تأثیر افزودن محتویات شکمبه‌ای خشک شده بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی گاوهای شیرده هلشتاین

فریبا رضائی سرتشنیزی؛ مهدی بابائی؛ مائده حاجیان

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 3-16

https://doi.org/10.22092/asj.2020.128560.2014

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر افزودن محتویات شکمبه‌ای خشک شده بر عملکرد، تولید، ترکیبات شیر و فراسنجه‌های خونی در گاوهای شیرده هلشتاین از 12 رأس گاو شیرده هلشتاین با متوسط تولید روزانه 3±25/36 کیلوگرم و روزهای شیردهی 6 ± 111 در یک طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار و شش تکرار استفاده شد. تیمارها شامل تیمار شاهد (جیره پایه، بدون استفاده از محتویات ...  بیشتر

اثرات سطوح سولفات روی و سلنیوم در جیره‌های غذایی حاوی روغن اکسیده بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و سیستم دفاع پاداکسندگی جوجه‌های گوشتی

مسعود صفرزایی؛ حسن صالح؛ طاهر میرکزهی؛ امید جنگجو

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 17-32

https://doi.org/10.22092/asj.2020.342362.2044

چکیده
  به منظور ارزیابی اثرات سطوح روی و سلنیوم معدنی در جیره‌های غذایی حاوی روغن اکسیده بر عملکرد، میزان فعالیت آنزیم‌های پاد‌اکسندگی و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308، در قالب آزمایش فاکتوریل 2*3*2 . به منظور بررسی میزان پایداری گوشت در سن 42 روزگی، میزان مالون دی آلدئید (MDA) از نمونه‌های ...  بیشتر

خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی ماست مخلوط شیر بز مهابادی و شیر گاو هلشتاین

راحله نژاد رزمجوی اخگر؛ امیررضا شویک لو

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 33-48

https://doi.org/10.22092/asj.2020.128517.2013

چکیده
  شیر بز دارای ارزش تغذیه‌ای و مزایای درمانی بالاتری نسبت به شیر گاو است، اما وجود طعم و مزه بزی پذیرش محصولات لبنی مشتق از شیر بز را محدود می‌کند. در این پژوهش، دو نوع ماست تهیه شد: ماست شیر بز مهابادی و ماست مخلوط شیر بز مهابادی و شیر گاو هلشتاین. خصوصیات فیزیکی‌- شیمیایی (ماده‌ی خشک، پروتئین، چربی، pH، اسیدیته، سینرسیس، ظرفیت نگهداری ...  بیشتر

اثرات هم‌افزائی و زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک بومی درحضور عصاره‌های گیاهی و تعیین پایین‌ترین غلظت کشنده در شرایط آزمایشگاهی

ملیحه حاجی قاسمی؛ نرگس واسجی؛ مهدیه ایرانمنش؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ ناهید مژگانی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 49-64

https://doi.org/10.22092/asj.2020.126171.1918

چکیده
  هدف از انجام تحقیق، بررسی پتانسیل ضدباکتریایی باکتری های پروبیوتیک بومی وعصاره های الکلی گیاهی شامل بابونه، رازیانه، نعناع فلفلی وآویشن، علیه چندین باکتری بیماری زا بود. باکتری های لاکتوباسیلوس کازئی (TA0021)، لاکتوباسیلوس پلانتاروم(TA0028,TA0026)، لاکتوباسیلوس روتری(TA0034)، انتروکوکوس فاسیوم (TA0033) و پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی(TA0049,TA00170) به عنوان ...  بیشتر

اثرات سطح علوفه یونجه و منبع غلات (جو و ذرت) بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و رشد اسکلتی بره‌های شیرخوار نژاد فراهانی

مریم سادات حسینی؛ مهدی خدایی مطلق؛ مهدی میرزائی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22092/asj.2020.341870.2034

چکیده
  تعداد 48 راس بره فراهانی با سن 10 روز (8/1 ± 8/6 کیلوگرم وزن بدن)در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی (12n = ؛ در هر تیمار شامل 6 بره نر و 6 بره ماده) با آرایش فاکتوریل 2 × 2 برای سطح علوفه یونجه (پایین، 10 درصد؛ یا بالا، 30 درصد ماده خشک) و منبع غلات (ذرت در مقابل جو) مورد استفاده قرار گرفتند. بنابراین، تیمارهای آزمایشی شامل دانه جو با سطح 10 درصد علوفه ...  بیشتر

بررسی اثر افزودن آنتی‌اکسیدان هایپوتائورین بر کاهش میزان پراکسیداسیون لیپید و بهبود فراسنجه‌های حرکتی اسپرم خروس طی انجماد و یخ گشایی

جمیله امامی؛ حسین دقیق کیا؛ غلامعلی مقدم؛ بابک قاسمی پناهی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 79-88

https://doi.org/10.22092/asj.2020.351239.2086

چکیده
  هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر آنتی‌اکسیدان ‌هایپوتائورین در سطوح 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میلی‌مولار در رقیق‌کننده لیک بر پایه لسیتین طی فرایند انجماد و یخ‌گشایی بر روی فراسنجه‌های حرکتی، درصد زنده‌مانی، یکپارچگی غشای پلاسمایی، میزان مالون‌دی‌آلدهید موجود در مایع‌منی و مورفولوژی اسپرم‌ها بود. بدین منظور نمونه‌های منی از 15 خروس به روش ...  بیشتر

تأثیر مکمل کراتین مونوهیدرات در جیره‌های با سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، و برخی از فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

ارسلان نباتی؛ سید داود شریفی؛ شکوفه غضنفری؛ وحید محمدی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 89-104

https://doi.org/10.22092/asj.2020.343194.2072

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی تأثیر سطوح درجه‌بندی کراتین مونوهیدرات در جیره‌هایی با سطوح مختلف پروتئین بر علکرد، خصوصیات لاشه، و برخی فراسنجه‌های خونی ، اجرا شد. تعداد 320 قطعه جوجه‌ گوشتی یک‌روزه مخلوط نر و ماده سویه‌ی راس 308 به‌صورت فاکتوریل 4×2، با چهار سطح کراتین (صفر، 1/0، 3/0، 5/0 درصد)، و دو سطح پروتئین(احتیاجات سویه‌ی راس 308 و 10 درصد ...  بیشتر

تعیین معادل واحد دامی، انرژی قابل متابولیسم و نیاز علوفه روزانه در شرایط نگهداری برای گوسفندان نژاد زندی (مطالعه موردی: پارک ملی لار، مرتع آرو)

هادی منصوری خواه؛ محمد چمنی؛ ناصر کریمی؛ قباد عسگری جعفرآبادی؛ کاظم کریمی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 105-116

https://doi.org/10.22092/asj.2020.128835.2021

چکیده
  آگاهی از میزان نیاز غذایی دام، میزان علوفه در دسترس مرتع و نیز کیفیت آن، اولین گام در مدیریت موفق دام و مرتع به شمار می‌رود. بنابراین تعیین وزن رده‌های مختلف دام چراکننده در مرتع و ضریب تبدیل آنها نسبت به واحد دامی کشور ضروری می‌باشد .در این تحقیق به‌منظور تعیین وزن رده‌های مختلف گوسفند نژاد زندی چراکننده در مراتع پارک ملی لار منطقه ...  بیشتر

تعیین انرژی قابل سوخت و ساز گندم، جو و ذرت تولیدی در ایران با استفاده از روش بیولوژی (درون تنی) و مقایسه با برآورد حاصل از معادلات متداول و NIR

اکبر یعقوبفر؛ رضوان یعقوبفر؛ احسان زارع بنادکوکی؛ حسین غلامی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 117-132

https://doi.org/10.22092/asj.2020.343271.2074

چکیده
  آزمایش به منظور تعیین انرژی قابل سوخت و ساز گندم، جو و ذرت تولیدی در ایران با استفاده از روش بیولوژی و مقایسه با معادلات متداول و برآوردهای حاصل از دستگاه NIRs و انجمن ملی تحقیقات (NRC ) در نظر گرفته شد. دانه گندم، جو و ذرت بر اساس روش های استاندارد AOAC و دستگاه NIRs مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفتند. روش بیولوژی با استفاده از 48 قطعه خروس بالغ (رد ...  بیشتر

اثر عصاره گیاه خرفه بر عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون، پاسخ ایمنی و ریخت شناسی ژژنوم جوجه‌ گوشتی در شرایط تنش گرمایی

مهدی کاظمی شورغین؛ سید جواد حسینی واشان؛ مسلم باشتنی؛ محسن مجتهدی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 133-150

https://doi.org/10.22092/asj.2020.342486.2050

چکیده
  هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره گیاه خرفه بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی، شاخصهای بیوشیمیایی خون و ریخت‌شناسی روده درجوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی بود. در این آزمایش از تعداد 200 قطعه جوجه یک‌روزه نر سویه راس 308 درقالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. گروه‌های آزمایشی شامل: شاهد منفی (بدون ...  بیشتر

ارزش غذایی سیلاژ تفاله پرتقال همراه با کاه گندم و اوره به روش درون تنی و برون تنی

حسن فضائلی؛ رامین علیوردی‌نسب؛ عباس سرمدی؛ افشین همتی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 151-166

https://doi.org/10.22092/asj.2020.343342.2075

چکیده
  تفاله پرتقال همراه با کاه گندم و اوره در سه فرمول شامل؛ 1) مخلوط تفاله پرتقال با کاه گندم به‌ترتیب با نسبت 90 و 10 درصد وزنی، 2) فرمول اول بعلاوه 5گرم اوره در کیلوگرم وزن تر، 3) فرمول اول بعلاوه 10گرم اوره در کیلوگرم وزن تر، در کیسه‌های پلاستیکی 40 کیلویی. پس از گذشت سه ماه، از سیلاژها نمونه‌برداری شد. ترکیب شیمیایی و تخمیرپذیری آزمایشگاهی ...  بیشتر

مروری بر استفاده از حشرات در تغذیه طیور، فرصت‌ها و چالش‌ها

امیرحسین علیزاده قمصری؛ سید عبداله حسینی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 167-186

https://doi.org/10.22092/asj.2020.351213.2084

چکیده
  محدودیت منابع خوراکی در سطح جهان و کشور ما، توجه به استفاده از خوراک‌های جایگزین را افزایش داده است. پرورش حشرات یکی از شیوه‌های پیشنهاد شده به منظور ارتقای امنیت غذایی برای انسان و حیوانات است. حشرات به سرعت رشد کرده و تکثیر می شوند و به دلیل خون‌سرد بودن، ضریب تبدیل غذایی مناسبی دارند. آنها همچنین قادرند پس‌ماندهای کشاورزی را به ...  بیشتر

اثر جایگزینی علوفه خشک جیره با سیلاژ ذرت بر مصرف خوراک، عملکرد تولید و تولیدمثل و قابلیت هضم در بزهای شیرده مهابادی

شهره تاروردی سرابی؛ امیر فتاح؛ نادر پاپی؛ سیدروح اله ابراهیمی محمودآباد

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 187-198

https://doi.org/10.22092/asj.2020.343140.2071

چکیده
  مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر جایگزینی علوفه خشک جیره با سیلاژ ذرت بر مصرف خوراک، عملکرد تولید و تولیدمثلی و قابلیت هضم در بزهای شیرده مهابادی انجام شد. به همین منظور تعداد 20 رأس بز ماده آبستن 5-2 ساله نژاد مهابادی انتخاب و با در نظر گرفتن سن، وزن و تعداد شکم زایش به دو گروه 10 رأسی تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد و جیره دارای ...  بیشتر

تأثیر سطوح پودر دانه اسپند در جیره غذایی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی

حسین جهانیان نجف آبادی؛ اسماعیل کاظمی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 199-216

https://doi.org/10.22092/asj.2021.355126.2161

چکیده
  به‌منظور ارزیابی تأثیر سطوح پودر دانه اسپند در جیره غذایی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 18 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 6 هفته انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (حاوی ذرت و کنجاله سویا) و جیره‌های 2، 3 و 4 به ترتیب حاوی 02/0 درصد آنتی‌بیوتیک محرک رشد ویرجینیامایسین، ...  بیشتر

شناسایی مسیر پردازش پروتئین در شبکه آندوپلاسمی به عنوان عامل اصلی تنظیم بروز کرچی در بوقلمون

فاطمه بانکی زاده؛ هدایت اله روشنفکر؛ محمدحسین بناء بازی؛ محمود نظری

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، صفحه 217-228

https://doi.org/10.22092/asj.2020.352593.2113

چکیده
  کرچی یک رفتار مادری و غریزه طبیعی در پرندگان است که تولید تخم را مهار می­کند. بوقلمون یکی از پرندگانی است که بروز کرچی ممکن است بخش عمده ای از طول عمر اقتصادی آن را شامل شده و و سودآوری اقتصادی صنعت پرورش آن را به میزان قابل توجهی تاثیر قرار دهد. زمینه ژنتیکی و عوامل محیطی و مدیریتی موثر بر بروزکرچی در طیور بخوبی شناسایی و به طور گسترده ...  بیشتر