تغذیه دام و طیور
تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی و قابلیت هضم پروتئین بلدرچین‌های ژاپنی تغذیه شده با جیره‌ی بر پایه گندم‌ حاوی فیتاز و زایلاناز

ملیحه نکوفرد؛ قاسم جلیلوند؛ نظر افضلی؛ فرزاد باقرزاده کاسمانی؛ ریحانه هوشیار

دوره 36، شماره 139 ، شهریور 1402، ، صفحه 89-104

https://doi.org/10.22092/asj.2022.342294.2045

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی، شاخص کارایی تولید و قابلیت هضم پروتئین بلدرچین‌های ژاپنی که از جیره‌های بر پایه گندم مکمل شده با فیتاز و زایلاناز تغذیه شدند، اجرا شد. بدین منظور، 704 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی ماده 14 روزه به طور تصادفی به هشت تیمار دارای چهار تکرار و هر تکرار شامل 22 جوجه تقسیم شدند. تیمارهای ...  بیشتر

اثر منابع مختلف پودر چربی و فسفر بر عملکرد تولیدی و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی نر

مهدی صوفی محمدی؛ حسین مروج؛ محمود شیوازاد

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 41-54

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116044

چکیده
  این آزمایش به منظور تعیین اثرات منابع مختلف پودر چربی و دو منبع فسفر بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه ‌های گوشتی در دوره رشد و پایانی، با 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس 308 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت فاکتوریل (سه منبع مختلف چربی × دو منبع فسفر) با شش تیمار و چهار تکرار انجام شد. منابع چربی شامل پودر چربی با منشا گیاهی، ...  بیشتر

تأثیر تزریق درون تخم‌مرغی کلسیم، فسفر و ویتامین D بر جوجه‌درآوری و عملکرد، فراسنجه‌های بیویشیمیائی خون و استخوان جوجه‌های گوشتی

نواب قبادی؛ حمیدرضا همتی متین

دوره 30، شماره 114 ، خرداد 1396، ، صفحه 129-142

https://doi.org/10.22092/asj.2017.111317

چکیده
  اثرات تزریق داخل تخم‌مرغی کلسیم (Ca) و فسفر (P) به همراه ویتامین D (VitD) بر درصد جوجه‌درآوری، ویژگی‌های استخوان و عملکرد جوجه‌های گوشتی پس از تفریخ، در دو آزمایش بررسی شد. در آزمایش اول، تعداد 1080 عدد تخم‌مرغ نطفه‌دار (سویه‌ی راس) به‌طور تصادفی به 9 گروه‌ آزمایشی اختصاص داده شد. تیمارها شامل 1- کنترل مثبت (تزریق سرم فیزیولوژیک)، 2- کنترل ...  بیشتر