بررسی استفاده از مولتی آنزیم داخلی در جیره‌های حاوی سطوح مختلف کنجاله کنجد بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و بافت شناسی ژژنوم بلدرچین‎های تخمگذار در اواسط دوره تولید

محسن علینژاد؛ ایمان حاج خدادادی؛ حسینعلی قاسمی؛ مهدی خجسته کی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، ، صفحه 131-144

https://doi.org/10.22092/asj.2022.342633.2055

چکیده
  این آزمایش به‌ منظور بررسی سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کنجد و آنزیم بر برخی مولفه‎های عملکردی، تولید تخم، هماتولوژی و کیفیت تخم در بلدرچین‎های تخم‎گذار صورت گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 600 عدد بلدرچین تخم‎گذار با 5 تیمار و 4 تکرار (30 بلدرچین در هر تکرار) صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی‌ شامل: ‌ ‌جیره پایه بدون ...  بیشتر

اثرات سطح انرژی و لیزین جیره بر عملکرد و صفات تولید مثلی مرغ های مادر گوشتی آرین در دوره تولید

کاظم یوسفی کلاریکلائی؛ سید عبداله حسینی؛ مازیار محیطی اصلی؛ حسین یوسفی کلاریکلائی؛ امیر میمندی پور

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 193-202

https://doi.org/10.22092/asj.2017.109726.1410

چکیده
  برای انجام این آزمایش از تعداد 140 قطعه مرغ مادر آرین و 20 قطعه خروس در سن 26 هفتگی استفاده شد. آزمایش به روش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایشی و به مدت 40 هفته انجام شد. جیره‌های آزمایشی با دو سطح انرژی شامل 2740 (پیشنهادی سویه آرین) و 2540 کیلوکالری در کیلوگرم و دو سطح اسید آمینه لیزین قابل هضم شامل 54/0 و 61/0 درصد تنظیم ...  بیشتر