محمد جواد آگاه؛ علی داد بوستانی؛ مجید هاشمی؛ عبدالحمید کریمی؛ حسین نوراللهی
چکیده
در این پژوهش، اثر مکملهای پروبیوتیکی (پروتکسین® و مولتی بهسیل®) و آنتیبیوتیک اکسیتتراسایکلین بر عملکرد، کیفیت تخم و لاشه، پاسخ ایمنی و اسیدیته محتویات روده کوچک بلدرچین ژاپنی تخمگذار از سن 7 تا 13 هفتگی، ارزیابی شد. تعداد 240 قطعه بلدرچین تخمگذار در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار ...
بیشتر
در این پژوهش، اثر مکملهای پروبیوتیکی (پروتکسین® و مولتی بهسیل®) و آنتیبیوتیک اکسیتتراسایکلین بر عملکرد، کیفیت تخم و لاشه، پاسخ ایمنی و اسیدیته محتویات روده کوچک بلدرچین ژاپنی تخمگذار از سن 7 تا 13 هفتگی، ارزیابی شد. تعداد 240 قطعه بلدرچین تخمگذار در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه، بدون افزودنی(شاهد منفی)، 2) جیره پایه+50 میلیگرم در کیلوگرم اکسیتتراسایکلین (شاهد مثبت)، 3 و 4) بهترتیب شامل جیره پایه+50 و100 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک مولتی بهسیل® و تیمارهای 5 و 6) بهترتیب شامل جیره پایه+50 و 100 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک پروتکسین® بودند. نتایج نشان دادند که جیرههای حاوی پروبیوتیک مولتی بهسیل® و پروتکسین® در مقایسه با تیمار شاهد منفی، بهترتیب ضریب تبدیل غذایی (96/2 و 77/2 در برابر 05/3)، خوراک مصرفی (49/29 و 13/29 در برابر 56/30 گرم) و توده تخم تولیدی (47/10 و 66/10 در برابر 37/10 گرم) را بهبود دادند (05/0>P). استفاده از پروبیوتیک پروتکسین® هزینه خوراک مصرفی را بهازای یک کیلوگرم تخم بلدرچین در مقایسه با تیمار شاهد منفی کاهش داد (05/0>P). تیمار حاوی 100 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک پروتکسین® بیشترین ضخامت پوسته تخم را داشت (05/0>P). استفاده از پروبیوتیک تأثیر معنیداری بر پاسخ ایمنی و pH محتویات روده کوچک و رودهکور بلدرچینهای تخمگذار نداشت. بهطور کلی، کاربرد پروبیوتیک در جیره بلدرچینهای تخمگذار توانست با بهبود عملکرد و صفات کیفی تخم، تا حدودی توانایی رقابت با آنتیبیوتیک محرک رشد اکسیتتراسایکلین را نشان دهد.
مجید همتی؛ جعفر فخرایی؛ اکبر یعقوبفر؛ حسین منصوری یاراحمدی
چکیده
هدف از این آزمایش تعیین اثرات عصارههای گیاهان آنیسون و گلپر(mg/kg 200) در مقایسه با آنتیبیوتیک اکسیتتراسایکلین(mg/kg 200) و پروبیوتیک پریمالاک(mg/kg 100)بر پاسخ ایمنی، جمعیت میکروبی ایلئوم و خصوصیات مورفولوژیکی تهیروده جوجههای گوشتی بود. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به پنج تیمار آزمایشی اختصاص داده شدند. ...
بیشتر
هدف از این آزمایش تعیین اثرات عصارههای گیاهان آنیسون و گلپر(mg/kg 200) در مقایسه با آنتیبیوتیک اکسیتتراسایکلین(mg/kg 200) و پروبیوتیک پریمالاک(mg/kg 100)بر پاسخ ایمنی، جمعیت میکروبی ایلئوم و خصوصیات مورفولوژیکی تهیروده جوجههای گوشتی بود. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به پنج تیمار آزمایشی اختصاص داده شدند. هر تیمار شامل 4 تکرار و هر تکرار دارای 20 قطعه جوجه یک روزه بود. ارزیابی پاسخ ایمنی جوجهها به کمک تزریق سوسپانسیون 5 درصد گلبول قرمز گوسفند(SRBC)، بررسی جمعیت میکروبی روده با برداشتن محتویات ایلئوم پرندهها و بررسی خصوصیات مورفولوژیکی روده با بریدن قسمت میانی تهیروده پس از کشتار صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشان دادند که تیمارهای آزمایشی تاثیر معنیداری بر عیار آنتیبادی علیه SRBC نداشتند. فراوانی هتروفیلها و نسبت هتروفیل به لنفوسیت، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی عصاره گیاهان آنیسون و گلپر کاهش معنیداری نشان دادند(05/0>P). جمعیت کل باکتریهای هوازی، اشریشیاکلی و کلیفرمها تحت تاثیر عصاره گیاه گلپر کاهش معنیداری داشتند(05/0>P). کلیه تیمارهای حاوی افزودنی در مقایسه با تیمار شاهد سبب افزایش معنیداری در ارتفاع پرزهای تهیروده شدند(05/0>P). نسبت طول پرز به عمق کریپت در پرزهای تهیروده توسط تیمارهای حاوی عصاره گیاه آنیسون و گلپر به طور معنیداری افزایش یافت(05/0>P). به طور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان دادند که استفاده از عصاره گیاه آنیسون و گلپر به میزان 200 میلیگرم در هر کیلوگرم جیره ممکن است باعث بهبود پاسخ ایمنی، کاهش جمعیت میکروبی مضر ایلئوم و بهبود خصوصیات مورفولوژیکی تهیروده جوجه های گوشتی شود.
حمید جهانی؛ مژگان مظهری؛ نعمت ضیایی؛ روح اله میرمحمودی
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثر آنتیبیوتیک ویرجینامایسین، اسانس میخک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، فراسنجههای خونی، جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. برای این منظور240 قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس 308 در 40 واحد آزمایش با 6 تیمار و 4 تکرار 10 قطعه-ای در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. تیمارها شامل: جیره ...
بیشتر
این پژوهش با هدف بررسی اثر آنتیبیوتیک ویرجینامایسین، اسانس میخک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، فراسنجههای خونی، جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. برای این منظور240 قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس 308 در 40 واحد آزمایش با 6 تیمار و 4 تکرار 10 قطعه-ای در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. تیمارها شامل: جیره پایه (شاهد)، دو گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره شاهد و افزودن 02/0 درصد آنتیبیوتیک ویرجیناماسین و پروبیوتیک پروتکسین و سه گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره شاهد و سطوح 150، 300 و 450 میلیگرم درکیلوگرم جیره، اسانس میخک بودند. نتایج نشان داد که تیمارهای حاوی آنتی بیوتیک، پروبیوتیک و سطوح 150 و 300 میلیگرم اسانس میخک وزن زنده، ضریب تبدیل خوراک، وزن نسبی لاشه، سینه و ران را به طور معنیدار بهبود بخشیدند (05/0P<). میانگین وزن نسبی اندامهای ایمنی بورس و طحال و همچنین کبد، در تمامی تیمارها در مقایسه با تیمار کنترل افزایش یافت (05/0P<). پروبیوتیک و تمامی سطوح اسانس، میزان کلسترول و LDL پلاسمای خون را به طور معنیدار کاهش دادند (05/0P<). تمامی تیمارها بجز آنتیبیوتیک تعداد باکتریهای لاکتوباسیلوس را افزایش و تعداد باکتریهای اشرشیاکلی را کاهش دادند (05/0P<). آنتیبیوتیک، پروبیوتیک و سطوح 150 و 300 میلیگرم اسانس میخک ارتفاع و عرض پرز را افزایش و عمق کریپت را کاهش دادند. تمامی تیمارها نسبت هتروفیل به لمفوسیت را بهبود بخشیدند (05/0P<). بنابراین میتوان از پروبیوتیک و اسانس میخک تا سطح 300 میلیگرم به عنوان جایگیزین آنتی بیوتیک در جهت بهبود عملکرد و ایمنی جوجههای گوشتی استفاده کرد.