الناز صفی یاری؛ پرویز فرهومند؛ محسن دانشیار
چکیده
این آزمایش به منظور تعیین سطح احتیاجات اسیدآمینه لوسین کل برای جوجه خروسهای گوشتی سویه راس 308 انجام گرفت. تعیین احتیاجات اسیدآمینه لوسین براساس شاخصهای عملکردی جوجه خروسهای گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با250 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 از سن 24 تا 39 روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) ...
بیشتر
این آزمایش به منظور تعیین سطح احتیاجات اسیدآمینه لوسین کل برای جوجه خروسهای گوشتی سویه راس 308 انجام گرفت. تعیین احتیاجات اسیدآمینه لوسین براساس شاخصهای عملکردی جوجه خروسهای گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با250 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 از سن 24 تا 39 روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) انجام گردید. جیره غذایی پایه حاوی ذرت، گندم و کنجاله سویا برای مقادیر کافی تمام مواد مغذی به جز اسیدآمینه لوسین بر اساس کتابچه راهنمای مدیریتی راس 308 تنظیم شد. سطوح افزایشی اسیدآمینه لوسین به جیره غذایی پایه جهت ایجاد 5 سطح اسیدآمینه لوسین در دامنه 16/1 الی 36/1 درصد تامین گردید. افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و راندمان غذایی در طی دوره آزمایشی اندازه گیری شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که مدل خطوط شکسته خطی برای برآورد احتیاجات لوسین جوجههای گوشتی سویه راس 308 بخوبی روی دادههای افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی برازش داده شد و میزان لوسین مورد نیاز برای این سه صفت به ترتیب 217/1، 218/1 و 213/1 درصد جیره غذایی برآورد گردید. میانگین مقادیر شاخص خونی اسید اوریک بطور معنیداری تحت تاثیر افزودن اسیدآمینه لوسین قرار گرفت (01/0>p). نتایج این آزمایش نشان میدهد که میزان احتیاجات اسیدآمینه لوسین برای حداکثر عملکرد جوجههای گوشتی بین 213/1 الی218/1 متغییر میباشد و در این بازه، مقدار اسید اوریک خون در حداقل قرار دارد.
محسن دانشیار؛ توحید بومی
چکیده
آزمایشی با استفاده از 220 قطعه جوجهی نر گوشتی یکروزه سویه راس (308) به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف صفر، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد عصارهی آویشن در آب آشامیدنی حاوی نیترات سدیم (4/27 میلیگرم در لیتر) بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و گازهای خون انجام گرفت. تفاوت معنیداری بین تیمارها برای افزایش وزن و مصرف خوراک در دورههای آغازین، ...
بیشتر
آزمایشی با استفاده از 220 قطعه جوجهی نر گوشتی یکروزه سویه راس (308) به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف صفر، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد عصارهی آویشن در آب آشامیدنی حاوی نیترات سدیم (4/27 میلیگرم در لیتر) بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی و گازهای خون انجام گرفت. تفاوت معنیداری بین تیمارها برای افزایش وزن و مصرف خوراک در دورههای آغازین، رشد، پایانی و کل دوره آزمایشی مشاهده نشد (05/0P>). در دورهی آغازین، نیترات تاثیری بر ضریب تبدیل نداشت ولی مصرف بالاترین سطح عصارهی آویشن باعث افزایش ضریب تبدیل گردید (05/0P<). در دورهی رشد، پایانی و کل دوره هم تفاوت معنیداری بین ضریب تبدیل تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (05/0P>). هیچکدام از تیمارهای آزمایشی تاثیری بر اسیداوریک، کراتینین، پروتئین کل، مالون دی آلدئید، ظرفیت کل آنتیاکسیدانی و فراسنجههای گازهای خون در 42 روزگی نداشتند (05/0P>). مصرف نیترات منجر به افزایش اوره خون گردید در حالی که مکملسازی عصارهی آویشن، سطح آن را کاهش داد (05/0P<). به طور کلی اگرچه مصرف 4/27 میلیگرم نیترات در آب آشامیدنی باعث ایجاد آسیبهای کلیوی و در نتیجه افزایش اوره خون در جوجههای گوشتی در اواخر دوره آزمایش (42 روزگی) میگردد ولی تغییری در عملکرد، فراسنجههای آنتیاکسیدان خون و همچنین گازهای خونی ایجاد نمیکند که بیانگر عدم ایجاد متهموگلوبینمیا و پراکسیداسیون است. اما مصرف عصارهی آویشن در جوجههای تحت تیمار نیترات از طریق کاهش آسیبهای کلیوی آخر دوره ناشی از نیترات باعث کاهش اوره خون میگردد.
مختار فتحی؛ تیمور تنها؛ محسن دانشیار؛ فریده نبی زاده
چکیده
320 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس به طور کاملاً تصادفی به چهار تیمار با 4 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. برای القای سندرم آسیت، همه جوجهها در دمای سرد طبق برنامه دمایی ویژهای پرورش یافتند. 4 تیمار آزمایشی عبارت بودند از:
1- شاهد، که با جیره غذایی پایه حاوی 3/1% آرژنین و 40 واحد بین المللی ویتامین E تغذیه شدند 2- ویتامین ...
بیشتر
320 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس به طور کاملاً تصادفی به چهار تیمار با 4 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. برای القای سندرم آسیت، همه جوجهها در دمای سرد طبق برنامه دمایی ویژهای پرورش یافتند. 4 تیمار آزمایشی عبارت بودند از:
1- شاهد، که با جیره غذایی پایه حاوی 3/1% آرژنین و 40 واحد بین المللی ویتامین E تغذیه شدند 2- ویتامین E، که 400 واحد بین المللی ویتامین E در کیلوگرم خوراک را به همراه جیره پایه مصرف کردند 3- آرژنین، که با جیره پایه همراه با 3/0% آرژنین در آب آشامیدنی تغذیه شدند و 4- ترکیب ویتامینE و آرژنین. در روز 14، دما به منظور ایجاد افزایش فشار خون ریوی کاهش یافت. افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی و از هفته سوم اندازه گیری شدند. اندازهگیری فعالیت آنزیمهای لاکتات دهیدروژناز، آسپارتات آمینو ترانسفراز ،آلانین آمینو ترانسفراز و شمارش گلبولهای قرمز خون، درصد هماتوکریت، هموگلوبین، غلظت گلوکز و پروتئین خون در روزهای 21 و 42 انجام شد. در 42 روزگی ،2 جوجه از هر تکرار به طور تصادفی انتخاب و کشتار شدند و شاخص آسیتی (وزن بطن راست به کل بطن) محاسبه شد. نتایج نشان داد، تیمار آرژنین، دارای بیشترین افزایش وزن و کمترین ضریب تبدیل خوراک در کل دوره بود. در روز 42، تیمارهای آرژنین و آرژنین+ویتامینE ، دارای کمترین هماتوکریت، هموگلوبین و گلبول قرمز بودند. پروتئین پلاسما هم در تیمار آرژنین+ ویتامینE کمتر از تیمار شاهد بود. همچنین در روز 21 تیمار آرژنین کمترین فعالیت لاکتات دهیدروژناز و تیمار آرژنین+ ویتامینE بیشترین فعالیت آنزیم آلانین ترانسفراز را به خود اختصاص دادند. کمترین نسبت شاخص آسیتی در روز 42 و میزان تلفات ناشی از آسیت در کل دوره نیز در تیمار آرژنین مشاهده شد.
علیرضا اخواست؛ محسن دانشیار
چکیده
از 220 جوجه نر یکروزه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار برای بررسی اثرات سطوح مختلف 15/0، 3/0 و 6/0 درصد عصاره رزماری همراه با نیترات (4/27 میلی گرم در لیتر نیترات سدیم) در آب آشامیدنی بر رشد، برخی فراسنجههای خونی و خصوصیات لاشه استفاده شد. تفاوتی بین مصرف خوراک و افزایش وزن جوجههای گوشتی تیمارهای مختلف در کل ...
بیشتر
از 220 جوجه نر یکروزه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار برای بررسی اثرات سطوح مختلف 15/0، 3/0 و 6/0 درصد عصاره رزماری همراه با نیترات (4/27 میلی گرم در لیتر نیترات سدیم) در آب آشامیدنی بر رشد، برخی فراسنجههای خونی و خصوصیات لاشه استفاده شد. تفاوتی بین مصرف خوراک و افزایش وزن جوجههای گوشتی تیمارهای مختلف در کل دوره آزمایشی مشاهده نشد (05/0P>). نیترات باعث افزایش ضریب تبدیل خوراک گردید اما عصاره رزماری، اثرات منفی نیترات بر ضریب تبدیل را برطرف کرد (05/0P<). عصاره رزماری یا نیترات اثری بر فعالیت آلانین آمینو ترانسفراز نداشتند (05/0P>) ولی نیترات باعث افزایش فعالیت آسپارتات آمینو ترانسفراز شد (05/0P<). سطوح 3/0 و 6/0 درصد عصاره رزماری، کلسترول HDLخون جوجههای دریافت کننده نیترات را کاهش داد (05/0P<). میزان گلوکز خون تحت تاثیر نیترات کاهش یافت (05/0P<) و این کاهش توسط هر سه سطح عصاره رزماری تشدید شد (05/0P<). بالاترین سطح رزماری منجر به کاهش وزن کبد گردید (05/0P<). بطور کلی عصاره رزماری از طریق اثرات آنتی اکسیدانیباعث رفع آسیبهای کبدی و ششی و در نتیجه کاهش وزن کبد و شش و همچنین کاهش فعالیت آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز در جوجههای تحت تیمار نیترات میشود و به دنبال آن ضریب تبدیل خوراک را بهبود میدهد.