یونس مولودی؛ محسن دانشیار
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر،100 و200 میلیگرم در کیلوگرم) و اسانس نعناع فلفلی (صفر،100 و200 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و فعالیت برخی آنزیم های خون بلدرچینهای ژاپنی انجام شد. تعداد 360 قطعه بلدرچین ژاپنی یکروزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار، ...
بیشتر
این پژوهش با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر،100 و200 میلیگرم در کیلوگرم) و اسانس نعناع فلفلی (صفر،100 و200 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و فعالیت برخی آنزیم های خون بلدرچینهای ژاپنی انجام شد. تعداد 360 قطعه بلدرچین ژاپنی یکروزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار، 4 تکرار و 10پرنده در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. کاربرد اسانسهای رزماری و نعناع فلفلی در جیره بر مصرف خوراک، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در کل دوره آزمایش تأثیر معنیداری نداشت (05/0<P). همچنین اثر متقابل اسانسهای رزماری و نعناع فلفلی هم در مورد فراسنجه-های عملکرد معنیدار نبود (05/0<P). مصرف اسانسهای رزماری و نعناع فلفلی به تنهایی و یا با هم تأثیری بر فراسنجههای خونی شامل غلظت مالون دیآلدئید و اسید اوریک، ظرفیت کل آنتیاکسیدانی و همچنین فعالیت آنزیمهای خون بلدرچینهای ژاپنی در سن 35 روزگی نداشت (05/0<P). به علاوه تاثیر اسانسهای رزماری و نعناع فلفلی بر فراسنجههای رنگ روشنی (L)، قرمزی (a) و زردی (b) گوشت سینه بلدرچینهای ژاپنی معنیدار نبود. به طور کلی، بر اساس نتایج این مطالعه به نظر میرسد که مصرف اسانس گیاهان رزماری و نعناع فلفلی تاثیر معنیداری بر عملکرد، فعالیت آنزیمهای خونی، فراسنجههای پراکسیدانی و آنتیاکسیدانی خون و همچنین فراسنجههای رنگ گوشت سینه بلدرچینهای ژاپنی نداشت.
میلاد منافی؛ مهدی هدایتی
چکیده
در این آزمایش، مقایسه اثرات عصارههای اتانولی آویشن و رزماری بر خصوصیات عملکردی، فراسنجههای بیوشیمیایی خون، ریخت شناسی روده کوچک در جوجههای گوشتی مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس مزمن انجام شد. بدین منظور، از 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی استفاده شد، در قالب 4 گروه آزمایشی شامل: گروه آزمایشی اول، شاهد منفی: ...
بیشتر
در این آزمایش، مقایسه اثرات عصارههای اتانولی آویشن و رزماری بر خصوصیات عملکردی، فراسنجههای بیوشیمیایی خون، ریخت شناسی روده کوچک در جوجههای گوشتی مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس مزمن انجام شد. بدین منظور، از 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی استفاده شد، در قالب 4 گروه آزمایشی شامل: گروه آزمایشی اول، شاهد منفی: (جیره پایه بدون آفلاتوکسینB1)؛ گروه آزمایشی دوم، شاهد مثبت (جیره پایه آلوده با آفلاتوکسین B1 به میزان 600 میکروگرم بر کیلوگرم؛ گروه آزمایشی سوم، شاهد منفی همراه با افزودنیهای گیاهی (جیره پایه همراه با مخلوطی از عصارههای اتانولی آویشن و رزماری، هر کدام به میزان500 میلیگرم بر کیلوگرم) و گروه آزمایشی چهارم، شاهد مثبت همراه با افزودنی های گیاهی (جیره پایه آلوده با آفلاتوکسین B1 به میزان 600 میکروگرم بر کیلوگرم به همراه مخلوط عصارههای آویشن و رزماری، هر کدام به میزان 500 میلیگرم بر کیلوگرم). برای هر گروه آزمایشی از 5 تکرار و در هر تکرار 15 قطعه جوجه گوشتی استفاده شد. نتایج حاصل از این بررسی مشخص کرد به کارگیری مخلوط عصارههای آویشن و رزماری با غلظت 1000 میلیگرم بر کیلوگرم در جوجههای مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس مزمن به طور معنیداری در افزایش وزن جوجهها، کاهش ضریب تبدیل غذایی، کاهش تلفات، افزایش ارتفاع ویلیها و کاهش تعداد سلولهای گابلت روده باریک نسبت به گروه آزمایشی دریافت کننده سم اثر گذار بوده و در کاهش آنزیمهای کبدی (ALT، GGT، ALP) و لیپوپروتئین با چگالی کم و افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا در سرم خون، به طور معنیداری موثر است (05/0P≤).
رضا میرشکار؛ بهروز دستار؛ بهاره شعبانپور
چکیده
اثر چای سبز[1]، اکیناسه پرپورا[1]، رزماری[1] بر کیفیت گوشت و وقوع فساد یا طول دوره ماندگاری گوشت ران جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، ران تازه مرغ در محلول 1/0% عصاره هیدروالکلی از گیاهان چای سبز، اکیناسه و رزماری به مدت 15 دقیقه قرار گرفت و سپس به مدت 6 ماه در فریزر (C°20-) نگهداری شد. نمونه گیری پس از 1، 30، 60، 90، 120، ...
بیشتر
اثر چای سبز[1]، اکیناسه پرپورا[1]، رزماری[1] بر کیفیت گوشت و وقوع فساد یا طول دوره ماندگاری گوشت ران جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، ران تازه مرغ در محلول 1/0% عصاره هیدروالکلی از گیاهان چای سبز، اکیناسه و رزماری به مدت 15 دقیقه قرار گرفت و سپس به مدت 6 ماه در فریزر (C°20-) نگهداری شد. نمونه گیری پس از 1، 30، 60، 90، 120، 150 و 180 روز نگهداری در فریزر انجام شد. همزمان از اسید آسکوربیک به عنوان تیمار آنتی اکسیدان و آب مقطر به عنوان شاهد استفاده شد. عصاره چای سبز، موثرترین آنتی اکسیدان جهت کاهش میزان [1]TBARS بود و پس از آن، اکیناسه و رزماری در رتبه های بعدی قرار گرفتند (05/0>P). نمونههایی که تیمارهای چای سبز، رزماری و اکیناسه دریافت کرده بودند، رنگ روشنتری در مقایسه با تیمار آسکوربیک اسید و شاهد داشتند (05/0P<). کاهش معنیداری در روشنی گوشت (L*) در روزهای 30 و 90 نگهداری در فریزر مشاهده شد (05/0P<). ظرفیت نگهداری آب در تیمارهای آزمایشی مختلف، تفاوت معنی داری را نشان نداد. مقادیر pH در تمام تیمارها و زمانها بین 25/6 و 36/6 متغیر بود. بیشترین pH در تیمار حاوی عصاره اکیناسه (36/6=pH) و کمترین pH در تیمار شاهد (28/6=pH) مشاهده شد (05/0>P). این یافتهها نشان دادند که عصارههای گیاهی چای سبز، اکیناسه و رزماری، آنتی اکسیدانهای بسیار موثری در شرایط غوطهورسازی گوشت ران مرغ هستند.