تغذیه دام و طیور
کاهش اثرات پلی ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای محلول با افزودن پروبیوتیک به جیره های حاوی جو در بلدرچین های تخمگذار

نوید گمشادزهی؛ حسن صالح؛ محمد طاهر میرک زهی

دوره 37، شماره 145 ، اسفند 1403، ، صفحه 57-74

https://doi.org/10.22092/asj.2024.364795.2363

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف جو و پروبیوتیک بر کیفیت و کمیت تخم، جمعیت میکروبی و ریخت‌شناسی روده، پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه‌های خونی بلدرچین‌های تخم گذار ژاپنی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملا تصادفی و با توزیع 200 قطعه بلدرچین تخم گذار ژاپنی ۴۵ روزه در ۴ تیمار، 5 تکرار و ۱۰ پرنده در هر تکرار و ...  بیشتر

اثرات سطوح سولفات روی و سلنیوم در جیره‌های غذایی حاوی روغن اکسیده بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و سیستم دفاع پاداکسندگی جوجه‌های گوشتی

مسعود صفرزایی؛ حسن صالح؛ طاهر میرکزهی؛ امید جنگجو

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، ، صفحه 17-32

https://doi.org/10.22092/asj.2020.342362.2044

چکیده
  به منظور ارزیابی اثرات سطوح روی و سلنیوم معدنی در جیره‌های غذایی حاوی روغن اکسیده بر عملکرد، میزان فعالیت آنزیم‌های پاد‌اکسندگی و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308، در قالب آزمایش فاکتوریل 2*3*2 . به منظور بررسی میزان پایداری گوشت در سن 42 روزگی، میزان مالون دی آلدئید (MDA) از نمونه‌های ...  بیشتر

تأثیر شکل فیزیکی خوراک و نوع پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و اسیدیته محتویات دستگاه گوارش جوجه‌های گوشتی

محمد جواد آگاه؛ علی داد بوستانی؛ مجید هاشمی؛ مظاهر صفدریان؛ محمدرضا هاشمی؛ حسن صالح

دوره 33، شماره 129 ، اسفند 1399، ، صفحه 101-112

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126980.1951

چکیده
  پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر شکل فیزیکی خوراک و نوع پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و اسیدیته محتویات روده کوچک و سکوم جوجه‌های گوشتی (از سن 1 تا 42 روزگی) انجام شد. تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 از مخلوط دو جنس در 24 واحد آزمایش و 6 تیمار با 4 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. آزمایش به صورت چند عاملی 3×2 در قالب طرح کاملاً ...  بیشتر

تأثیر عصاره برگ زیتون و روغن کنجد بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و وضعیت آنتی اکسیدانی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

محمد جواد آگاه؛ حسن نصیری مقدم؛ ابوالقاسم گلیان؛ احمد رضا راجی؛ محمد طاهر میرکزهی؛ حسن صالح؛ محمد رضا هاشمی

دوره 28، شماره 109 ، اسفند 1394، ، صفحه 67-82

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106086

چکیده
  در این پژوهش، اثرات هم­کوشی افزودن عصاره برگ زیتون و روغن کنجد به­عنوان منابع آنتی­اکسیدان طبیعی در جیره بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و وضعیت آنتی­اکسیدانی جوجه­های گوشتی تحت تنش گرمایی مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 300 قطعه جوجه­ نر گوشتی سویه راس 308 در 6 تیمار با 5 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. آزمایش به­صورت ...  بیشتر