تاثیر افزودن پودر دانه آنیسون (pimpinella anisum)در جیره‌های بر پایه ذرت و جو میش-های قزل بر مصرف خوراک، فرآسنجه‌های شکمبه‌ای، تولید و ترکیبات شیر در دوره شیردهی بعدی

شیرزاد محمودی؛ یونس علی علی جو؛ رسول پیرمحمدی؛ بهزاد اسدنژاد

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، ، صفحه 3-16

https://doi.org/10.22092/asj.2021.352250.2104

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر استفاده از پودر دانه آنیسون همراه با جیره حاوی ذرت و جو بر عملکرد، تولید و ترکیب شیر، و برخی فراسنجه‌های شکمبه‌ای‌ میش‌های قزل در دوره انتقال تعداد 28 رأس میش آبستن با میانگین سن 3 سال و میانگین وزن 3±65 کیلوگرم و 10±30 روز قبل زایش در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار گروه با هفت تکرار ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف اسانس لیموترش (Citrus lemon) بر تخمیر شکمبه‌ای گوساله‌های نر هلشتاین و قابلیت هضم آزمایشگاهی

بهریه شاهی؛ رسول پیرمحمدی؛ عبدالرحمان امینی

دوره 31، شماره 120 ، آذر 1397، ، صفحه 103-116

https://doi.org/10.22092/asj.2018.108638.1345

چکیده
  هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس لیموترش بر قابلیت هضم خوراک به روش آنکوم و فراسنجه‌های شکمبه‌ای گوساله‌های نر هلشتاین بود. به این منظور چهار رأس گوساله نر هلشتاین فیستوله‌گذاری شده (میانگین وزن بدن،20±650 کیلوگرم) برای پنج دوره‌ی 17 روزه و در قالب یک طرح بلوک کامل تصادفی به صورت چرخشی به 5 جیره آزمایشی شامل جیره ...  بیشتر

تاثیر اسانس گیاه نعناع فلفلی بر قابلیت هضم خوراک و تخمیر شکمبه ای گوسفندان ماکویی

عباسعلی احمدی نقدهی؛ رسول پیرمحمدی؛ محسن صحرایی بلوردی؛ خسرو پارسایی مهر

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 65-70

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101348

چکیده
  این تحقیق،  بر روی سه راس گوسفند نر فیستوله دار با میانگین وزنی 3±50 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 3×3  اجرا شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه دو جیره حاوی 100 و 200 میلی گرم اسانس نعناع فلفلی در روز بود. مایع شکمبه گوسفندان در 3 ساعت پس از خوراک­دهی صبح از طریق فیستولا شکمبه­ای جمع آوری و میزان pH، نیتروژن آمونیاکی و ...  بیشتر

اثر اسانس گیاه زنیان بر عملکرد و برخی از فراسنجه های خونی بزهای نژاد مهابادی در اوایل شیر دهی ( مقاله کوتاه)

حسین رستم زاده؛ رسول پیرمحمدی؛ یونسعلی علی جو

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 103-110

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101352

چکیده
  این تحقیق با استفاده از 6 رأس بز نژاد مهابادی با میانگین وزن 5/0±40 کیلوگرم و روزهای شیردهی1±2 در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده 3×3 به صورت چرخشی طی سه دوره ی 13 روزه اجرا شد. تیمارها شامل:1- جیره پایه بدون اسانس (جیره شاهد)، 2- جیره پایه + 200 میلی گرم اسانس و 3- جیره پایه + 400 میلی گرم اسانس زنیان در کیلوگرم ماده خشک بود. افزودن اسانس زنیان ...  بیشتر