تغذیه دام و طیور
اثر جیره‌های حاوی سطوح مختلف کنگر فرنگی (Cynara scolymus L.) بر مصرف خوراک، عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی بره‌های نر کردی

هوشنگ جعفری؛ پوریا دادور؛ صیفعلی ورمقانی

دوره 37، شماره 143 ، شهریور 1403، ، صفحه 133-148

https://doi.org/10.22092/asj.2023.362805.2324

چکیده
  این پژوهش به‌منظور بررسی اثر سطح علوفۀ کنگر فرنگی جیره بر عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی بره‌های نر پرواری انجام شد. از 24 رأس برۀ نر کردی (35/2 ± 18/30 کیلوگرم وزن زنده و سن 7 ماه) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل جیرۀ بدون کنگر فرنگی (شاهد)، جیرۀ حاوی 10 درصد کنگر فرنگی و جیرۀ حاوی 20 درصد ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
اثرات افزودن سطوح مختلف پودر دانه جو بر ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تخمیری و تولید گاز سیلاژ کنگرفرنگی

مریم مریمی؛ فرشید فتاح نیا؛ پوریا دادور؛ سیدغلامرضا موسوی؛ هوشنگ جعفری

دوره 36، شماره 138 ، خرداد 1402، ، صفحه 131-146

https://doi.org/10.22092/asj.2022.359175.2237

چکیده
  این پژوهش باهدف بررسی اثر افزودن سطوح مختلف دانه جو آسیاب شده بر ترکیب شیمیایی، فراسنجه‌های تخمیری و مولفههای تولید گاز سیلاژ کنگرفرنگی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. بدین منظور، پس از خرد کردن علوفه کنگرفرنگی، دانه جو آسیاب شده در سطوح صفر، 5 و 10 درصد به علوفه کنگرفرنگی اضافه و به مدت 60 روز در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار سیلو ...  بیشتر