تأثیر پودر پَر آبکافت قلیائی بر عملکرد و اکسیداسیون چربی گوشت و تخم بلدرچین تخم‌گذار

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشگاه تربیت مدرس.

2 دانشیار گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشگاه تربیت مدرس.

3 استاد گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشگاه تربیت مدرس.

چکیده

به منظور بررسی تأثیر پودر پَر آبکافت قلیائی بر عملکرد بلدرچین تخمگذار از تعداد 64 قطعه بلدرچین بالغ در سن 40 روزگی استفاده شد. از این تعداد 48 قطعه بلدرچین ماده و 16 قطعه بلدرچین نَر با نسبت سه به یک به صورت کاملاً تصادفی در قفس‌های جداگانه، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار مشتمل بر 4 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (استفاده از کنجاله سویا به عنوان منبع پروتئین)، تیمار 3 درصد پودر پَر آبکافت قلیائی شده، تیمار 6 درصد پودر پَر آبکافت قلیائی شده و تیمار 9 درصد پودر پَر آبکافت قلیائی شده بود. بلدرچین‌ها در قفس نگهداری شده و به طور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند. در طول دوره آزمایش، وزن تخم، ضریب تبدیل، توده تخم تولیدی، خوراک مصرفی و درصد تولید اندازه‌گیری شد و در انتهای دوره آزمایش (82 روزگی) از هر تکرار 2 قطعه پرنده انتخاب و کشتار شد و میزان مالون‌دی آلدهید گوشت ران و تخم بلدرچین در نمونه‌های تازه و نگهداری شده اندازه‌گیری گردید. تفاوت معنی‌داری در ضریب تبدیل، توده تخم تولیدی، خوراک مصرفی و درصد تولید مشاهده نشد (05/0P>). وزن تخم بلدرچین تخمگذار در کل دوره پرورش در تیمارهای 3 و 9 درصد پودر پَر آبکافت قلیائی به‌طور معنی‌داری

کلیدواژه‌ها


خداپرست، د.، کریمی ترشیزی، م.ا. و رحیمی، ش. (1398). مقایسه اقتصادی پروتئین کنجاله سویا و پودر پَر آبکافت قلیایی شده در خوراک طیور. هشتمین همایش ملی امنیت غذایی؛ ایده‌ها و پژوهش‌ها در مهندسی بازیافت و کاهش ضایعات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران. ص. 5-1.
هاشمی، م. (1375). خوراک­ها و خوراک دادن و جیره نویسی 1. چاپ اول، انتشارات فرهنگ جامع. ص. 262.
AOAC. (1999). Official Methods of Analysis. 16th rev. ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.
Balloun, S.L. and Khajareren, J.K. (1974). The effects of whey and yeast on digestibility of nutrients in feather meal. Poultry Science. 53: 1084-1095.
Botsoglou, N.A., Fletouris, D.J., Papageorgiou, G.E., Vassilopoulos, V.N., Mantis, A.J. and Trakatellis, A.G. (1994). Rapid, sensitive, and specific thiobarbituric acid method for measuring lipid peroxidation in animal tissue, food, and feedstuff samples. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 42: 1931-1937.
Daghir, N.J. (1975). Studies on poultry by-product meals in broiler and layer rations. World Poultry Science. 31: 200-211.
Dalvi, R.R. and McGowan, C. (1984). Experimental induction of chronic aflatoxicosis in chickens by purified aflatoxin B1 and its reversal by activated charcoal, phenobarbital, and reduced glutathione. Poultry Science. 63: 485-491.
Dieckmann, E., Eleftheriou, K., Audic, T., Lee, K.Y., Sheldrick, L. and Cheeseman, C. (2019). New sustainable materials from waste feathers: Properties of hot-pressed feather/cotton/bi-component fibre boards. Sustainable Materials and Technologies, 00107.
El Boushy, A.R., van der Poel, A.F.B. and Walraven, O.E. D. (1990). Feather meal - a biological waste: its processing and utilization as a feedstuff for poultry. Biological Wastes. 32: 39-74.
FAO. (2011). Global Food Losses and Food Waste - Extent, Causes and Prevention. Save Food: An initiative on Food Loss and Waste Reduction. https://reliefweb.int.
Galobart, J., Barroeta, A.C., Baucells, M.D. and Guardiola, F. (2001). Lipid oxidation in fresh and spray-dried eggs enriched with omega-3 and omega-6 polyunsaturated fatty acids during storage as affected by dietary vitamin E and Canthaxanthin supplementation. Poultry Science. 80: 327-337.
Hassan, N. S., Weshay, K. M., Ahmed, H. H., and Abdel-Wahhab, M. A. (2001). Effects of antioxidants on oxidative stress of Pyriproxyfen in female rats. Medicine Journal Cairo University. 69: 83-94.
Jedrejek, D., Levic, J., Wallace, J. and Oleszek, W. (2016). Animal by-products for feed: characteristics, European regulatory framework, and potential impacts on human and animal health and the environment. Animal Feed Science. 25: 189-202.
Kim, W.K., Lorenz, E.S. and Patterson, P.H. (2002). Effect of enzymatic and chemical treatments on feather solubility and digestibility, Poultry Science. 81: 95-98.
Koelkebeck, K.W., Parsons, C.M., Leeper, R.W., Jin, S. and Douglas, M.W. (1999). Early postmolt performance of laying hens fed a low-protein corn molt diet supplemented with corn gluten meal, feather meal, methionine, and lysine. Poultry Science. 78: 1132-1137.
Leeson, S. and Summers, J.D. (1977). Commercial Poultry Nutrition, Second Edition, University Books, pp: 43-46.
Luong, V.B. and Payne, E.G. (1977). Hydrolysed feather protein as a source of amino acids for laying hens. British Poultry Science. 18: 523-527.
McNab, J.M. and Boorman, K.N. (2002). Poultry Feedstuffs: Supply, Composition and Nutritive Value. First Edition, CABI Publishing, Wallingford, UK.
Moran Jr., E.T., Summers, J.D. and Slinger, S.J. (1966). Keratin as a source of protein for the growing chicks. 1. Amino acid imbalance as the cause for inferior performance of feather meal and the implication of disulfide bonding in raw feathers as the reason for poor digestibility. Poultry Science. 45: 1257-1266.
Morris, W.E. and Balloun, S.L. (1973). Evaluation of five differently processed feather meals by nitrogen retention, net protein values, xanthine dehydrogenase activity and chemical analysis. Poultry Science. 52: 1075-1084.
National Research Council. (1994). Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed., National Academy Press, Washington, DC.
Papadopoulos, M.C. (1984). Feather meal: evaluation of the effect of processing conditions by chemical and chick assays. Ph.D. Dissertation, Agricultural University, Wageningen, The Netherlands.
SAS Institute. (2000). SAS/STAT Guide for Personal Computers. 8th Edition, SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Sawyer, R.H., Salvatore, B.A., Potylicki, T.T.F., French, J.O., Glenn, T.C. and Knapp, L.W. (2003). Origin of feathers: Feather beta (β) keratins are expressed in discrete epidermal cell populations of embryonic scutate scales. Journal of Experimental Zoology Part B: Molecular and Developmental Evolution. 295: 12-24.
Sen, C.K. (1999). Glutathione homeostasis in response to exercise training and nutritional supplements. Molecular and Cellular Biochemistry. 196: 31-42.
Skrzydlewska, E., and Farbiszewski, R. (1999). Protective effect of N-acetylcysteine on reduced glutathione, reduced glutathione-related enzymes and lipid peroxidation in methanol intoxication. Drug and Alcohol Dependence. 57: 61-67.
Sullivan, T.W. and Stephenson, E.L. (1975). Effect of processing methods on the utilization of hydrolysed poultry feathers by growing chicks. Poultry Science. 36: 361-365.
Vogt, H. and Stute, K. (1969). The use of feather meal in broiler rations. Archiv Fur Geflugelkunde. 39: 51-53.
Wang, B., Yang, W., McKittrick, J. and Meyers, M.A. (2016). Keratin: Structure, mechanical properties, occurrence in biological organisms, and efforts at bioinspiration. Progress in Materials Science. 76: 229-318.