فراتحلیل: بررسی تأثیر نانو ذرات مواد معدنی بر برخی از فراسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای

الیاس ابراهیمی خرم آبادی؛ محسن کاظمی؛ رضا توحیدی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، ، صفحه 59-73

https://doi.org/10.22092/asj.2022.355457.2165

چکیده
  فناوری نانو به‌عنوان یک راهکار نوین می‌تواند شرایط هضم و جذب در نشخوارکنندگان را، بهبود بخشد. از این رو، با بررسی تأثیر نانو ذرات بر شرایط تخمیر شکمبه‌ای به‌صورت فراتحلیل، می‌توان به درک بهتری از نحوه کنترل تخمیر در محیط شکمبه‌ دست یافت. پس از جستجو و انتخاب مقالات مناسب، داده‌های مربوط به فراسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای، استخراج ...  بیشتر

آنالیز بیوانفورماتیک پروموتر ژنهای مؤثر در بافتهای شکمبه و طحال گاوهای گوشتی تغذیه شده با علوفه و غلات

محمد قادرزاده؛ زهره مزدوری؛ جبار جمالی؛ یحیی محمدی

دوره 34، شماره 132 ، آذر 1400، ، صفحه 151-166

https://doi.org/10.22092/asj.2021.351949.2099

چکیده
  عملکرد شکمبه در تغذیه با علوفه و غلات با هم متفاوت می‌باشد. همچنین حیوانات تغذیه شده با غلات نسبت به حیوانات تغذیه شده با علوفه بیشتر در معرض خطر احتمال ابتلا به ناهنجاری‌های متابولیک و بیماری‌های عفونی هستند. در این مطالعه به منظور درک بهتر شبکه تنظیمی درگیر در طحال و شکمبه گاوهای تحت تأثیر دو جیره غذایی متفاوت علوفه و غلات، در ابتدا ...  بیشتر

تاثیر جایگزینی علف خشک یونجه و کاه گندم با علف خشک کنگر وحشی بر قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه‌های شکمبه و خون و سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند کرمانی

نرجس رفیعی پور احمدی؛ امید دیانی؛ رضا طهماسبی؛ محمد مهدی شریفی حسینی؛ زهره حاج علیزاده

دوره 34، شماره 130 ، خرداد 1400، ، صفحه 109-122

https://doi.org/10.22092/asj.2020.341632.2030

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی ترکیب شیمیایی علف خشک کنگر وحشی و تاثیر جایگزینی آن با علف خشک یونجه و کاه گندم بر قابلیت هضم مواد مغذی، سنتز پروتئین میکروبی، فراسنجه‌های شکمبه و خون بود. در این آزمایش از 4 راس گوسفند نر کرمانی با میانگین وزنی 5/2±55 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین در چهار دوره 21 روزه استفاده شد. جیره‌ها شامل: 1) جیره شاهد (بدون ...  بیشتر

بازسازی و آنالیز شبکه متابولیکی مبتنی بر ژنوم باکتری استرپتوکوکوس بویس B315 دخیل در تولید اسید لاکتیک در محیط شکمبه

صابر جلوخانی نیارکی؛ مجتبی طهمورث پور؛ زرین مینوچهر؛ احسان معتمدیان؛ محمدرضا نصیری

دوره 31، شماره 121 ، اسفند 1397، ، صفحه 103-116

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116808.1595

چکیده
  استرپتوکوکوس بویس یکی از باکتری های مصرف کننده نشاسته و تولیدکننده اسید لاکتیک در شکمبه است. با توجه به نقش استرپتوکوکوس بویس در تولید اسید لاکتیک، اطلاعات زیستی وسیعی از این گونه منتشر شده است. اما تا به حال، خصوصیات و توانمندی های متابولیکی این باکتری در سطح یک سیستم تجزیه و تحلیل نشده است. در پژوهش حاضر، مدل متابولیکی مبتنی بر ژنوم ...  بیشتر