تأثیر سطوح مختلف کنجاله گلوتن ذرت بدون فرآوری و فرآوری شده با آنزیم پروتئاز بر عملکرد، برخی از فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، ایمنی و جمعیت میکروبی در جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته دکتری دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

2 استاد گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

3 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

4 استاد گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله گلوتن ذرت ( 4 و 8 درصد) بدون فرآوری و فرآوری شده با آنزیم پروتئاز (mg/L300)، در قالب طرح کاملاً تصادفی و آزمایش فاکتوریل 2×2 با یک جیره شاهد بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، ایمنی و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه‌های گوشتی انجام شد. 200 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 38 روز پرورش یافتند. طی دوره آزمایش مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی اندازه‌گیری شد. در سن 30 و 37 روزگی، جهت بررسی ایمنی و در سن 38 روزگی، جهت تعیین برخی از فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون از ورید بال خون‌گیری به عمل آمده است. در پایان دوره آزمایش از بخش ایلئوم، جمعیت میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که جیره‌های آزمایشی حاوی 4 و 8 درصد کنجاله گلوتن ذرت فرآوری شده با آنزیم پروتئاز در اثرات متقابل و مقایسات مستقل نسبت به شاهد دارای افزایش مصرف خوراک، افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل غذایی بود (05/0P<)، و همچنین، تیمار حاوی 8 درصد گلوتن ذرت فرآوری شده با آنزیم پروتئاز در اثرات متقابل و مقایسات مستقل سبب افزایش ایمنی، سوپراکسیددیسموتاز و کاهش فلور میکروبی مضر در پایان دوره شد (05/0P<). به طور کلی، نتایج این آزمایش نشان داد که فرآوری گلوتن ذرت با آنزیم پروتئاز در شرایط آزمایشگاهی و استفاده از آن در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی سبب بهبود عملکرد، ایمنی و کاهش جمعیت میکروبی مضر شد.

کلیدواژه‌ها


Abdollahi, M.R., Zaefarian, F., Gu, Y., Xiao, W., Jia, J. and Ravindran, V. (2017). Influence of soybean bioactive peptides on growth performance, nutrient utilisation, digestive tract development and intestinal histology in broilers. Journal of Applied Animal Nutrition. 5: 1-7.
Agyei, D. and Danquah, M.K. (2011). Industrial-scale manufacturing of pharmaceutical-grade bioactive peptides. Biotechnology Advances. 29: 272–277.
Akhlaghi, A., Zamiri, M.J., Jafari Ahangari, Y., Atashi, H., Ansari Pirsaraei, Z., Deldar, H., Eghbalian, A.N., Akhlaghi, A.A., Navidshad, B., Yussefi Kelarikolaei, K. and Hashemi, S.R. (2013). Oral exposure of broiler breeder hens to extra thyroxine modulates early adaptive immune responses in progeny chicks. Poultry Science. 92: 1040–1049.
Angel, C.R., Saylor, W., Vieira, S. L. and Ward, N. (2011). Effects of a monocomponent protease on performance and protein utilization in 7- to 22-day-old broiler chickens. Poultry Science. 90: 2281–2286.
Anne, L., Cartney, M.C., Wenzhi, W. and Tannock, G.W. (1996). Molecular analysis of the composition of the bifidobacterial and lactobacillus microflora of humans. Applied and Environmental Microbiology. 62: 4608-4613.
Associationof Official Analytical Chemists. (2005). Association of Official Analytical Chemists, Official Methods of Analysis. 18th (Ed). Maryland, USA.
Benzie, I.F. (2003). Evolution of dietary antioxidants. Comparative Biochemistry and Physiology Part A. 136: 113–126. Review.
Bicudo, A.J.A., Borghesi, R., Dairiki, J.K., Sado, R.Y. and Cyrino, J.E.P. (2012). Performance of juveniles of Pseudoplatystoma fasciatumfed graded levels of corn gluten meal. Pesquisa Agropecuária Brasileira. 47: 838-845.
Cabra, V., Arreguin, R., Vazquez-duhalt, R. and Farres, A. (2007). Effect of Alkaline Deamidation on the Structure, Surface Hydrophobicity, and Emulsifying Properties of the Z19 r-Zein. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 55: 439-445.
Feng, J., Liu, X., Xu, Z.R., Wang, Y.Z. and Liu, J.X. (2007). Effects of fermented soybean meal on digestive enzyme activities and intestinal morphology in broilers. Poultry Science. 86:1149–1154.
Gao, J., Lin, H., Wang, X. J., Song, Z. G. and Jiao, H. C. (2010). Vitamin E supplementation alleviates the oxidative stress induced by dexamethasone treatment and improves meat quality in broiler chickens. Poultry Science. 89 :318–327.
Hernandez-Ledesma, B., Amigo, L., Recio, I. and Bartolome, B. (2007). ACE-inhibitory and radical-scavenging activity of peptides derived from β-lactoglobulin f (19–25). Interactions with ascorbic acid. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 55: 3392–3397.
Jin, J., Ma, H., Zhou, C., Luo, M., Liu, W., Qu, W., He, R., Luo, L. and Yagoub, A.G.A. (2015). Effect of degree of hydrolysis on the bioavailability of corn gluten meal hydrolysates. Journal of the Science of Food and Agriculture. 95: 2501–2509.
Jung, I., Szabó, C., Kerti, A. and Bárdos, L. (2009). Effects of natural oxycarotenoids on the immune function of Japanese quails. Slovak Journal of Animal Science. 42: 21-24.
Karimzadeh, S., Rezaei, M. and Teimouri–Yansari, A. (2016). Effects of Canola bioactive peptides on performance, digestive enzyme activities, nutrient digestibility, intestinal morphology and gut microflora in broiler chickens. Poultry Science Journal. 4: 27-36.
Kidd, M. T. (2004). Nutritional modulation of immune function in broilers. Poultry Science. 83: 650–657.
Kim, E.J., Utterback, P.L. and Parsons, C.M. (2012). Comparison of amino acid digestibility coefficients for corn, corn gluten meal, and corn distillers dried grains with solubles among 3 different bioassays. Poultry Science. 91: 3141–3147.
Kim, J.M., Whang, J.H., Kim, K.M., Koh, J.H. and Suh, H.J. (2004). Preparation of corn gluten hydrolysate with angiotensin I converting enzyme inhibitory activity and its solubility and moisture sorption. Process Biochemistry. 39: 989–994.
Li, F. and Cai, H. (2005). The effect of peptide on growth performance of broilers and its mechanism. Acta Zoonutrimenta Sinica.12: 23-29.
Liu, J.S., Zhao, X.X., Wang, F.Q. and Li, F. (2006). Effects of bioactive soybean peptide as feed additive on performance of broiler chicken. Animal Husbandry and Veterinary Medicine. 8: 14-16. Abstract.
Muir, W.I.,  Lynch, G.W., Williamson, P. and Cowieson, A.J. (2013). The oral administration of meat and bone meal-derived protein fractions improved the performance of young broiler chicks. Animal Production Science. 53: 369–377.
Navara, K,J. and Hill, G.E. (2003). Dietary carotenoid pigments and immune function in a songbird with extensive carotenoid-based plumage coloration. Behavioral Ecology.14: 909-916.
Ohh, S.H., Shinde, P.L., Choi1, J.Y., Jin, Z., Hahn, T.W., Lim, H.T., Kim, G.Y., Park, Y.K.,  Hahm, K.S. and Chae, B.J. (2010). Effects of potato (Solanum tuberosum l. cv. golden valley) protein on performance, nutrient metabolizability, and cecal microflora in broilers. Arch. Geflügelk. 74: 30–35.
Ovissipour, M., Taghiof M., Motamedzadegan A., Rasco B. and Esmaeili Mulla A. (2009b). Optimization of enzymatic hydrolysis of visceral waste proteins of beluga sturgeons (Huso huso) using Alcalase. Journal of International Aquatic Research. 1: 31-38.
Ozpinar, H., Erhard, M. Ahrens, F. Kutay, C. and Eseceli, H. (2010). Effects of Vitamin E, Vitamin C and Mannanoligosacchride (Bio-Mos) supplements on performance and Immune System in broiler chicks. Journal of Animal and Veterinary Advances. 9: 2647-2654.
Pap, P.L., Vágási, C.I., Czirják, G.A., Titilincu, A., Pintea, A. and Barta, Z. (2009). Carotenoids modulate the effect of coccidian infection on the condition and immune response in moulting house sparrows. Journal of Experimental Biology. 212: 3228-3235.
Pasupuleti, V.K. and Demain, A.L. (2010). Protein hydrolysates in biotechnology. ISBN 978-1-4020-6673-3. Springer Dordrecht Heidel berg London New York.
Pihlanto-Leppälä, A. (2001). Bioactive peptides derived from bovine proteins: opioid and ace-inhibitory peptides. Trends in Food Science andTechnology. 11: 347–356.
Rochell, S.J., Kerr, B.J. and Dozier, W.A. (2011). Energy determination of corn co-products fed to broiler chicks from 15 to 24 days of age, and use of composition analysis to predict nitrogen-corrected apparent metabolizable energy. Poultry Science. 90: 1999–2007.
Shin, H.S., Kim, J.W., Kim, J.H., Lee, D.G., Lee, S.and Kil, D. Y. (2016). Effect of feeding duration of diets containing corn distillers dried grains with solubles on productive performance, egg quality, and lutein and zeaxanthin concentrations of egg yolk in laying hens. Poultry Science. 95: 2366–2371.
Sun, Q., Wang, K., She, R., Ma, W., Peng, F. and Jin, H. (2010). Swine intestine antimicrobial peptides inhibit infectious bronchitis virus infectivity in chick embryos. Poultry Science. 89 :464–469.
Tang, J.W., Sun, H., Yao, X.H., Wu, Y.F., Wang, X. and Feng. J. (2012). Effects of replacement of soybean meal by fermented cottonseed meal on growth performance, serum biochemical parameters and immune function of yellow-feathered broilers. Asian Australasian Journal of Animal Sciences. 25: 393-400.
Wang, D., Ma, W., She, R., Sun, Qu.,  Liu, Y., Hu, Y., Liu, L., Yang, Y. and Peng, K. (2009). Effects of swine gut antimicrobial peptides on the intestinal mucosal immunity in specific-pathogen-free chickens. Poultry Science. 88 :967–974.
Witono, Y., Taruna I., Windrati W.S., Azkiyah L. and Sari T. N. (2016). ‘Wader’ (Rasbora jacobsoni) Protein Hydrolysates: Production, Biochemical, and Functional Properties. Agriculture and Agricultural Science Procedia. 9: 482 – 492.
Wu, Y.V. (2001). Emulsifying activity and emulsion stability of corn gluten meal. Journal of the Sciellce of Food alld Agriculture. 81:1223-1227.
Xu, F.Z., Zeng, X.G. and Ding, X.L. (2012). Effects of replacing soybean meal with fermented rapeseed meal on performance, serum biochemical variables and intestinal morphology of broilers. Asian Australasian Journal of Animal Sciences. 25: 1734-1741.
Zhang, B., Luo, Y. and Wang, Q. (2011). Effect of acid and base treatments on structural, rheological, and antioxidant properties of  α-zein. Food Chemistry. 124: 210–220.
Zhu, L., Chen, J., Tang, X., and Xiong, Y. L. (2008). Reducing, Radical Scavenging, and Chelation Properties of in Vitro Digests of Alcalase-Treated Zein Hydrolysate. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 56: 2714–2721.