این آزمایش، به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف دانه خرفه و خارمریم در جیره غذایی مرغهای تخمگذار بر خصوصیات تخممرغ، لیپیدهای خون و زرده تخممرغ، متابولیتهای خونی، مواد معدنی پلاسما، فعالیت آنزیم های کبدی سرم خون و عملکرد مرغان تخمگذار انجام شد. آزمایش با تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه های– لاین ( (W-36در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 در 9 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار از سن 32 تا 42 هفتگی انجام گرفت. جیره های آزمایشی شامل سه سطح دانه خرفه (صفر، 1 و 2 درصد) و سه سطح دانه خارمریم (صفر، 1 و2 درصد) بود. نتایج نشان دادند، درصد تولید تخممرغ و گرم تخممرغ تولیدی در اثر مصرف 2 درصد دانه خرفه افزایش معنی داری پیدا کرد.وزن تخممرغ تحت تأثیر2درصد دانه خارمریم و همچنین1درصد دانه خرفه به طور معنیداری افزایش یافت (05/0(P<. سطح 2 درصد دانه خارمریم باعث افزایش معنیدار واحد هاو گردید (05/0(P<. غلظت آلبومین و گلوبولین خون توسط سطح 2 درصد خارمریم افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0(P<. غلظت گلوکز خون نیز به وسیله سطح 2 درصد دانه خرفه کاهش معنیداری پیدا کرد (05/0(P<. همچنین HDL خون به وسیله سطح 2 درصد دانه خرفه به طور معنیداری افزایش یافت (05/0(P<. سطح 2 درصد دانه خارمریم نیز باعث کاهش معنیدار فعالیت آنزیمهای AST و ALT سرم خون شد (05/0(P<. نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان میدهد که سطح 2 درصد دانه خرفه باعث بهبود صفات عملکردی و سطح 2 درصد دانه خارمریم باعث بهبود متابولیتهای خونی و آنزیمهای کبدی مرغان تخمگذار میگردد
شلایی, مصیب, & حسینی, سید محمد. (1394). بررسی اثر کاربرد گیاهان دارویی خرفه و خارمریم در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم ها، متابولیت های خونی و خصوصیات تخم مرغ در مرغان تخم گذار. علوم دامی, 28(106), 91-102. doi: 10.22092/asj.2015.101376
MLA
مصیب شلایی; سید محمد حسینی. "بررسی اثر کاربرد گیاهان دارویی خرفه و خارمریم در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم ها، متابولیت های خونی و خصوصیات تخم مرغ در مرغان تخم گذار". علوم دامی, 28, 106, 1394, 91-102. doi: 10.22092/asj.2015.101376
HARVARD
شلایی, مصیب, حسینی, سید محمد. (1394). 'بررسی اثر کاربرد گیاهان دارویی خرفه و خارمریم در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم ها، متابولیت های خونی و خصوصیات تخم مرغ در مرغان تخم گذار', علوم دامی, 28(106), pp. 91-102. doi: 10.22092/asj.2015.101376
VANCOUVER
شلایی, مصیب, حسینی, سید محمد. بررسی اثر کاربرد گیاهان دارویی خرفه و خارمریم در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم ها، متابولیت های خونی و خصوصیات تخم مرغ در مرغان تخم گذار. علوم دامی, 1394; 28(106): 91-102. doi: 10.22092/asj.2015.101376