اکبر صبور قله زو؛ نظر افضلی؛ سید محمد حسینی؛ سید جواد حسینی واشان
چکیده
آزمایشی به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ضایعات میوه عناب بر صفات عملکردی، اجزاء لاشه و برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی انجام شد. 320 قطعه جوجه نر راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل2×4 شامل سطوح مولتی آنزیم ناتوزیمپلاس (صفر و 2 گرم در کیلوگرم) و عناب (صفر، 25، 50 و 75 گرم در کیلوگرم) حاوی 8 تیمار و 4 تکرار به تعداد ...
بیشتر
آزمایشی به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ضایعات میوه عناب بر صفات عملکردی، اجزاء لاشه و برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی انجام شد. 320 قطعه جوجه نر راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل2×4 شامل سطوح مولتی آنزیم ناتوزیمپلاس (صفر و 2 گرم در کیلوگرم) و عناب (صفر، 25، 50 و 75 گرم در کیلوگرم) حاوی 8 تیمار و 4 تکرار به تعداد 10پرنده در هر تکرار توزیع شدند. جوجهها تا 10 روزگی با جیره پایه تغذیه و در دوره 24-11 و 42-25 روزگی با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. در 42 روزگی، بهطور تصادفی دو قطعه جوجه از هر تکرار با وزنی نزدیک میانگین وزن تکرار انتخاب و خونگیری، کشتار، تفکیک لاشه و توزین شد. در اثرات اصلی ضایعات عناب در 24 روزگی، جوجههای تغذیه شده با سطح 25 گرم در کیلوگرم ضایعات عناب به طور معنیداری وزن بدنی و افزایش وزن بدنی پائینتری در مقایسه با شاهد نشان دادند (05/0>P). سایر فراسنجههای عملکردی مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در 24 و 42 روزگی تحت تاثیر اثرات متقابل عناب و آنزیم قرار نگرفتند (05/0<P). وزن نسبی چربی شکمی در جوجههای تغذیه شده با ضایعات عناب به طور معنیداری کاهش یافت. وزن نسبی کبد و قلب تحت تأثیر اثرات متقابل آنزیم و عناب قرار گرفت (05/0>P). در قسمت اثرات اصلی ضایعات عناب، وزن نسبی لوزالمعده و قلب در سطح 50 گرم در کیلوگرم عناب به طور معنیداری پائینتر از سطح 25 گرم در کیلوگرم عناب بود (05/0>P). تجزیه آماری فراسنجههای خونی نشان داد، در سطح 50 گرم در کیلوگرم اثرات اصلی ضایعات عناب، میزان فعالیت آنزیمهای کبدی AST وALT بهطور معنیداری بالاتر از شاهد بود. غلظت کلسیم خون در تیمار 50 گرم در کیلوگرم عناب به طور معنیداری کمتر از تیمار 25 گرم در کیلوگرم عناب بود (05/0>P). آنزیم و عناب بر فراسنجههای خونی HDL، LDL، تریگلیسرید، کلسیم و فسفر تأثیر معنیداری نداشت (05/0<P) ولی ضایعات عناب، کلسترول خون را کاهش داد. بنابراین، افزودن ضایعات به جیرهی جوجههای گوشتی تا سطح 75 گرم در کیلوگرم بر عملکرد و فراسنجههای خونی و اجزای لاشه تأثیر قابل توجهی نخواهد داشت. به نظر میرسد در سطح 50 گرم در کیلوگرم فعالیت آنزیمهای کبدی افزایش مییابد و افزودن آنزیم به جیرههای حاوی ضایعات عناب هیچگونه اثری بر جوجههای گوشتی ندارد.
مصیب شلایی؛ سید محمد حسینی
چکیده
این آزمایش، به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف دانه خرفه و خارمریم در جیره غذایی مرغهای تخمگذار بر خصوصیات تخممرغ، لیپیدهای خون و زرده تخممرغ، متابولیتهای خونی، مواد معدنی پلاسما، فعالیت آنزیم های کبدی سرم خون و عملکرد مرغان تخمگذار انجام شد. آزمایش با تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه های– لاین ( (W-36در ...
بیشتر
این آزمایش، به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف دانه خرفه و خارمریم در جیره غذایی مرغهای تخمگذار بر خصوصیات تخممرغ، لیپیدهای خون و زرده تخممرغ، متابولیتهای خونی، مواد معدنی پلاسما، فعالیت آنزیم های کبدی سرم خون و عملکرد مرغان تخمگذار انجام شد. آزمایش با تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه های– لاین ( (W-36در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 در 9 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار از سن 32 تا 42 هفتگی انجام گرفت. جیره های آزمایشی شامل سه سطح دانه خرفه (صفر، 1 و 2 درصد) و سه سطح دانه خارمریم (صفر، 1 و2 درصد) بود. نتایج نشان دادند، درصد تولید تخممرغ و گرم تخممرغ تولیدی در اثر مصرف 2 درصد دانه خرفه افزایش معنی داری پیدا کرد.وزن تخممرغ تحت تأثیر2درصد دانه خارمریم و همچنین1درصد دانه خرفه به طور معنیداری افزایش یافت (05/0(P<. سطح 2 درصد دانه خارمریم باعث افزایش معنیدار واحد هاو گردید (05/0(P<. غلظت آلبومین و گلوبولین خون توسط سطح 2 درصد خارمریم افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0(P<. غلظت گلوکز خون نیز به وسیله سطح 2 درصد دانه خرفه کاهش معنیداری پیدا کرد (05/0(P<. همچنین HDL خون به وسیله سطح 2 درصد دانه خرفه به طور معنیداری افزایش یافت (05/0(P<. سطح 2 درصد دانه خارمریم نیز باعث کاهش معنیدار فعالیت آنزیمهای AST و ALT سرم خون شد (05/0(P<. نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان میدهد که سطح 2 درصد دانه خرفه باعث بهبود صفات عملکردی و سطح 2 درصد دانه خارمریم باعث بهبود متابولیتهای خونی و آنزیمهای کبدی مرغان تخمگذار میگردد