تغذیه دام و طیور
ملیحه نکوفرد؛ قاسم جلیلوند؛ نظر افضلی؛ فرزاد باقرزاده کاسمانی؛ ریحانه هوشیار
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی، شاخص کارایی تولید و قابلیت هضم پروتئین بلدرچینهای ژاپنی که از جیرههای بر پایه گندم مکمل شده با فیتاز و زایلاناز تغذیه شدند، اجرا شد. بدین منظور، 704 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی ماده 14 روزه به طور تصادفی به هشت تیمار دارای چهار تکرار و هر تکرار شامل 22 جوجه تقسیم شدند. تیمارهای ...
بیشتر
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی، شاخص کارایی تولید و قابلیت هضم پروتئین بلدرچینهای ژاپنی که از جیرههای بر پایه گندم مکمل شده با فیتاز و زایلاناز تغذیه شدند، اجرا شد. بدین منظور، 704 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی ماده 14 روزه به طور تصادفی به هشت تیمار دارای چهار تکرار و هر تکرار شامل 22 جوجه تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی با اعمال جیرههای حاوی دو سطح فسفر(30/0 و 14/0 درصد)، دو سطح آنزیم فیتاز(صفر و 01/0درصد) و دو سطح آنزیم زایلاناز(صفر و 05/0 درصد) در قالب طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل(2×2×2) انجام شد. نتایج نشان داد در کل دوره پرورش، مصرف خوراک و افرایش وزن پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 30/0 درصد فسفر، 01/0 درصد فیتاز و 05/0 درصد زایلاناز بیشتر بود(05/0≥P). ضریب تبدیل خوراک،شاخص تولید و درصد تلفات تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرارنگرفت.پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 30/0 درصد فسفر همراه زایلاناز در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با آنزیم فیتاز قابلیت هضم پروتئین بیشتری داشتند (05/0≥P). در پایان میتوان نتیجه گرفت استفاده همزمان از آنزیمهای فیتاز و زایلاناز در جیرههای بر پایه گندم حاوی فسفردر سطح احتیاجات (3/0 درصد) میتواند اثرات مطلوبی را بر عملکرد بلدرچینهای ژاپنی از جمله مصرف خوراک ، افزایش وزن و قابلیت هضم پروتئین داشته باشد.
مهدی صوفی محمدی؛ حسین مروج؛ محمود شیوازاد
چکیده
این آزمایش به منظور تعیین اثرات منابع مختلف پودر چربی و دو منبع فسفر بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در دوره رشد و پایانی، با 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس 308 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت فاکتوریل (سه منبع مختلف چربی × دو منبع فسفر) با شش تیمار و چهار تکرار انجام شد. منابع چربی شامل پودر چربی با منشا گیاهی، ...
بیشتر
این آزمایش به منظور تعیین اثرات منابع مختلف پودر چربی و دو منبع فسفر بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در دوره رشد و پایانی، با 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس 308 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت فاکتوریل (سه منبع مختلف چربی × دو منبع فسفر) با شش تیمار و چهار تکرار انجام شد. منابع چربی شامل پودر چربی با منشا گیاهی، پودر چربی خالص پالم و پودر چربی مخلوط گیاهی - حیوانی و منابع فسفر شامل دی کلسیم فسفات و اسید فسفریک بودند. میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش تحت تاثیر منابع چربی قرار نگرفت (05/0P>). دو منبع دی کلسیم فسفات و اسید فسفریک از لحاظ میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش تفاوت معنیداری نداشتند (05/0<P). اثر متقابل منابع چربی و فسفر بر میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی معنیدار نبود (05/0<P). درصد لاشه آماده طبخ، سینه، ران، چربی حفره بطنی پرندگان تغذیه شده با منابع پودر چربی تفاوت معنیدار نداشت (05/0P>). مقایسه تیمارها از لحاظ سهم هزینه خوراک در تولید یک کیلوگرم وزن زنده در کل دوره پرورش نشان داد که جیره حاوی پودر چربی با منشا گیاهی دارای بیشترین و پودر چربی مخلوط گیاهی – حیوانی دارای کمترین هزینه خوراک میباشند. نتایج این آزمایش نشان داد که تفارت معنی داری از لحاط عملکرد و خصوصیات لاشه پرندگان بین منابع مختلف پودر چربی وجود نداشت.
نواب قبادی؛ حمیدرضا همتی متین
چکیده
اثرات تزریق داخل تخممرغی کلسیم (Ca) و فسفر (P) به همراه ویتامین D (VitD) بر درصد جوجهدرآوری، ویژگیهای استخوان و عملکرد جوجههای گوشتی پس از تفریخ، در دو آزمایش بررسی شد. در آزمایش اول، تعداد 1080 عدد تخممرغ نطفهدار (سویهی راس) بهطور تصادفی به 9 گروه آزمایشی اختصاص داده شد. تیمارها شامل 1- کنترل مثبت (تزریق سرم فیزیولوژیک)، 2- کنترل ...
بیشتر
اثرات تزریق داخل تخممرغی کلسیم (Ca) و فسفر (P) به همراه ویتامین D (VitD) بر درصد جوجهدرآوری، ویژگیهای استخوان و عملکرد جوجههای گوشتی پس از تفریخ، در دو آزمایش بررسی شد. در آزمایش اول، تعداد 1080 عدد تخممرغ نطفهدار (سویهی راس) بهطور تصادفی به 9 گروه آزمایشی اختصاص داده شد. تیمارها شامل 1- کنترل مثبت (تزریق سرم فیزیولوژیک)، 2- کنترل منفی (بدون تزریق محلول)، 3- تزریق محلول Ca، 4- تزریق محلول P، 5- تزریق محلول VitD، 6- تزریق محلول Ca×P، 7- تزریق محلول Ca×VitD، 8- تزریق محلول P×VitD و 9- تزریق محلول Ca×P×VitD بودند. پس از تفریخ، تعداد 80 قطعه جوجه گوشتی از تیمارهای دوره انکوباسیون انتخاب و در قالب طرح کاملا تصادفی (4 تکرار با 20 قطعه پرنده) به مدت 6 هفته پرورش یافتند. درصد جوجهدرآوری با تزریق داخل تخممرغی Ca×P×VitD افزایش یافت (P<0.05). فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز جوجههای گوشتی در 1 و 42 روزگی با تزریق داخل تخممرغی Ca×P×VitD در مقایسه با سایر تیمارها بیشتر بود (P<0.05). قدرت شکنندگی استخوان جوجههای گوشتی در 1 و 42 روزگی با تزریق داخل تخممرغی Ca×P، Ca×VitD و Ca×P×VitD در مقایسه با سایر تیمارها بیشتر بود (P<0.05). غلظت Ca استخوان جوجههای گوشتی در 1 و 21 روزگی با تزریق داخل تخممرغی Ca×VitD و Ca×P×VitD نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود (P<0.05). نتایج به دست آمده پیشنهاد میکند که تزریق داخل تخممرغی Ca، P و VitD در روز اول انکوباسیون میتواند رشد و بلوغ سلولهای استخوان را تسریع کند، با این حال تزریق ترکیبی مواد مغذی نسبت به تزریق منفرد آنها موثرتر بود.