تغذیه دام و طیور
اثر افزودن آنزیم و پروبیوتیک در جیره حاوی سطوح مختلف انرژی بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه، ریخت شناسی روده و جمعیت میکروبی روده جوجه ‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم-کنجاله سویا

سهیل یوسفی؛ منصور رضائی؛ محمد کاظمی فرد؛ بهرام شهره

دوره 37، شماره 144 ، آذر 1403، ، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22092/asj.2023.360906.2286

چکیده
  پژوهش حاضر به‌منظور بررسی افزودن آنزیم و پروبیوتیک در جیره حاوی سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر عملکرد، خصوصیات لاشه، ریخت شناسی روده و جمعیت میکروبی در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم-کنجاله سویا انجام شد. این آزمایش با 8 تیمار و 5 تکرار و با استفاده از 400 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس- ۳۰۸ در ۲۴ روز انجام شد. تیمارها ...  بیشتر

اثر منبع و سطح منگنز، روی و مس بر عملکرد جوجه گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم‌گیری چند‌شاخصی

مهرداد نفیسی؛ منصور رضائی؛ سید عبداله حسینی؛ محمد کاظمی فرد؛ مهدی امیر صادقی؛ مجید افشار

دوره 34، شماره 130 ، خرداد 1400، ، صفحه 75-88

https://doi.org/10.22092/asj.2020.125290.1876

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی اثر منبع و سطح استفاده از عناصر منگنز، روی و مس بر عملکرد رشد سویه تجاری جوجه گوشتی کاب 500 با استفاده از طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی انجام شد. جوجه‌ها در طول دوره پرورش در شرایط یکسان نگهداری شدند. جهت انتخاب بهترین تیمار و تصمیم‌گیری در مورد منبع و سطح عناصر منگنز، روی ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف کنجاله گلوتن ذرت بدون فرآوری و فرآوری شده با آنزیم پروتئاز بر عملکرد، برخی از فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، ایمنی و جمعیت میکروبی در جوجه‌های گوشتی

حسن نبی پور افروزی؛ نورمحمد تربتی نژاد؛ محمود شمس شرق؛ منصور رضائی

دوره 32، شماره 122 ، خرداد 1398، ، صفحه 291-310

https://doi.org/10.22092/asj.2018.121593.1685

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله گلوتن ذرت ( 4 و 8 درصد) بدون فرآوری و فرآوری شده با آنزیم پروتئاز (mg/L300)، در قالب طرح کاملاً تصادفی و آزمایش فاکتوریل 2×2 با یک جیره شاهد بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، ایمنی و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه‌های گوشتی انجام شد. 200 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 با 5 تیمار، ...  بیشتر