تغذیه دام و طیور
تأثیر عمل‌آوری مکانیکی سیلاژ ذرت و نوع دانه بر مصرف خوراک و گوارش‌پذیری مواد مغذّی، فراسنجۀ‌های شکمبه‌ای و رفتار مصرف خوراک در گوسفند

مهلا سعیدی گراغانی؛ محمد مهدی شریفی حسینی؛ کاظم جعفری نعیمی؛ امید دیانی

دوره 37، شماره 145 ، اسفند 1403، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/asj.2024.363739.2347

چکیده
  این تحقیق به‌منظور مقایسۀ تأثیر عمل‌آوری سیلاژ ذرت و دانه‌های جو و ذرت بر مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذّی و فراسنجه‌های شکمبه‌ای در گوسفند طراحی شد. از چهار رأس قوچ‌ نژاد کرمانی با میانگین وزنی‌-1/4±2/53 ‌کیلوگرم استفاده شد. آزمایش به‌صورت چینش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح مربع لاتین در چهار دورۀ 21 روزه اجرا شد. علوفۀ ذرت خرد ...  بیشتر

برآورد وراثت‌پذیری‌های آتوزومی و وابسته به جنس برخی صفات اقتصادی در گوسفند نژاد کرمانی

نجمه کارگر

دوره 32، شماره 124 ، آذر 1398، ، صفحه 147-158

https://doi.org/10.22092/asj.2018.123375.1773

چکیده
  باوجود اهمیت جداسازی اثرات افزایشی آتوزومی و وابسته به جنس در برنامه‌های اصلاح نژادی، هدف از پژوهش حاضر برآورد وراثت‌پذیری‌های صفات تولیدی گوسفند نژاد کرمانی برای کروموزوم‌های آتوزومی و وابسته به جنس بود. صفات موردمطالعه شامل وزن تولد، سه‌ماهگی، شش‌ماهگی، نه‌ماهگی، یک‌سالگی، متوسط افزایش وزن روزانه قبل از شیرگیری، متوسط ...  بیشتر