R., De Boer, G., Robinson, B., and Kennelly, J.J. (1994).Influence of dietary protein and starch on production and meta- bolic responses of dairy cows.Journal of Dairy Science. 77:813–824.
Khorasani, G.R., Okine, E.K., and Kennelly, J.J. (2001). Effects of substituting barley grain with corn on ruminal fermentation characteristics, milk yield, and milk composition of Holstein cows. Journal of Dairy Science. 84:2760–2769.
Kung, Jr.L., Tung, R.S., and Slyter, L.L. (1992). In vitro effects of the inophoreLysocellin on ruminal fermentation and microbial productions.Journal of Animal Science.70:281–288.
Larson, J., and Hoffman, P.C. (2008). Technical note: a method to quantify prolamin proteins in corn that are negatively related to starch digestibility in ruminants. Journal of Dairy Science. 91:4834-4839.
McAllister, T.A., Gibb, D.J., Beauchemin, K.A., Wang, Y. (2006). Starch type, structure and ruminal digestion.In Cattle Grain Processing Symposium.Nov. 15-17, Oklahoma State University, Tulsa, OK.
Milner, T.J., Bowman, J.G.P., and Sowell, B.F. (1995).Effects of barley variety of corn on feedlot performance and feeding behavior.Proceeding Western Section American Society Animal Science. 46: 539–542.
Mirzaei, M., Khorvash, M., Ghorbani, G.R., Kazemi-Bonchenari, M., Riasi, A., Nabipour, A., and van den Borne, J.J.G.C. (2015). Effects of supplementation level and particle size of alfalfa hay on growth characteristics and rumen development in dairy calves. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition (Berl.) 99:553–564.
Nasrollahi, S.M., Khorvash, M., Ghorbani, G.R., Teimouri-Yansari, A., Zali, A., and Zebeli, Q. (2012). Grain source and marginal changes in forage particle size modulate digestive processes and nutrient intake of dairy cows. Animal. 6:1237–1245.
Nocek J.E., Tamminga, S. (1991). Site of digestion of starch in the gastrointestinal tract of dairy cows and its effect on milk yield and composition.Journal of Dairy Science 74: 3598–3629.
Oba, M., 2013.Getting More from Our Conventional Feeds: Barley Grain and Barley Silage.WCDS Advances in Dairy Technology. 25: 221 – 232.
Overton, T.R., Cameron, M.R., Elliottt, J.P., Clark, J.H., Nelson, D.R. (1995). Ruminal fermentation and passage of nutrients to the duodenum of lactating cow fed mixtures of corn and barley. Journal of Dairy Science. 78: 1981–1998.
Russell, K.E., and Roussel, A.J. (2007).Evaluation of the Ruminant Serum Chemistry Profile.Veterinary Clinics: Food Animal Practice. 23: 403–426.
SurberL.M.M., and Bowman J.G.P. 1998. Monensin effects on digestion of corn or barley high-concentrate diets. Journal of Animal Science. 76: 1945–1954
Vasconcelos, J.T., and Galyean, M.L. (2007). Nutritional recommendations of feedlot consulting nutritionists: The 2007 Texas Tech University survey. Journal of Animal Science. 85:2772–2781.
Yang, W.Z., Beauchemin, K.A., Koenig, K.M., Rod, L.M. (1997). Comparison of hull-less barley, barley, or corn for lactating cows: Effects on extent of digestion and milk production. Journal of Dairy Science. 80: 2475–2486.
Zinn, R.A., Owens, F.N., and Ware, R.A. (2002). Flaking corn: processing mechanics, quality standards, and impacts on energy availability and performance of feedlot cattle. Journal of Animal Science. 80:1145-1156