اعلایی، م.، م. ح. شهیر، م. ممویی، س. سالاری. ١٣٩٣ .اثر عادت دهی گرمایی و محدودیت غذایی اوائل پرورش بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی). ١٠٣ :١٠٣- .112
حسینی واشان، س.ج.، گلیان، ا.، یعقوبفر، ا. 1395. تعیین اثرات منابع ضداکسیداسیون آلی و منبع چربی بر عملکرد، اجزا لاشه، فراسنجه های استخوانی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. مجله پژوهشهای علوم دامی ایران، 8(2): 328-313.
زرگری، ع.1380. گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه تهران.جلد اول.
زینلی، پ.، لطفی، ا.، نعیمیپور یونسی، ح.، و جعفریآهنگری، ی. 1391. بررسی اثر گیاه خرفه (Portulaca oleracea) بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی. مجله تحقیقات دام و طیور. 1(2): 34-29.
سروش، ز.، س. سالاری، م. ساری، ص. طباطبایی، ج. فیاضی. ١٣٩٤ .اثر سطوح مختلف عنصر روی بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ و برخی فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار. پژوهشهای تولیدات دامی. 6(11): ١٩-٢٧.
صفری، ح.، محیط، ا.، و محیطیاصلی، م. 1394. تأثیر افزودن پودر گیاه خرفه (Portulaca oleracea L.) به جیره بر عملکرد، پاسخ ایمنی و برخی صفات خونی جوجههای گوشتی. تولیدات دامی. 17(2): 267-257.
صفری، ح.، محیطیاصلی، م.، و محمدپور، ف. 1395. اثر پودر گیاه خرفه بر عملکرد، کیفیت و ثبات اکسیداتیو گوشت و برخی متابولیتهای خونی در برههای پرواری. تحقیقات تولیدات دامی. 5(1): 26-15.
قربانی، م. ر.، بوجارپور، م.، میاحی، م.، فیاضی، ج.، فاطمیطباطبایی، س. ر.، و طباطبایی، س.ص. 1393. تأثیر استفاده از پودر خرفه بر سیستم ایمنی و جمعیت میکروبی سکوم جوجههای گوشتی. نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران. 6(2): 156-150.
قربانی، م. ر.، بوجارپور، م.، میاحی، م.، فیاضی، ج.، فاطمیطباطبایی، س. ر.، و طباطبایی، س.ص. 1392. تأثیر گیاه خرفه بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی. مجله دامپزشکی ایران. 9(4): 98-88.
قیصری، ع.، آل صاحبفصول، س. ص.، رادمنش، ع. آزیدهاک، د. 1393. پرورش طیور در مناطق گرمسیری. ارکان دانش. اصفهان. ایران.
مدرسی، م.، نادری، ب. 1392. تاثیر عصاره گیاه خرفه بر الگوی الکتروفورزی پروتئین های خون در موش کوچک آزمایشگاهی. فصلنامه افق دانش. 19(4): 206-211.
محمدزاده، مرجان. 1396. تعیین ترکیبات شیمیایی خصوصیاتت آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی و هضمی گیاه خرفه در مراحل مختلف رشد با استفاده از روشهای برون تنی. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند
Abaza, I. M., Shehata, M. A., and Abbas, A. M. 2010. Nutritional and biological evaluation of Portulaca oleracea (Purslane) as untraditional protein source in feeding growing rabbits. Egypt Journal of Nutrition and Feeds, 13 (1):149-163.
Akbari, M., Hajinezhad, M. R., Esmaeelzadeh, R., and Jamshidian, A. 2014. Effecte of purslane seeds extract on Japanese quail blood glucose, serum lipoproteins and abdominal fat pad weight. International Journal of Analytical, Pharmaceutical and Biomedical Sciences, 3(5): 60-65.
Aydin, R., and Dogan, I. 2010. Fatty acid profile and cholesterol content of egg yolk from chickens fed diets supplemented with purslane (Portulaca oleracea L.). Journal of Science Food and Agriculture, 90: 1759-1763.
Bagath, M.,
Krishnan, G.,
Devaraj, C.,
Rashamol, V.P.,
Pragna, P.,
Lees, A.M., and
Sejian, V. 2019. The impact of heat stress on the immune system in dairy cattle: A review.
Research Veterinary Science, 126:94-102. doi: 10.1016/j.rvsc.2019.08.011.
Bush, B. M. 1991. Interpretation of laboratory results for small animal clinicians. Blackwell Scientific Publications Ltd, 10-408.
Chan, K., Islam, M.W., Kamil, M., Radhakrishnan, R., Zakaria, M. N. M., Habibullah, M., and Attas, A. 2000. The analgesic and anti-inflammatory effects of Portulaca oleracea L. subsp. sativa (Haw) Celak. Journal of Ethnopharmacology, 73: 445-451.
Chaves, A. V. K., Stanford, M. E. R., Dugan, L. L., Gibson, T. A., McAllister, F., VanHerk, C., and Benchaar. C. 2008. Effects of cinnamaldehyde, garlic and juniper berry essential oils on rumen fermentation, bloodmetabolites, growth performance, and carcass characteristics of growing lambs. Journal Livestock Science, 117: 215-224.
Cheema, M.A., Qureshi, M.A., and Havenstein, G.B., 2003. A comparison of the immune response of a 2001 commercial broiler with a 1957 randombred broiler strain when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poultry Science, 82: 1519-1529.
Craig, W. J. 1999. Health-promoting properties of common herbs. Clinical Nutrition. 70(3): 491-499.
Dansethakul P.,Thanpanthamchai, L., Saichanma, S., Worachartcheewan, A., and Pidetcha, P. 2015. Determining a new formula for calculating low-density lipoprotein cholesterol: Data mining approach. Excel Journal, 14:478-483.
Debski, B., Zalewski, W., Gralak, M. A. and Kosla, T. 2004. Choromium yeast supplementation of broiler in an industrial farming system. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, 18: 47-51.
Ezekwe, M. O., Nyoka, Q. E., Besong, S. A., and Igbokwe, P. E. 2011. Dietary supplements of freezr-dried purslane leave lower serum cholesterol in growing pigs. Animal Science, 5(3): 27-33.
Grasman, K. A. 2010. In vivo functional test for assessing immune toxicity in birds (Ed.), Immunotoxicity testing: Methods and Protocols, Methods in Molecular Biology Humana Press, Product. 387-397.
Holub, B. J. 1989. Fish oils and cardiovascular disease. Canadian Medical Association Journal. 141(10): 1063.
Hosseini-Vashan S. J., Safdari-Rostamabad, M., Perai, A. Sarir, H. 2020. The growth performance, plasma biochemistry indices, immune system, antioxidant status, and intestinal morphology of heat-stressed broiler chickens fed grape (Vitis vinifera) pomace. Animal Feed Science and Technology. 259: 114343.
Hosseini-Vashan, S. J., Golian, A., and Yaghobfar, A. 2016. Growth immune antioxidant and bone responses of heat stress-exposed broilers fed diets supplemented with tomato pomace. International Journal of Biometeorology, 60 (8): 1183- 1192.
Hoyos, M., Guerrero, J. M., Perez‐Cano, R., Olivan, J., Fabiani, F., Garcia‐Pergañeda, A., and Osuna, C. 2000. Serum cholesterol and lipid peroxidation are decreased by melatonin in diet‐induced hypercholesterolemic rats. Journal of Pineal Research, 28(3): 150-155.
Kucuk, O., Sahin, N., and Sahin, K., 2003. Supplemental zinc and vitamin A can alleviate negative effects of heat stress in broiler chickens. Biological Trace Elements. 94(3): 225-235.
Levey, G.A. 1993. The new power food. Parade Magazine. The Washington Post. Sunday Nov, 14, p 5
Lin, H., Jlao, H.C., Buyse, J., Decuypere, E., 2006. Strategies for preventing heat stress in poultry. Worlds Poultry Science, 62: 71-85.
Manashi, B., Milnes, M., Williams, C., Balmoori, J., Ye, X., Stohs, S. and Bagchi, D. 1999. Acute and chronic stressinduced oxidative gastrointestinal injury in rats and the protective ability of a novel grape seed proanthocyanidin extract. Nutritional Research, 19: 1189-1199.
Nobakht, A. 2014. The effects of different levels of Portulaca oleracea, medicinal plant, on performance, egg quality, blood biochemical and immunity parameters of mature laying hens. Iranin Journal of Applied Animal Science, 4: 393-397.
Parkatur I., Miskulin M., Pavic M., Marjanovic K., Blazicevic V., Miskulin I. and Domacinovic M. (2019). Intestinal morphology in broiler chickens supplemented with propolis and Bee pollen. Journal Animals. 9,301.
Peksel, A., Arisan-Atac, I., and Yanardag, R. 2006. Antioxidant activities of aqueous extracts of purslane (portulaca oleracea subsp. sativa l.). Italian journal of food science, 18(3): 295-308.
Safdari-Rostamabad, M. Hosseini-Vashan S. J., Perai, A. Sarir, H. 2017. Nanoselenium supplementation of heat-stressed broilers: effects on performance, carcass characteristics, blood metabolites, immune response, antioxidant status, and jejunal morphology. Biological Trace Element Research. 178: 105-116.
Samy, J., Sugumaran, M., Lee, K.L.W. and Wong, K.M., 2005. Herbs of Malaysia: An Introduction to the medicinal, culinary, aromatic and cosmetic use of herbs. Selangor: Federal Publications. PP:244.
Sharifian, M., S.J. Hosseini-Vashan, M.H. Fathi Nasri, A.H. Perai. 2019. Pomegranate peel extract for broiler chickens under heat stress: Its influence on growth performance, carcass traits, blood metabolites, immunity, jejunalmorphology, and meat quality. Livestock Science. 227: 22-28.
Simopoulos, A.P. and Salem, N Jr. 1986. Purslane: a terrestrial source of omega-3 fatty acids. New England Journal of Medicine, 315: 833
Simopoulos, A.P., Artemis, P., Norman, H.A., Gillaspy, J.E., Duke, J.A., 1992. Common purslane: a source of omega-3 fatty acids and antioxidants. Journal of the American College of Nutrition, 11: 374-382.
Spina, M., Cuccioloni, M., Sparapani, L., Acciarri, S., Eleuteri, A.M., Fioretti, E., and Angeletti, M. 2008. Comparative evaluation of flavonoid content in assessing quality of wild and cultivated vegetables for human consumption. Journal of the Science of Food and Agriculture, 88: 294-304
Teixeira, M., Carvalho I.S. 2009. Effects of salt stress on purslane (Portulaca olearacea) nutrition. Annals of Applied Biology, 154: 77-86.
Xu, X., Yu, L., Chen, G., 2006. Determination of flavonoids in Portulaca oleracea L. by capillary electrophoresis with electrochemical detection. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. 41(2): 493-499.
Yoshioka, T., Kawada, K., Shimada, T., Mori, M. (1979). Lipid peroxidation in maternal and cord blood and protective mechanism against activated-oxygen toxicity in the blood. American Journal of Obstetrics and Gynecology. 135, 372-376.
Zhang, J.Y., Chen, X.G., Hu, Z.D., Ma, X., 2002. Quantification of noradrenaline and dopamine in Portulaca oleracea L. by capillary electrophoresis with laser-induced fluorescence detection. Analytica Chimica Acta, 471: 203-209.
Zhao, X. H., He, X., Yang, X. F., Zhong, X. H., 2013. Effect of Portulaca oleracea extracts on growth performance and microbial populations in ceca of broilers. Poultry Science, 92: 1343- 1347.
Zhao, X. H., He, X., Yang, X. F., Zhong, X. H., 2013. Effect of Portulaca oleracea extracts on growth performance and microbial populations in ceca of broilers. Poultry Science, 92: 1343- 1347.
Zotte, A. D., Tomasello, F., Andrighetto, I., 2005. The dietary inclusion of Portulaca oleracea to the diet of laying hens increases the n-3 fatty acids content and reduces the cholesterol content in the egg yolk. Italian Journal of Animal Science, 4(3): 157-159.
Zotte, A. D., Tomasello, F., Andrighetto, I., 2005. The dietary inclusion of Portulaca oleracea to the diet of laying hens increases the n-3 fatty acids content and reduces the cholesterol content in the egg yolk. Italian Journal of Animal Science, 4(3): 157-159.